Review OnePlus 10T: de ultieme subtopper?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

OnePlus 10T

De afgelopen weken heb ik de OnePlus 10T uitgebreid getest, maar moet je dit toestel kopen? Dat is precies wat ik je ga vertellen in deze OnePlus 10T review.

OnePlus 10T

De tijd dat OnePlus één toestel per jaar uitbracht en je een zeer schaarse invite moest hebben, om het toestel te mogen kopen, ligt ver achter ons.

De OnePlus 10T wordt een paar maanden na de OnePlus 10 Pro op de markt gebracht en is qua adviesprijs € 200 goedkoper. Maar wat merk je daarvan bij het dagelijks gebruik? Dat is precies wat ik getest heb de afgelopen periode dat ik het toestel dagelijks gebruikt heb.

OnePlus 10T

Laatste Amazon prijs-update: 24 mei 2024 10:36 pm
OnePlus 10T

OnePlus 10T Design

Het OnePlus 10T design is grotendeels gelijk aan dat van de OnePlus 10 Pro. Dit zien we onder andere terug in de glazen behuizing en het feit dat er een groot camera-eiland aan de achterzijde te vinden is.

De OnePlus 10T is verkrijgbaar in twee kleuren: Jade Green en Moonstone Black. Het door ons geteste model is, zoals op de foto’s te zien, Jade Green. Deze kleur lijkt soms groen, maar op bepaalde momenten ook weer enigszins blauw. Een leuke twist.

Eén van de functies waarvan ik ben gaan houden op de OnePlus is de zogenaamde alert slider. Hiermee kun je het toestel onder andere op de stille modus zetten. Helaas is deze dus niet aanwezig bij de OnePlus 10T.

Neemt niet weg dat de OnePlus 10T een gangbaar design heeft met daaraan toegevoegd een enorm camera-eiland.

OnePlus 10T

OnePlus 10T scherm en software

OnePlus is de laatste jaren steeds beter geworden het maken en vooral calibreren van de smartphone-schermen. Dat laten ze ook bij de 10T weer zien.

Alhoewel het op papier iets minder is dan zijn grote broer, de 10 Pro, heb ik niets aan te merken op dit scherm. De kleuren zijn helder en diep en de maximale helderheid is absoluut hoog genoeg.

De OnePlus 10T is uitgerust met Oxygen OS, een Android-schil die een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt de laatste jaren. Waar Oxygen OS vroeger erg dicht bij standaard-Android bleef, is dat recent veranderd.

Er zijn nu meer invloeden van ColorOS van moederbedrijf Oppo in terug te vinden. Hier ben ik iets minder te spreken over. Los van de looks (minder Material You), zijn er momenten dat het ‘net niet’ snel genoeg aanvoelt. Misschien is dit op alle slakken zout leggen, maar voor een toestel met een adviesprijs van € 699 mag je dat wel verwachten.

Qua update zou de 10T drie grote updates moeten krijgen. Dat betekent dat je Android 13,14 en 15 zult kunnen gaan gebruiken op dit toestel. Voor de komende jaren zit je dus wel goed qua updates.

OnePlus 10T

Camera’s en accu

OnePlus zet de laatste jaren flink in op de camera, maar bij een goedkoper toestel moeten hier wel wat concessies aan gedaan worden. Dit zijn concessies ten opzichte van de 10 Pro, maar maken deze camera’s niet per se minder interessant afhankelijk van jouw wensen en eisen.

Aan de achterkant vinden we drie camera’s: een 50 megapixel main-camera, een groothoeklens van 8 megapixel en een 2 megapixel-exemplaar voor de macro-foto’s.

De hoofdcamera van 50 megapixel doet zijn werk vrij goed overdag. Er zijn betere smartphone-camera’s op de markt, maar voor iemand die ‘regelmatig een plaatje schiet’, is dit absoluut ruim voldoende. Zodra ht donker wordt, gaat de kwaliteit achteruit, maar de nachtmodus compenseert dit.

Een andere, interessante functie van de OnePlus 10T is het opladen. Dit gaat bizar, maar echt bizar snel. Dit is toe te schrijven aan de 150W SuperVOOC Endurance Edition oplaadtechniek. Dit is natuurlijk een ‘hippe’ naam, maar in de praktijk betekent dit gewoon supersnel opladen.

De 150W-lader die meegevelerd wordt kan je smartphone opladen in… 20 minuten. Van 0-100 in 20 minuten.. Dat is snel! Heel snel!

Ook de accu van de 10T gaat lang genoeg mee. Bij intensief gebruik, hield deze het eenvoudig tot het einde van de dag vol. Er is dan geen draadloos laden, maar 20 minuten tot een volle accu is meer dan acceptabel!

OnePlus 10T

Conclusie

OnePlus 10T
De OnePlus 10T is een 'prima' telefoon, maar zit net onder het topsegment qua prestaties en prijs. Het scherm is simpelweg goed, de prestaties dik in orde, de camera's oké en ook de software ben ik geen enorme fan van. Toch is het een interessante smartphone als je (net) niet de hoofdprijs wil betalen en af en toe een plaatje schiet met je telefoon.
Pluspunten
Krachtig en snel
Goede accuduur
Supersnel opladen (bedraad)
Prima scherm
Minpunten
Camera's zijn 'oké'
Geen alert slider 🙁
Geen draadloos opladen
8

OnePlus 10T

Laatste Amazon prijs-update: 24 mei 2024 10:36 pm

Lees ook

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...