Review Teufel Airy TWS 2

Door

Sander Oude Veldhuis

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Teufel Airy TWS 2

De afgelopen twee weken heb ik de Teufel Airy TWS 2 in het Ruby Red mogen reviewen. Een prima setje oordopjes, waar je je niet voor hoeft te schamen als je ze in hebt. Over het algemeen ben ik enthousiast over deze draadloze oortjes, maar ik heb er ook nog het één en ander op aan te merken.

Teufel Airy TWS 2

De Duitse fabrikant Teufel heeft al de nodige oortjes en andere koptelefoons op de markt gebracht. Daarvan hebben we er bij GadgetsDaily al de nodige getest. Deze keer is de nieuwe True wireless-variant aan de beurt: de Teufel Airy TWS 2 voluit.

De prijs is € 99 en ik heb ze de afgelopen maand uitgebreid getest. Wat ik ervan vond, dat is precies wat je gaat lezen in deze review.

De looks en installatie

Ze komen in een net doosje, waar een aantal zeken in zitten:

 • Oplaadcase
 • Oortjes (in de case)
 • Oplaadkabel – USB-C
 • Handleiding
 • Eartips

Het design van de oordopjes is heerlijk simpel: Het “stokje” is een afgeronde rechthoek, met daarboven een rondje met de T van Teufel erin. Naast het kleurverschil van de verschillende delen is het wel mooi dat alles van een materiaal is.

Geen glimmende randjes, maar eenvoud. Het doosje heeft een aantal handigheidjes: ten eerste is de onderkant plat, waardoor hij kan blijven staan. In het midden zit een cirkelvormige deuk waardoor je hem met een hand open kan maken. 

Je hebt ze binnen 10 seconden verbonden (inclusief ‘lezen’ instructies), bij mij kwamen ze ook helemaal opgeladen. Top ervaring! 

De pasvorm

Normaal ben ik niet zo van de in-ears, omdat ze na verloop van tijd pijn gaan doen, warm worden of simpelweg uit mijn oren vallen.

Bij deze Teufel Airy 2 dopjes is daar (voor mij) geen sprake van! Ik heb ze de afgelopen twee weken lang non-stop in gehad, en er nagenoeg geen last van gehad. Met mountainbiken en harde wind blijven ze mooi zitten, ook al moet je ze af en toe een beetje terugduwen. 

Teufel Airy TWS 2

Geluidskwaliteit

Laten we de review beginnen bij het belangrijkste, de geluidskwaliteit. En die is vrij goed, zeker een van de pluspunten van deze Airy TWS 2.

Je zult met in-ears nooit dezelfde kwaliteit krijgen als met over-ears, maar ik heb enorm genoten van fijn klinkende muziek. De standaard equalizer staat gewoon goed afgesteld. Als je de equalizer te extreem instelt, verdwijnt er iets waardoor het geluid er niet mooier op wordt.

Fabrieks-af is dat dus prima! Ik wilde zelf iets meer bass, en belandde uiteindelijk bij de “Rock” preset. De andere presets waren voor mij of te extreem of met te weinig effect.

Tijdens bellen heb ik af en toe te horen gekregen dat ik niet helemaal te verstaan was, maar dat kan ook komen omdat er veel storende signalen in de omgeving waren. Dit gebeurde echter zelden. 

Noise cancelling en transparancy

De oordopjes komen met Active Noise Canceling en een transparancy mode. De transparancy mode doet weinig: ALLE omgevinggeluid wordt versterkt als je die aanzet. In het verkeer een soort super-hero overkill aan informatie. Ook in bijvoorbeeld de supermarkt of kantoor pakt hij veel storende geluiden op, zoals een tikkende lepel in een kopje. 

De Noise cancelling werkt daarentegen erg goed. Hoe drukker, hoe meer hij wegfiltert. In de auto op de snelweg de ramen open? Geen probleem. Klaslokaal vol met cursisten? Geen probleem? Veel publiek en verkeer bij de marathon van Rotterdam? Niks van te horen. Het filterde daar zoveel omgevingsgeluid dat het zelfs gevaarlijk werd in het verkeer. Goeie ANC dus! 

Bouwkwaliteit en accuduur

Het doosje is licht, maar voelt goed aan, met een heerlijk scharniertje. Het scharniertje functioneert ook als een knop om sommige functies te activeren, zoals de bluetooth pairing. Ik heb de oordopjes zelf (al) twee keer op straat laten vallen, en waar mijn vorige oordopjes in onderdelen uit elkaar spatten, blijven deze in elkaar zitten. 

