Philips OneBlade kopen? Ik heb ze allemaal voor je getest

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

5

Door

Ruud Caris

Laatste update:

5

Met de Philips OneBlade haal je een uniek scheerapparaat in huis, maar hoe bevalt deze in de praktijk? Inmiddels gebruik in deze combi tussen een elektrisch scheerapparaat en mesjes al geruime tijd. Of de Philips OneBlade moet kopen, lees je in mijn uitgebreide review.

Philips OneBlade

Met de lancering van de OneBlade introduceerde Philips een ‘hybride’ scheerapparaat. Elektrisch, maar toch gebruik makend van mesjes, waarmee je zowel droog als nat kunt scheren.

Jaren later blijkt het een nieuwe, interessante product-categorie waar veel mensen enthousiast van kunnen worden. Maar hoe werkt het in de praktijk? Dat is precies wat ik heb uitgezocht in deze OneBlade review, geschreven na het daadwerkelijk zelf testen van alle beschikbare modellen van OneBlade.

Voordat ik mijn ervaring en mening deel, laten we eerst naar de theorie van de OneBlade kijken. Daarbij wil ik beginnen met de kenmerken van dit hybride scheerapparaat.

 • Geen irritatie tijdens (en na) scheren – Door de unieke manier waarop het mesje werkt, is er praktisch geen irritatie tijdens en na het scheren. Dit komt doordat de OneBlade niet direct op de huid scheert, maar een klein stukje er vanaf blijft.
 • Droog en nat scheren – Het is mogelijk droog en met scheerschuim te scheren.
 • Glad scheren niet mogelijk – Door de manier waarop het mesje op de huid wordt gezet, is volledig glad scheren geen optie. Dat is dan ook niet de manier waarop de deze Philips OneBlade gebruikt dient te worden. Er zal dus altijd minimaal ~ 1mm baard of lichaamshaar blijven staan.
 • Voor gezicht en lichaam – Enigszins afhankelijk van het model en opzetstukken, is het mogelijk om zowel baardgroei als lichaamshaar te lijf te gaan met dit scheerapparaat.
 • Trimmen, scheren en stylen – Met de OneBlade kun je zowel trimmen, scheren als stylen door de manier waarop de mesjes gebruikt worden
 • Mesjes vervangen – De mesjes dienen van tijd tot tijd vervangen te worden. Hierbij wordt als standaard aangegeven om de vier maanden. Mijn ervaring hierin is anders, maar daarover later meer.
Philips OneBlade
Philips OneBlade Pro

Dit laat zien dat er eigenlijk best veel mogelijkheden zijn voor de OneBlade, maar dat dit scheermesjes ook weer niet voor iedereen geschikt is. Wil je bijvoorbeeld volledig glad scheren, dan is dit product geen goede keuze. Wil je een stoppelbaardje (of misschien nog iets minder) laten staan, dan is het uitermate geschikt.

De informatie en ervaringen in dit artikel, zijn het resultaat van vele maanden daadwerkelijk gebruik van de Philips OneBlade en gedegen onderzoek naar ervaringen en reviews van anderen. Dit gecombineerd geeft dit artikel een objectief en eerlijk beeld van het scheersysteem van Philips.

Er zijn grofweg twee verschillende modellen: de OneBlade en de OneBlade Pro. Beide zijn in de basis hetzelfde: hierbij worden identieke mesjes gebruikt. De manier waarop het apparaat zelf is gemaakt, de accessoires en de ‘opties’ zoals het tonen van de accuduur zijn wel anders.

Hieronder een overzicht van de overeenkomsten (en verschillen) van de OneBlade en OneBlade Pro.

Bottom Line
Pros
 
Philips OneBlade
Philips OneBlade
Standaard model
Bekijk beste prijs
Bottom Line
Zeer geschikt voor gevoelige huid
Droog en nat scheren
Scheerlengte 1 tot 5mm
Geschikt voor baard en lichaam
Standaard model OneBlade
Accuduur 60 minuten
Pros
Accu
Batterij-indicator (streepjes)
~60 minuten scheertijd
Oplaadtijd ~4 uur
Lithium-ion batterij (oplaadbaar)

Uiterlijk
Geribbelde, rubberen greep
Limoengroen, houtskoolgrijs

Opzetstukken
Losse stoppelkammen (1-5mm)

Mesjes vervangen (advies)
4 maanden

Geschikt voor nat en droog gebruik
Philips OneBlade Pro
Philips OneBlade PRO
Luxe model
Bekijk beste prijs
Bottom Line
Zeer geschikt voor gevoelige huid
Droog en nat scheren
Inclusief batterij-indicator
Scheerlengte 0,5 tot 10mm
Geschikt voor baard en lichaam
Accuduur 120 minuten
Pros
Accu
LED-display met accupercentage
~120 minuten scheertijd
Oplaadtijd ~1 uur
Lithium-ion batterij (oplaadbaar)

Uiterlijk
Ergomische grip
Chroom

Opzetstukken
Opklik-kam met 14 standen (0,4-10mm)

Mesjes vervangen (advies)
4 maanden

Geschikt voor nat en droog gebruik

Philips OneBlade review

De afgelopen maanden heb ik alle modellen van de Philips OneBlade uitgebreid getest. Dat wil zeggen dat ik mijn ‘scheermomenten’ altijd gebruikt heb, om één van deze apparaten daadwerkelijk te testen.

Voordat ik aan de slag ga, allereerst wat informatie over de test:

 • Getest apparaten: Philips OneBlade (regulier model) en de OneBlade Pro
 • Testperiode: Voor deze review heb ik uitgebreid de tijd genomen. Er zijn ruim 6+ maanden aan scheerervaring verwerkt in dit artikel, met alle modellen van dit hybride scheerapparaten.

Als je dit leest, ben je waarschijnlijk op zoek naar een nieuw scheerapparaat (of mesje) en overweeg je de OneBlade. Grofweg zijn er twee modellen (soms met wat verschillende accessoires): de reguliere Philips OneBlade en de Philips OneBlade Pro. Om de ‘uitkomst’ niet ergens onderaan te verstoppen, begin ik daar gewoon mee.

Gekeken naar prijs-kwaliteit-verhouding, scheerresultaat en mogelijkheden, is de Philips OneBlade de beste keuze. Daarbij zou ik specifiek voor dit model kiezen, die je kunt gebruiken voor baard en lichaam.

Philips OneBlade QP2630/30

Philips OneBlade QP2630/30

vanaf €51,00

De afgelopen maanden heb ik beide scheerapparaten afwisselend gebruikt, waarbij iedereen zijn ‘scheer-gewoontes’ natuurlijk anders zijn. Zelf scheer ik mijn baard één keer per week bij, dus daarom heb ik de opzetkam(men) gebruikt. Uiteraard heb ik ook één keer direct met het mesjes geschoren om dit te ervaren.

In deze Philips OneBlade review behandel ik het scheersysteem als een geheel, verderop ga ik in op de verschillen van de Pro en de gewone versie.

Philips OneBlade

Look & feel

Laat ik eerst beginnen met de buitenkant: hoe zit het met de looks, maar vooral ook hoe liggen ze in de hand. Laat ik dan ook meteen eerlijk zijn: qua looks heb ik niet zoveel wensen voor een scheerapparaat, dit moet simpelweg functioneel zijn.

Toch ziet de OneBlade er redelijk modern en stijlvol uit door het groene kleurgebruik, afgewisseld met donkere kleuren. Daarnaast ligt het product simpelweg goed in de hand. Geen op- of aanmerkingen hierbij.

Ook het bevestigen en verwijderen van de kammen gaat zonder problemen, na een paar keer gebruiken weet je niet meer beter. Laten we vooral verder gaan naar het scheerresultaat, want dat is uiteindelijk wat het belangrijkste is.

