Zo gebruik je een tondeuse: 6 handige tips waar je op moet letten!

Door

Redactie

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Redactie

Laatste update:

0

Mijn kapsel was jaren lang “gewoon, lekker kort” en met deze drie woorden kon mijn kapster aan de slag. Toen ze enkele jaren geleden vroeg of het ook eens met de tondeuse mocht, ging er een wereld voor me open! Het zag er prima uit en dat kon ik zelf ook wel!

Naar de kapper gaan kost erg veel tijd en kan, afhankelijk van je kapper, erg prijzig zijn! Als je je haar toch kort wil hebben, is zo’n kappersbeurt zonde van je tijd en geld! Een tondeuse biedt voor vele mannen dan ook echt uitkomst!

Je kan je haar (laten) scheren, wanneer je zelf wilt en ook de lengte bepaal je helemaal zelf! Bovendien is een goede tondeuse niet heel duur, dus je hebt het er al na hooguit enkele kappersbezoekjes eruit.

Goed gebruik van je tondeuse

Wel is het zaak, een tondeuse op de juiste manier te gebruiken. Het ziet er erg gemakkelijk uit, maar toch zijn een paar handige tips, die je niet achterwege moet laten! Hier 6 tips, waarbij de één meer voor de hand ligt, dan de andere!

Via: pixabay.com

1. Gebruik een draadloze tondeuse

Tegenwoordig heb je een prima aanbod van draadloze tondeuses. Het scheelt je echt veel omkijken en veel vrijheid in beweging! Zeker als je even zonder opzetstukje moet scheren, kan een draad zelfs gevaarlijk zijn! Kortom, weg met die draad!

2. De juiste plek

Zorg ervoor, dat je vloer vrij is en je de haren snel bij elkaar kan vegen. Tapijt even weghalen is dus erg handig! In het geval van een houten vloer, is het handig om een een mat te leggen, die je snel kan uitkloppen. Daarnaast is het handig om minstens één, maar liefst twee spiegels te hebben! Zo kun je alles overzien en ook gemakkelijk de achterkant alleen scheren.

Zo gebruik je een Tondeuse
Via: Philips

3. Droog haar

Het grootste verschil tussen het knippen en gebruik van een tondeuse, is dat je haar droog moet zijn. Nat haar verstopt de mesjes snel en zal ook de levensduur van je tondeuse significant verkorten.

4. Meer lengtestanden

Een tondeuse met verschillende lengte standen is inmiddels niet meer weg te denken. Er zijn altijd wel plekken, waar het iets langer of korter kan zijn! Eenvoudig aanpassen van je knipelement en de precisie hiervan is dan erg belangrijk! De verschillende opties zijn NIET universeel, dus verschillen per product! Let hier dus goed op bij de aankoop van je tondeuse. Ben je onzeker over welke lengte jou goed staat, dan kun je altijd met de grote beginnen en daarna eventueel naar kleiner gaan.

Een scheersysteem dat mogelijk ook interessant is voor lichaamshaar is de Philips OneBlade, een hybride apparaat dat werkt met mesjes, maar toch een elektrisch scheer-apparaat is.

Via: depositphotos.com

5. Tegen de haargroeirichting

Probeer altijd tegen de groeirichting van het haar te scheren. Zo blijft het scheren zo gelijkmatig mogelijk en blijven je haren in gelijk lengte. Eventueel zou je kam tussen twee scheerbeurten kunnen gebruiken om het haar weer in de juiste groeirichting te kammen.

6. Koop een goede tondeuse

Het klinkt logisch en dat is het ook. Je kan gaan voor een spotgoedkoop model, maar zelfs de goede merken hebben al meerdere modellen tondeuses voor een zeer goede prijs. Kijk zoals eerder aangegeven altijd goed, wat je precies nodig hebt qua maten, power of accessoires.

Lees ook

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...