Review Tech

Laatste update:

Review HYPHEN 2 draadloze oordopjes: bijzonder compleet

Geschreven door:

Ruud Caris

Alle content is geschreven door smarthome-experts, niet door AI en robots.

Er zijn tegenwoordig zoveel draadloze oordopjes op de markt dat je je afvraagt: is er nog ruimte voor meer? Om jou te helpen met het antwoord vinden op deze vraag heb ik de HYPHEN 2 draadloze oordopjes uitgebreid getest. Mijn bevindingen lees je in deze HYPHEN 2 review.

RollingSQUARE – HYPHEN

RollingSQUARE is het Zwitserse bedrijf achter HYPHEN. Deze onderneming heeft al vele successen behaald met populaire producten. Dit hebben ze initieel vooral via crowdfunding gedaan en dat is bij de HYPHEN 2 niet anders gegaan.

De eerste versie van de HYPHEN oordopjes was bijzonder succesvol: er werd ruim 1,4 miljoen euro opgehaald via de campagne.

Deze nieuwe draadloze oordopjes hebben op crowdfundingplatform IndieGogo ruim 800.000 euro opgehaald. Inmiddels zijn de HYPHEN 2 ook gewoon in Nederland te koop via distributeur E-GADGET.EU en bij onder andere Bol.com. De afgelopen weken heb ik deze oortjes uitgebreid getest en mijn oordeel lees je in deze HYPHEN 2 review.

Hyphen 2
Bijzonder compleet
De HYPHEN 2 draadloze oordopjes weten de hoge verwachtingen waar te maken. De accuduur is goed met 36 uur (inclusief chargingcase) en ook het geluid is dynamisch en goed afgesteld. Ook de pasvorm, het design en de touchcontrols werken erg goed, waardoor dit een absolute aanrader is als je op zoek bent naar goede en toch betaalbare draadloze oordopjes.
Total
Pluspunten
Prettige pasvorm
Aansprekend design
Beschikbaar in drie kleuren (rood, zwart/grijs en roze)
Dynamisch gebalanceerd geluid
Goede accuduur en snel opladen
Ondersteuning voor draadloos laden
Minpunten
Alleen passieve noise-cancelling
5

Design en pasvorm

De HYPHEN 2 TWS komen in een premium verpakking, je voelt direct de kwaliteit van het product en dat is natuurlijk altijd een goede binnenkomer. Het product zelf, het doosje en de oordopjes hebben een aantrekkelijke en premium uitstraling, mede door de matte finish.

Natuurlijk zijn looks één, maar is pasvorm nog veel belangrijker. Gelukkig worden er veel ‘eartips’ bij geleverd, waardoor je genoeg te kiezen hebt. Er zijn twee soorten eartips beschikbaar: siliconen en foam. Deze varianten zijn beide beschikbaar in de maten S, M en L.

Na initieel de siliconen tips geprobeerd te hebben, ging mijn voorkeur uit naar de foamtip in maat S, maar dat is uiteraard voor iedereen anders. Wel kan ik waarderen, dat er daadwerkelijk ook foamtips bij zitten. Deze sluiten over het algemeen iets beter af, waardoor er minder geluid van buiten doorkomt.

Hyphen 2

Na het vinden van de juiste tip, ben ik de pasvorm gaan waarderen. Ze zitten prettig: meestal na een paar minuten voel je al niet meer dat je ze in je oren hebt: ideaal!

Een ander leuk detail is dat de oordopjes zelf ook magnetisch zijn. Hiermee klikken ze net iets beter in het doosje, maar kun je ze ook aan elkaar vastmaken als je ze even niet gebruikt en niet meteen in het doosje doet. Inmiddels kan ik – uit eigen ervaring – melden dat het figdetten ermee ook erg leuk is :-).

De oortjes hebben ook een IP55-certificaat, waarmee ze ‘spuitwaterdicht’ zijn. Hiermee is het dus geen probleem als ze tijdens het sporten bijvoorbeeld nat worden van het zweet.

De HYPHEN 2 oordopjes zijn beschikbaar in drie kleuren: zwart/grijs, rood en roze. Zoals je op de foto’s ziet hebben wij de roze variant ontvangen om te testen. Niet mijn persoonlijke voorkeur, maar bij aanschaf kun je natuurlijk jouw favoriete kleur kiezen.

Voordat we verder gaan, allereerst een galerij met foto’s van de roze HYPHEN 2.

Accuduur en bediening

Voordat we verder gaan met het geluid, wil ik eerst wat zaken over de accuduur van de HYPHEN 2 delen. Er is gekozen voor passieve noise cancelling. Dat wil zeggen dat er geen ANC (Active Noise Cancelling) op zit, waardoor er geen ’tegengeluid’ gegeven wordt gegeven.