Scheerresultaat

Als je overweegt om een OneBlade te kopen, moet je weten dat glad scheren geen optie. Door de manier waarop het mesje geplaatst is scheert deze niet direct op de huid. Daardoor heb je praktisch geen last van huid-irritatie, maar worden de haartjes dus ook iets minder kort afgesneden.

Bij gebruik met een scheerkam, ervaar ik een gelijkmatig resultaat, waarbij de gehele baard (of wat er van over is) gelijk is. Zoals aangegeven scheer ik mijn baard één keer per week bij en dan geldt vooral bij de pro, dat er onder de scheerkam wel eens wat haren opgehoopt kunnen zitten.

Praktisch betekent dat, dat ik het opzetstuk tijdens de scheerbeurt er één keer vanaf haal om de haren even weg te gooien. Je merkt direct dat de OneBlade daarna weer veel beter zijn werk doet. Wat mij betreft is dit overigens niet per se een minpunt, maar wel goed om te benoemen.

Verder heb ik de OneBlade ook zonder opzetstuk gebruikt, waardoor je dus dichter op de huid scheert. Ook ik had wel eens last van een wat geïrriteerde huid na het scheren, maar daar was nu geen sprake van. De belofte om geen irritatie te veroorzaken wordt dus nagekomen.

Dit gecombineerd zorgt ervoor dat de scheerervaring eigenlijk bijzonder goed is.

Philips OneBlade
Philips OneBlade Pro

Schoonmaken en opladen

Na het scheren, dien je de mesjes van de OneBlade natuurlijk schoon te maken. Dit kan eenvoudig door hem onder de kraan af te spoelen, niet meer en niet minder. Op deze manier zorg je ervoor dat je ook volgende keer direct weer kunt beginnen met scheren.

De accuduur is, afhankelijk van de versie, 60 of 120 minuten (pro). Mijn scheertijd is gemiddeld zo’n vijf minuten, dus beide apparaten gaan de nodige weken mee in mijn geval.

Daarbij het verschil dat, de reguliere versie binnen vier uur volledig opgeladen is en deze LED-indicators heeft voor het resterende batterijniveau. Bij de Pro-versie is er een display aanwezig die tot op de procent nauwkeurig aangeeft hoeveel de resterende accuduur nog is. De laadduur hier is slechts één uur.

Bij de Pro leek de batterij niet leeg te krijgen, deze heb ik tijdens de testperiode slechts één keer hoven op te laden.

Droog en nat gebruik

De Philips OneBlade kan zowel droog als nat gebruikt worden. Dat wil zeggen: met of zonder scheerschuim. Om te testen, heb ik ook een aantal keren met scheerschuim en een natte huid geschoren. Dit geniet niet mijn persoonlijke voorkeur, maar het resultaat was gelijk.

Voor mij voelde ‘droog’ scheren het prettigst, maar omdat de resultaten gelijk waren, lijkt er hier dus geen verschil te zijn en is dit gewoon een persoonlijke voorkeur.

Mesjes vervangen: mijn ervaringen en tips

Bij dit hybride-systeem dien je net als bij gewone mesjes, deze regelmatig te vervangen. Dit doe je – volgens Philips – elke vier maanden.

Nu is de scheerfrequentie niet voor iedereen hetzelfde, maar ik heb gemerkt dat de mesjes bij mij eenvoudig meer dan vier maanden meegaan. Mijn inschatting is dat ik ongeveer twee keer per jaar nieuwe OneBlade mesjes moet kopen.

Philips OneBlade
Philips OneBlade mesjes

Als het zover is, zul je het merken aan het scheerresultaat, maar ook visueel zie je als de OneBlade mesjes aan vervanging toe zijn. De mesjes krijgen dan een lichte kleurverandering op het scheerblad, waardoor je dus ziet dat deze ‘af aan het takelen is’. Dit is het moment om je mesje te vervangen.

