Gamen zoals vroeger op de Commodore C64 mini

Door

Stef

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Stef

Laatste update:

0

Commodore-64-mini-spelcomputer-gaming

Steeds meer spelcomputers van vroeger komen tegenwoordig opnieuw op de markt als mini-versie. Inmiddels is daar is nu een leuke nieuwe spelcomputer bijgekomen. De moeder aller spelcomputers was vroeger wel de Commodore 64.

Dé gadget uit de jaren 80 is nu terug in de vorm van de Commodore C64 mini.

Klassieke Commodore games

Toen de Commodore 64 op de markt kwam was dat iets unieks, een computer waar enorm veel spellen op te spelen was. De vraag was enorm en steeds meer liefhebbers kregen er één in huis.

Klassiekers als Uridium en Paradroid werden een grote hit en men was urenlang achter de computer te vinden.

Commodore 64 spelcomputer vroeger
Via: flickr.com | Low Voltage Labs, CC

Hier nog een leuke nerdy geschiedenis les over de Commodore spelcomputer:

Commodore spelcomputer revived: C64 mini

Goed nieuws, deze games zijn terug. Net als Nintedo deed bij de NES en SNES De C64 mini is de nieuwe variant van de Commodore 64 is geeft je toegang tot 64 van de meest populaire games die destijds gespeeld werden.

c64 mini spellen

De C64 mini is zeer eenvoudig aan te sluiten op vrijwel iedere TV en wordt geleverd met bijbehorende joystick. In vergelijking met de Commodore zoals het in de jaren 80 gespeeld werd, zijn er nu een aantal features die je vroeger niet had.

Zo kun je de spellen in HD spelen en is er bovendien een functie waarmee je de voortgang in games kan opslaan. Vroeger moest je na het afsluiten van de game helemaal opnieuw beginnen. Die ergernis hoef je nu gelukkig niet meer te hebben.

USB poorten op de Commodore 64 mini

Vind je het lastig om met de bijgeleverde joystick te spelen? Geen probleem! Middels de USB-poorten aan de zijkant van de C64 mini kun je een normaal toetsenbord aansluiten en daarmee je spellen spelen.

Wil je graag met twee spelers spelen, dan kun je op één van de USB-poorten een extra joystick aansluiten.

Jouw Commodore ervaringen?

Met deze C64 mini en alle bijbehorende gameklassiekers ben je verzekerd van uren speelplezier. Laat oude tijden herleven en zie hoe goed jij bent in de gameklassiekers van vroeger.

€44,00
Voorraad: ✔️
Nedgame.nl
€52,10
Voorraad: ✔️
Bol.com
€56,00
Blokker.nl

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw Commodore C64 (mini) ervaringen! We zien ze graag verschijnen in een reactie onderin!

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...