Air up vaatwasser: doen of beter niet?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

De afgelopen jaren heb ik dagelijks de Air up fles gebruikt en dus ook schoongemaakt. Los van een aantal frustraties van een lekkende fles, heb ik deze natuurlijk ook schoongemaakt. Maar kan de Air up in de vaatwasser? Dat is precies wat ik uit ga leggen, inclusief nog een aantal andere schoonmaak-tips.

Air up fles

Er zijn verschillende Air up flessen in omloop, waar we grofweg 2 modellen onderscheiden. De ‘gewone’ Air up, kan is groot dat jij deze hebt. Daarnaast is er nog een roestvrij stalen editie.

Er zitten veel voordelen aan de Air up, maar er zijn ook een aantal nadelen te bedenken. Zo zouden veelvuldige gebruikers geen gewoon water meer kunnen drinken, omdat ze zo gewend zijn aan smaakjes. Daarnaast lekt de Air up ook regelmatig en is het niet altijd even eenvoudig om deze goed schoon te maken.

Toch is deze drinkfles enorm populair en prijkt deze op menig (school-)tafeltje of bureau. Maar de grote vraag is: kan Air up in de vaatwasser?

Air up fles

Air up vaatwasser, kan dat?

De Air up vaatwasser combinatie is geen ideale match: de fles is namelijk niet vaatwasmachine bestendig. Er zijn echter wel onderdelen die je in de afwasmachine kunt doen. Zo is het mondstuk en het rietje wel geschikt voor de vaatwasser, waardoor je deze eenvoudiger kunt reinigen. Toch raadt Air up dit zelf af: het beste is om de fles en de andere onderdelen handmatig te reinigen.

Het is dus belangrijk om alle onderdelen goed schoon te maken en daar heb ik een aantal tips voor.

Je zou misschien denken dat het wel mogelijk is om de ‘steel bottle’ van Air up in de vaatwasser te doen, maar ook dit is geen optie. Je dient ze allemaal met de hand schoon te maken en gelukkig zijn daar een aantal handige manieren voor.

Air up Pod
Air up pod

Air up schoonmaken: zo moet het

Het schoonmaken van de Air up doe je met de hand, waarbij je lauwwarm water gebruikt en wat afwasmiddel. Als je een wat grotere schoonmaak wil houden, dan zijn er nog een aantal andere manier om de fles grondig schoon te maken, zonder de vaatwasser gebruiken.

1. Kokend water (goed opletten)

Air up geeft zelf een aantal tips voor het schoonmaken van de fles met kokend water. Dat doe je als volgt:

Let op: doe dit ALLEEN met het mondstuk. Uiteraard dien je de Pod eruit te halen

1. Kokend water (maar let op…)

  1. Zorg voor ~ 1,5 liter kokend water. Dit kun je in een pan doen, maar ook de waterkoker voldoet. Zorg dat het water blijft koken.
  2. Voeg vervolgens een eetlepel citroenzuur toe en roer dit erdoor
  3. Kook het mondstuk in de pan (of waterkoker mocht je die behoefte hebben…)
  4. Laat dit ongeveer 5 minuten koken
  5. Haal het mondstuk eruit (en let op, want het is heet)

2. Zout

Er is nog een methode om het mondstuk schoon te maken:

  1. Pak een kom/bak met warm water (niet kokend)
  2. Voeg hier wat zuiveringszout aan toe
  3. Laat dit een nachtje staanm
  4. Spoel het mondstuk goed om

Zo is het mondstuk schoon. Mocht je behoefte hebben om het rietje grondiger schoon te maken, dan kun je een speciaal borsteltje kopen bij Air up om dit schoon te maken.

Air up vaatwasser

De Air up fles schoonmaken

De fles zelf schoonmaken is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Dit doe je met lauw warm water en wat afwasmiddel. Spoel de fles goed om en maak hem schoon.

Zorg er vervolgens voor dat je de Air up fles goed afspoelt, zodat er geen zeepresten achterblijven. Zo hou je de fles optimaal schoon.

Nog meer Air up?

Heb je al een Air up, of overweeg je er één te kopen, ik heb nog een bijzonder uitgebreid artikel geschreven. Hierin vind je allerlei tips, uitleg en wat er wel (en niet) goed werkt.

Lees ook: Review air up fles: kopen of beter niet?

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...