Het daadwerkelijk vervangen van deze Philips OneBlade mesjes is overigens kinderlijk eenvoudig: een kwestie van eraf trekken en vervolgens de nieuwe erop klikken.

Regelmatig zijn de mesjes van OneBlade in de aanbieding en kun je ze dus goedkoper krijgen. Logischerwijs is een 2-pack en soms een 4-pack wel iets voordeliger.

OneBlad mesjes 2-pack

OneBlad mesjes 2-pack

vanaf €22,99

Conclusie Philips OneBlade review

In deze Philips OneBlade review heb je gelezen dat het eigenlijk een bijzonder prettig, goed scherend apparaat is. Hierbij is vooral het gemak waarmee je een baard kunt bijwerken of wegscheren bijzonder prettig. Ook de looks, grip, manier van schoonmaken en de accuduur zijn dik in orde.

De enige reden om geen OneBlade te kopen is als je altijd, volledig glad wil scheren. Dan kun je beter een andere keuze maken, zoals bijvoorbeeld de Philips 9000-serie. Wel zijn de mesjes wat prijzig, afhankelijk van aanbiedingen, betaal je rond de € 10 voor een nieuw OneBlade mesje.

Philips OneBlade
Gebruiksgemak
10
Look & feel
9.2
Scheerresultaat
9.6
Accuduur
10
Schoonmaken
10
Kosten mesjes
7
Pluspunten
Prettig om vast te houden
Goed scheerresultaat (maar niet 100% glad)
Relatief lange accuduur
Eenvoudig schoon te maken
Betaalbaar
Minpunten
Mesjes relatief prijzig
9.3

Philips OneBlade vs OneBlade Pro

Zaols je inmiddels weet zijn er twee modelen: De Philips OneBlade en de OneBlade Pro. Beide hebben eigen kenmerken en eigenschappen, maar de scheerervaring komt grotendeels overeen.

In onderstaande tabel geef ik nog een aantal verschillen (en overeenkomsten) van beide hybride scheerapparaten.

Philips OneBladePhilips OneBlade Pro
Geschikt voorGezicht + lichaam (afhankelijk model)Gezicht + lichaam
Lengte0.4 – 9mm1-5mm
Accuduur60 minuten120 minuten
Opladen4 uur1 uur
Batterij-indicatorLED-lampjesDisplay
Mesjes vervangen4 maanden4 maanden
GebruikNat & droogNat & droog

Zoals je ziet, zijn er wel een aantal verschillen tussen beide modellen, maar het grootste verschil in gebruik’is vooral de ‘grip’ van de Pro. Deze voelt simpelweg wat meer premium.

Twijfel je tussen beide apparaten, dan heb ik een eenvoudig advies: ga voor de standaard-versie van de Philips OneBlade. Deze voldoet ruimschoots aan de wensen van een scheerapparaat en is daarnaast nog een stukje goedkoper. Kun je mooi weer wat extra mesjes kopen voor het geld dat je bespaart.

Philips OneBlade

Verschillende modellen

Philips OneBlade is niet direct helemaal helder over de verschillende modellen, daarom hieronder een aantal modelnummers van de OneBlade op een rij om wat meer duidelijkheid te scheppen in deze ‘scheer-chaos’.

Philips OneBlade Face + Body QP2630/30

Meest verkochte OneBlade-model, geschikt voor lichaam en gezicht. Dit is het basismodel, uitgebreid met een aantal handige extra’s en een viertal kammen variërend in lengte. Met de Philips OneBlade QP2630/30 koop je dus het populairste pakket.

 • Geschikt voor baard en lichaam
 • Opzetkam 1,2,3 en 4mm
 • Lichaamskam 3mm
 • Huidbeschermkap
 • 2 mesjes
 • Opbergzakje
 • Oplader
Philips OneBlade QP2630/30

Philips OneBlade Pro QP6530/31

De Philips OneBlade Pro QP6530/31 is het populairste model van de Pro-serie, waarbij je een mooie set accessoires krijgt. Daarnaast zit hier ook meteen het verstelbare opzetstuk bij, één van de grote pluspunten van de OneBlade Pro.

