5 dingen om op te letten bij een draadloze iPhone-lader

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Overweeg je een draadloze oplader te kopen, specifiek voor je iPhone, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Denk aan oplaadsnelheid, maar ook de laadtechniek die gebruikt wordt.

Draadloos laden voor de iPhone

Apple introduceerde in 2017 draadloos laden voor de nieuwste modellen. Dat was rijkelijk laat, maar inmiddels kun je dus wel al een paar jaar jouw iPhone draadloos opladen. Hiervoor dien je wel een iPhone 8 of hoger te hebben, anders is deze functionaliteit simpelweg niet aanwezig.

Wil je een draadloze lader kopen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

InfinityLabs Powerbank featured

1. Compatibiliteit met jouw iPhone-model

Zoals je hierboven hebt gelezen, niet alle iPhones hebben ondersteuning voor draadloos laden. Met de introductie van iPhone 12-serie kwam draadloos laden beschikbaar. Hieronder een overzicht van de modellen met ondersteuning

  • iPhone 15, Pro, Pro Max, Plus
  • iPhone 14, Pro, Pro Max, Plus
  • iPhone 13, Pro, Pro Max, Mini
  • iPhone 12, Pro, Pro Max, Mini
  • iPhone SE (2de en 3de generatie)
  • iPhone 11, Pro, Pro Max
  • iPhone X, XR, XX, XS Max
  • iPhone 8 en 8 Plus

2. Snelheid van opladen

Bij de introductie van draadloos laden lag Apple hopeloos achter. De snelheid die aangeboden werd was initieel 5W, vervolgens 7.5W. Andere merken waren hier toentertijd al veel verder mee.

Met een update naar iOS. 17.2 in december 2023 werd dit voor een aantal modellen verder opgehoogd. Toestellen vanaf de iPhone 12-serie hebben nu de mogelijkheid om op te laden met 15W. Dit is eigenlijk wel het minimale wil je geen uren wachten voordat je iPhone een beetje is opgeladen.

Goed om te weten, heb je een iPhone 12 mini of 13 mini, dan is de maximale snelheid iets lager met 12W.

💡 Draadloos vs bedraad opladen

Alhoewel draadloos laden voor de iPhone sneller is geworden, is bedraad opladen nog altijd sneller. Dus wil je ‘snel even bijladen’, dan is een bedrade lader nog altijd de snelste optie.

3. Veiligheid

Ga niet meteen voor de goedkoopste versie, het is wenselijk dat er bijvoorbeeld oververhittingsbeveiliging in de draadloze iPhone lader zit.

Op deze manier loop je geen (of in ieder minder) risico’s bij langdurig gebruik van de draadloze lader.

4. Ontwerp en manier van opladen

Er zijn verschillende modellen draadloze opladers voor de iPhone. Grofweg zijn er twee designs:

  • Staand opladen – Handig voor op een bureau of nachtkastje bijvoorbeeld. De telefoon staat rechtop en het scherm kan afgelezen worden.
  • Liggend – Hier ligt de iPhone plat op, net als op een tafel. Hierbij is het soms lastiger om de goede plek te vinden waar het toestel ook start met opladen.

Hier kun je al uit opmaken dat mijn persoonlijk voorkeur uitgaat naar een staande draadloze lader. Maar er zijn meerdere opties, dus kies vooral wat het beste bij jouw situatie past.

5. Prijs- kwaliteitverhouding

De laatste jaren heb ik vele draadloze laders getest en de verschillen zijn groot. Zo heb ik al betaalbare modellen getest die absoluut voldeden aan mijn wensen, maar ook producten die niet echt bruikbaar waren. Dit had dan bijvoorbeeld te maken met het feit dat de ‘sweetspot’ voor het opladen (dus hoe de telefoon op de lader ligt/staat) lastig te vinden was.

Ditzelfde geldt voor premium laders. Vaak voldoen deze, maar dat is ook niet altijd het geval. Lees dus goed de reviews en ervaringen. Van de meeste laders zijn (YouTube-)reviews beschikbaar. Check deze goed.

Zens powerbank magsafe
Via: GadgetsDaily

Mijn draadloze laden reviews

Wil je meer weten over draadloze laders, hieronder mijn draadloze oplaad-reviews op GagdetsDaily.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...