5 dingen die je moet weten over de Apple iPhone 15

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

iPhone 15

Het is weer die tijd van het jaar: de nieuwste iPhone wordt gelanceerd in september en dat betekent dat de geruchtenmachine op volle toeren draait. In dit artikel deel ik alvast 5 dingen die je moet weten over de nieuwe Apple iPhone 15.

iPhone 15

Een nieuwe iPhone wordt traditiegetrouw in september gelanceerd, samen met de nieuwe iOS-versie. Voor 2023 is dit iOS 17. Daarnaast gaan we meerdere modellen van de nieuwe Apple iPhone 15 zien, maar daarover later meer.

Naar verwachting gaan we ook weer een designupdate zien, waarbij het toestel voorzien wordt van een matte glazen achterkant.

Jouw kijk op de iPhone 15? We hebben enkele features van de nieuwe Apple smartphone weergegeven, maar zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw ideeën over de nieuwe iPhone.

Laat het weten in een reactie onderin!

Hieronder een overzicht van 5 dingen die je nog moet weten over de iPhone 15.

1. Verbeterde camera

Elk jaar geeft Apple zijn smartphones weer een upgrade en dat is dit jaar ook weer het geval met de camera. De reguliere iPhone zal voorzien worden van een 48 megapixel-camera. Die herken je misschien van de Pro-modellen van de iPhone 14.

Daarnaast is de verwachting dat de camera’s van de Pro-modellen van de iPhone 15 ook weer verder verbeterd worden.

2. Meerdere modellen van de nieuwe iPhone

Er was eens een tijd dat je slechts één model per iPhone-serie kon krijgen. Deze tijd ligt echter ver achter ons. Dit jaar gaan er maar liefst vier modellen het levenslicht zien.

  • iPhone 15 (6,1 inch)
  • iPhone 15 Plus (6,7 inch)
  • iPhone 15 Pro (6,1 inch)
  • iPhone 15 Pro max (6,7 inch)

Dat er onderlinge verschillen gaan zijn, is onvermijdelijk. De pro-modellen krijgen hierbij vaak de nieuwe functies, die volgend jaar aan de ‘basis-serie’ worden toegevoegd.

USB C Kabel
Via: depositphotos.com | slexp880

3. Eindelijk USB-C

Het heeft even geduurd, maar de iPhone krijgt – onder druk – een andere aansluiting. De lightning-poort wordt vervangen door USB-C. Daardoor zul je dus nieuwe kabels moeten kopen, maar gelukkig is er tegenwoordig een flink assortiment beschikbaar.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Apple USB-C gebruikt, dit werd ook al tijden bij de iPad-modellen gedaan.

Draadloos opladen zal ook nog steeds mogelijk zijn met de iPhone 15.

4. Dynamic Island voor iedereen

Eén van de grote vernieuwingen van vorig jaar bij de iPhone 14 Pro-modellen was het Dynamic Island. Hiermee werd een extra notificatie- en meldingen-gebied toegevoegd aan de bovenkant van het scherm.

Afgelopen jaar heeft Apple hier veel functies en mogelijkheden aan toegevoegd. Ook third-party developers zijn ermee aan de slag gegaan, zo kun je bijvoorbeeld ook je eigen tamagotchi hier laten leven.

5. Nieuwe kleuren van iPhone 15

Tot slot gaat de nieuwe iPhone ook uitgebracht worden in nieuwe kleuren. Het zou, voor het basismodel, onder andere gaan om donker roze, lichtblauw en cyaan-groen.

Welke kleuren dit nog meer gaan worden, maar vooral ook hoe deze gaan uitvallen is nog even afwachten tot de daadwerkelijke aankondiging.

Nog even geduld…

De nieuwe iPhone wordt begin september gelanceerd en zal nog in dezelfde week besteld kunnen worden. Vervolgens worden deze – net als andere jaren – een week later op vrijdag uitgeleverd worden aan de eerste klanten die een bestelling hebben geplaatst.

Dan natuurlijk nog de grote vraag: wat gaat de iPhone 15 kosten? De verwachting is dat de prijzen ongeveer gelijk zullen liggen met de iPhone 14. Dat betekent dat de prijzen zullen variëren tussen € 1000 en € 1500 zullen liggen.

Wat de exacte prijzen gaan zijn, dat weten we pas bij de lancering. Vind je dat duur? Check eens deze € 135.00 kostende iPhone 14

Laat in een reactie onderin weten wat jij van de nieuwe iPhone 15 denkt!

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...