De reden waarom ik dit in de accu-sectie deel, is het feit dat dit dus minder accu kost. De accuduur van de HYPHEN 2 is dan ook erg goed te noemen. De oordopjes zelf gaan – theoretisch – 9 uur mee. De case kan ze nog eens 3x opladen, waardoor je op 36 uur totaal uit komt.

Of die 9 uur echt kloppen durf ik niet te zeggen, er is namelijk geen enkel scenario dat ik de oordopjes 9 uur achter elkaar gebruik. De maximale gebruiksduur was ~ 3 uur en dat hield de accu zonder problemen vol uiteraard.

Verder is er gekozen voor een gangbare USB-C-aansluiting, maar is er ook de mogelijkheid om draadloos op te laden met een Qi-lader. Voor de volledigheid, deze wordt niet meegeleverd. Bij de Eardopes B6 Pro is dan bijvoorbeeld wel het geval.

Zijn je oordopjes leeg en wil je ze even snel opladen: als je ze 15 minuten in de case doet, kun je vervolgens weer 6 uur luisteren met de draadloze oortjes. Een leuke extra gimmick is dat je op het doosje kunt tikken om vervolgens aan de kleur lampjes te zien hoeveel accu deze nog heeft.

Verder heeft RollingSQUARE ervoor gekozen, om ook de touchbediening verder uit te breiden. Zo is het nu ook mogelijk om het volume harder en zachter te zetten. Dit doe je door op de linker, danwel de rechter earbud het touchpaneeltje ingedrukt te houden.

Verder is het ook mogelijk om met bediening aan de oordopjes naar het vorige en volgende nummer te gaan, play en pauze te selecteren, maar ook het opnemen van een telefoongesprek behoort tot de mogelijkheden. De touchbediening werkt eigenlijk vanaf het begin erg goed op de HYPHEN 2.

Dagelijks gebruik en geluid

Het initieel verbinden van de HYPHEN 2 gaat eenvoudig: een kwestie van het doosje open maken en aan de slag. De verbinding is over het algemeen erg stabiel en wordt snel gemaakt.

Dit laatste heeft onder andere te maken met het feit dat als het doosje opgepakt wordt, hij het verbindingsproces alvast start. Vaak zien we bij andere merken dat dit gedaan wordt op het moment dat het klepje open gaat, maar de HYPHEN 2 zit daar dus een stapje voor. Hierdoor wordt de verbinding ook in de praktijk vrij snel gemaakt.

Door de prettige pasvorm en bediening, ben ik de HYPHEN 2 enorm gaan waarderen de laatste weken, maar hoe zit het nu met het geluid?

DE COMBINATIE VAN DE GOEDE ACCUDUUR EN EEN DYNAMISCH, GEBALANCEERD GELUID MAKEN DE HYPHEN 2 TOT EEN ABSOLUTE AANRADER

Ruud Caris / GadgetsDaily

Het geluid van deze oordopjes is dynamisch en gebalanceerd. Ben je op zoek naar een stevige bass, dan kun je misschien beter voor een ander exemplaar gaan, zoals bijvoorbeeld de JBL Tune 225 TWS. Toch kan ik het gebalanceerd geluid eigenlijk juist erg waarderen.

Voor zowel muziek, maar ook spraak (als in audioboeken en podcasts) komt dit goed tot zijn recht. Ditzelfde geldt eigenlijk voor het gebruik van de microfoon: de ontvanger had tijdens zowel videocalls en telefoongesprekken een prima geluid.

De combinatie van de goede accuduur en een dynamisch, gebalanceerd geluid maken de HYPHEN 2 tot een absolute aanrader.

Conclusie

Hyphen 2
Bijzonder compleet
De HYPHEN 2 draadloze oordopjes weten de hoge verwachtingen waar te maken. De accuduur is goed met 36 uur (inclusief chargingcase) en ook het geluid is dynamisch en goed afgesteld. Ook de pasvorm, het design en de touchcontrols werken erg goed, waardoor dit een absolute aanrader is als je op zoek bent naar goede en toch betaalbare draadloze oordopjes.
Total
Pluspunten
Prettige pasvorm
Aansprekend design
Beschikbaar in drie kleuren (rood, zwart/grijs en roze)
Dynamisch gebalanceerd geluid
Goede accuduur en snel opladen
Ondersteuning voor draadloos laden
Minpunten
Alleen passieve noise-cancelling
5

Lees ook mijn andere draadloze oordopjes reviews

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer