18 MS-DOS games die je nu gratis in je browser kunt spelen

MS DOS games computer spellen vroeger

In een nostalgische bui kan ik helemaal enthousiast worden van oude MS-DOS games. Gelukkig zijn er velen bewaard gebleven en zelfs gratis online speelbaar. Wij hebben een mooi lijstje voor je gemaakt.

MS-DOS games

Na het tijdperk van de C64 was MS-DOS alles wat je maar kon wensen op computergebied, maar velen zullen het nu vooral nog herkennen van de iconische games die je erop kon spelen. Voordat ik dit artikel schreef, heb ik toch nog even het eerste level van Prince of Persia uitgespeeld. En voor de echte liefhebber, ken je deze intro nog, die vaak samen ging met die oude DOS-games?

Zo zijn er nog veel meer games die herinneringen oproepen en wil jij die weer herbeleven (of nieuw ervaren), dan kun je aan de slag met één van de games uit onderstaand lijstje. Ben je er klaar voor?

1. Prince of Persia

Laten we dan ook maar meteen beginnen met deze game: Prince of Persia was één van mijn persoonlijke favorieten. Jij moest de dochter van de Sultan redden en dat was zeker niet eenvoudig. Om aan de slag te gaan, klik je hier.

PrinceofPersia
Via: Prince of Persia (capture)

2. Pacman

Wie is er niet groot mee geworden, de welbekende Pacman, de oude versie uiteraard. Wil je met Pacman aan de slag, dan kun je hier terecht.

Pacman
Via: Pacman (capture)

3. SimCity

De allereerste Sim City dateert van 1989. Dat is… 30?! jaar geleden en je kunt hem nu dus gewoon spelen. Het begon natuurlijk allemaal met dit bord…

SimCity bord begin DOS-games
Via: SimCity (capture)

En dan ging je dus je stad bouwen, maar die fabrieken mogen nu echt niet meer…

SimCity stad bouwen simulator DOS-games
Via: SimCity (capture)

4. Disney’s Duck Tales – The Quest for Gold

Soms zijn er van die spellen die helemaal vergeet, maar weer volledig terugkomen op het moment dat je één afbeelding ziet. Dat was hier precies zo, met Disney’s Duck Tales – The Quest for Gold.

Disney’s Duck Tales
Via: Disney’s Duck Tales (capture)

5. Dune 2

Dune 2 is een game die wordt beschouwd als de eerste echte strategiegame van ‘de moderne’ tijd, de voorloper van de C&C-reeks en die kun je gewoon spelen.

6. Flight Simulator

Deze game mag, uiteraard, niet ontbreken. Hoe cool was het om te vliegen, met een joystick, voor je PC. Spelen doe je hier.

Flight Simulator
Via: Flight Simulator (capture)

We hebben nog 12 geniale DOS-games voor je op volgende pagina. Wat dacht je van Supaplex?

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo