Infinitylab InstantStation Wireless Stand review

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

InfinityLab biedt duurzame producten om smartphones en andere apparaten mee op te laden. Deze keer test ik de Infinitylab InstantStation Wireless Stand. Deze draadloze lader heeft een paar handige extra’s.

InfinityLabs: het bedrijf

InfinityLabs kwam in 2021 op de Nederlandse markt en heeft sindsdien kleine veranderingen aangebracht in het assortiment. De producten die aangeboden worden kunnen bijna allemaal gebruikt worden om op te laden, alhoewel er ook een speakerphone beschikbaar is om handsfree te bellen.

Eerder bekeek ik de draadloze powerbank al van het merk, waar ik toen (en nog steeds) tevreden over was. Hier kun je de review van de InfinityLab wireless powerbank vinden.

Deze keer ben ik aan de slag gegaan met de Infinitylab InstantStation Wireless Stand en heb daarnaast ook de 100W-oplader getest die het bedrijf verkoopt.

InfinityLab InstantStation Wireless Stand

Infinitylab InstantStation Wireless Stand

Het is een hele mond vol, de Infinitylab InstantStation Wireless Stand. Het is een draadloze lader, gebaseerd op de Qi-technologie, die ook een aantal extra USB-poorten biedt. Daarmee is deze multi inzetbaar.

De verpakking is niet bijzonder, maar past wel goed bij de ‘duurzame’ strategie van het bedrijf. Dit doet geen afbreuk aan de kwaliteit van het apparaat, want dit voelt meteen premium aan.

De stand is stevig en leunt wat naar achteren, waardoor je telefoon envoudig blijft staan. Hierbij is het wel goed om op te merken je bij de Max-modellen van de iPhone de lader niet echt goed kunt gebruiken. Het camera-eiland voorkomt dat hij goed geplaatst kan worden op de lader. Jammer. Met de kleinere modellen iPhone en Android-toestellen lijkt dit geen probleem te zijn.

De Infinitylab InstantStation Wireless Stand wordt opgeladen met de meegeleverde stekker en heeft daarnaast nog twee extra poorten. Een USB-A en USB-C, waarmee je dus ook andere apparaten kunt opladen.

Draadloos en bedraad opladen

Met deze draadloze Qi-lader van InfinityLab kun je zowel draadloos als bedraad opladen. Er is nogal wat verschil in snelheid tussen beide laadmethodes en afhankelijk van jouw type (en merk) toestel, ga je dat merken.

Heb je een iPhone, dan kun je draadloos met de maximale snelheid opladen. Apple biedt – op dit moment – maximaal 15W draadloos laden aan. Dat is dan ook precies wat aangeboden wordt in deze InfinityLab draadloze lader.

Heb je echter een Android-toestel, zoals bijvoorbeeld van OnePlus, dan haal je mogelijk niet de maximale snelheid. Afhankelijk van jouw type toestel, kun je in theorie meer aan dan 15W. Toch is dit het maximum.

Heb je dus een Android-device en zoek je een snelle draadloze lader, dan is deze minder geschikt. Voor een iPhone is dit dus ruim voldoende.

InfinityLab InstantStation Wireless Stand

Bedraad opladen met InfinityLab

Het bedraad opladen gaat een stuk sneller, althans als je de juiste kabels gebruikt en niet te veel tegelijkertijd wil opladen. Er zijn twee USB-poorten aanwezig:

  1. USB-A – Maximaal 15W
  2. USB-C – Maximaal 33W

Hiermee kun je dus extra apparaten opladen, waarbij de USB-C relatief snel is. Hierbij haalt de iPhone weer zijn max, maar ook voor Android is deze snelheid relatief goed.

Hou er wel rekening mee dat als je alles tegelijkertijd gebruikt: draadloos en beide bedrade poorten, dat het dan iets langzamer zal gaan.

InfinityLab InstantStation Wireless Stand
USB-poorten

Nog sneller bedraad opladen?

Wil je sneller bedraad opladen, dan heeft InfinityLab nog een ander product in het assortiment waar je enthousiast van zult worden: de InstantCharger 100W 4 USB. Deze oplader kan, zoals de naam doet vermoeden, in totaal met 100W opladen. Dat is genoeg voor de gemiddelde laptop.

Het betreft een zogenaamde GaN-lader, waarmee een snelle oplaadtechniek geleverd kan worden in een klein jasje. Met deze oplader heb je 2 USB-A en 2 USB-C poorten. Daarmee kun je dus over het algemeen goed uit de voeten.

Sterker nog, ik neem deze oplader mee op reis om mijn laptop, smartphone, smartwatch en powerbank op te laden. Meer heb je simpelweg niet nodig. Ideaal.

Ook in de praktijk doet deze oplader zijn werk goed en kun je lekker snel opladen.

Conclusie

De conclusie van de Infinitylab InstantStation Wireless Stand review is dat het een goed gebouwde oplader is van hoge kwaliteit. De oplaadsnelheid kan – vooral voor Android – wel echt iets beter. Toch krijg je een compleet product, waarmee je 3 apparaten tegelijkertijd kunt opladen. Deze blijft dan ook op mijn bureau staan, ook al is € 69,95 niet hele goedkoop.

Infinitylab InstantStation Wireless Stand
Design
9
Kwaliteit
9
Snelheid opladen
6.5
Prijsstelling
6
Pluspunten
Strak design
Duurzaam product
Extra poorten beschikbaar (USB en USB-C)
Minpunten
Vrij prijzig
Relatief traag draadloos laden (voor Android)
7.6

Lees ook

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...