 • Geschikt voor baard en lichaam
 • Opzetkam (van 0,4 – 9mm)
 • 1 mesje
 • Oplader
Philips OneBlade Face + Body QP263030

Philips OneBlade QP2520/30

De Philips OneBlade QP2520/30 is een basismodel van het scheersysteem en biedt een beperkt aantal accessoires. Wel worden er twee mesjes meegeleverd, maar bijvoorbeeld geen opbergzakje.

 • Geschikt voor baard en lichaam
 • Opzetkam (van 0,4 – 9mm)
 • Huidbeschermkap
 • Lichaamskam (3mm)
 • 1 mesje
 • Opbergzakje
 • Oplader
Philips OneBlade QP2520/30

Philips OneBlade Pro QP6550/30

Bij de Philips OneBlade Pro QP6550/30 krijg je een setje accessoires dat iets completer is dan het basismodel van de Pro. Ook is ontvang je een opbergzakje om het apparaat beter te beschermen.

 • Geschikt voor baard en lichaam
 • Opzetkam (van 0,4 – 9mm)
 • Huidbeschermkap
 • Lichaamskam (3mm)
 • 1 mesje
 • Opbergzakje
 • Oplader
Philips OneBlade Pro QP6550/30

Philips OneBlade Pro QP6650/30

Dit is het meest uitgebreide model van de Pro-serie. Bij de Philips OneBlade Pro QP6650/30 ontvang je ook een hardcase, die jouw scheerapparaat ook goed kan beschermen tijdens bijvoorbeeld het reizen of onderweg. Daarnaast is deze versie ook uitgerust met een standaard om de OneBlade op te zetten.

 • Geschikt voor baard en lichaam
 • Opzetkam (van 0,4 – 9mm)
 • Huidbeschermkap
 • Lichaamskam (3mm)
 • 1 mesje
 • Luxe opbergcase
 • Standaard
 • Oplader
Philips OneBlade QP6650/30

Philips OneBlade QP2530/30

De Philips OneBlade QP2530/30 is het absolute instapmodel van de familie. Met een basis aantal accessoires is dit hybride scheerapparaat alleen geschikt voor gezichtsbeharing.

 • Geschikt voor baard
 • Opzetkam 1,2,3 en 5mm
 • 2 mesjes
 • Oplader
Philips OneBlade QP2530:30

Hiermee hebben alle informatie over de OneBlade-serie van Philips op een rij gezet en zou het eenvoudiger moeten zijn, om een keuze te maken of dit een geschikt scheer-systeem voor jou is.

Tot slot nog een leuke tip. Heb je altijd al willen weten hoe een andere baard je zou staan, dit kun je checken met de GroomTribe-app van Philips (iOS en Android). Helaas niet te verbinden met de OneBlade, maar wel een aantal leuke functies.

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

5 gedachten over “Philips OneBlade kopen? Ik heb ze allemaal voor je getest”

 1. Dat is jammer, maar als er inderdaad maar 5-10 minuten voor een scheerbeurt nodig is, dan maakt het ook weer niet zo veel uit. Bedankt voor het testen in ieder geval!

  Beantwoorden
  • Exact! Ben er zelf eigenlijk nog niet echt tegenaan gelopen dat hij leeg is op het moment dat ik ‘m nodig had. Dus in de praktijk valt het wel mee:-)

   Beantwoorden
  • Heb getest of je de OneBlade kunt gebruiken als hij opgeladen wordt: het antwoord is voor zowel de Pro als het standaard model dat dit niet mogelijk is.

   Nu denk ik dat je met vijf minuten opladen alweer een scheerbeurt kunt doen, maar opladen en scheren gaat dus niet samen!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...