De oordopjes zelf zijn ook erg licht, waardoor ze wat minder premium aanvoelen. Voor de materiaalpuristen: het stokje heeft een andere finish dan het bolletje, waardoor het geheel een kleurverschil heeft. Daar zie je meestal niks van, omdat het in je oor zit, en andere mensen zullen het ook niet zien. 

Die is fenomenaal, heb ik het idee. Ik hoefde de accu van het doosje pas op te laden na een week kantoorgebruik, en een paar uur thuisgebruik. Gemiddeld 9 uur per dag, denk ik. Hierbij heb ik voornamelijk naar muziek en podcasts geluisterd, met een paar videocalls en telefoongesprekken tussendoor. De helft van de tijd had ik hierbij de ANC aan staan. 

De oordopjes en het doosje laden ook snel op, in twee tot drie uur ben je weer helemaal vol voor een volgende week! Op de app en mijn tablet wordt ook weergegeven hoeveel procent batterij je per oordopje over hebt. Ik heb ze nooit leger gehad dan 50%, zodra ze daaronder gingen bleek de accu van het doosje op te zijn.

Bediening en app

De bediening is voor mij het grootste nadeel van de Airy 2. De bediening verloopt namelijk via touch, op het ronde gedeelte, wat twee nadelen oplevert.

Ten eerste: Als je te hard tapt, voel je dat in je oor. Ook met zachtjes tappen zul je altijd de oordopjes net even je oor in voelen gaan. Ik vind dat naar, maar dat hoeft niet voor iedereen zo te zijn. Pauze en volume control zijn het minst storend, dit doe je eerder met een “aai” of “aai-vasthoud”.

Vooruit- en achteruit spoelen zijn double taps, de ANC en transparancy via triple tap. Met die functies moet je wat duidelijker tappen, wat je echt begint te voelen na verloop van tijd. 

Karige app

Als laatste de app. Hij is mooi vormgegeven, maar nogal spartaans. Je kunt de ANC en transparancy mode aanzetten, de equalizer aanpassen en de auto-off timer instellen en dat is het. Hierdoor heb ik de app weinig gebruikt, en ga hem ook verder niet gebruiken. 

Je zult hem vooral gebruiken als je regelmatig van equalizer wil wisselen, anders is het vooral goed om af en toe te checken of er updates zijn voor de oortjes. Zo blijft de Airy TWS 2 up-to-date.

Teufel Airy TWS 2 kopen

De Teufel Airy TWS 2 is verkrijgbaar in de officiële webshop van Teufel voor € 99. De verzending is vanuit Duitsland en meestal heb je ze binnen een paar dagen in huis.

Conclusie

Deze Teufel Airy TWS 2 zijn prima oordopjes, met goed geluid, een fantastische batterij en ze zitten verbazingwekkend lekker voor in-ears. Je levert in op materiaalkwaliteit, app- functionaliteit en sporadisch slecht bellen. Als je geen last hebt van touchbediening in combinatie met in-ears, is 100 euro een meer dan redelijke prijs voor deze robuuste dopjes. 

8Expert Score
Teufel Airy TWS 2
Pluspunten
 • Geluidskwaliteit
 • Batterijduur
 • Draagcomfort 
 • Prijs- kwaliteitverhouding
 • Eenvoudig verbinden
Aandachtspunten
 • In-ear en touchbediening voelt niet altijd prettig
 • Karige app – bediening niet aan te passen bijvoorbeeld
 • Cheap-ish materiaa
Teufel Airy TWS 2

De afgelopen periode heb ik de Teufel Airy TWS 2 getest. Er ging veel goed, maar soms ook wat dingen fout. In mijn Teufel Airy TWS 2 review lees je alles.

Product merk: Teufel

Valuta product: EUR

Prijs product: 99

Product op voorraad: InStock

Waardering redacteur:
4

Voordelen

 • Geluidskwaliteit
 • Batterijduur
 • Draagcomfort 
 • Prijs- kwaliteitverhouding
 • Eenvoudige verbinden

Nadelen

 • In-ear en touchbediening voelt niet altijd prettig
 • Karige app - bediening niet aan te passen bijvoorbeeld
 • Cheap-ish materiaal

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...