Duurzaam en fris: de zelfreinigende waterfles van LARQ

Door

Ewout Kieckens

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Duurzaam-en-fris-de-zelfreinigende-waterfles-van-LARQ

Bij een zelfreinigende waterfles heb ik een robotachtige flessenborstel voor ogen. Maar nee, in werkelijkheid is de waterfles van LARQ er een zonder veel fratsen en maakt het gewoon slim gebruik van ingebouwd ultraviolet licht.

LARQ: je water reinigen in de fles

De roestvrijstalen waterfles van het Amerikaanse LARQ ziet er op het eerste gezicht uit als elke andere. Maar als je op de bovenkant van de dop drukt, gaat er een cirkelvormig LED-lichtje aan. Dat is het teken dat in de fles UVC-licht brandt. Precies dat licht is in staat om water binnen een minuut te zuiveren. 

Duurzaam-en-fris-de-zelfreinigende-waterfles-van-LARQ2
Via: LARQ

Het grote voordeel daarvan is dat het water in de fles fris blijft. Stilstaand water wordt na verloop van tijd slechter van kwaliteit. Je ziet het niet, maar bacteriën gaan vanaf de eerste seconde dat het water in de fles wordt gegoten aan het werk om onzichtbaar hun destructieve werk te doen. Het water krijgt ook een vervelende geur. 

UVC-licht in de fles is veilig

UVC-licht heeft de capaciteit om veilig en effectief water te desinfecteren. Het betekent ook een einde aan vieze geurtjes. Dat wisten we eigenlijk al van ons eigen vertrouwde Philips, die al een tijd een brede range aan UVC-lampen op de markt heeft die kiemdodend werken. Ook in de medische sector wordt van het UVC-principe gebruik gemaakt, zoals we tijdens de coronacrisis wel hebben meegekregen. Zoals alle ultraviolet licht is ook UVC schadelijk voor de huid bij directe blootstelling, maar daarvan is uiteraard geen sprake. Het licht gaat alleen in het donker van de fles aan. 

LARQ zelfreinigende waterfles
Via: amazon.nl

In de onderstaande video van LARQ wordt op een grappige manier uitgelegd waarom iedereen aan de zelfreinigende waterfles moet:

Design mag wel wat kosten

De luxe uitziende en lichtgewicht LARQ-waterfles heeft een cool design. ‘Cool’ is het juiste woord, want de fles houdt het water 24 uur lang koel. Dat is tenminste de claim van de producent, in de praktijk is dat wel iets minder lang. Warme dranken blijven trouwens twaalf uur op temperatuur. De fles is weliswaar zelfreinigend, maar je moet tijdens dat automatisch schoonmaken wel zelf ook met de fles schudden. Anders gaan zich toch bacteriën vormen aan vooral de binnenkant van de nek van de fles. Maar dat staat ook in de handleiding. 

Lees ook: Review air up fles

Duurzaam en fris: de zelfreinigende waterfles van LARQ
Via: LARQ

De LARQ kan wel tegen een stootje, heb ik gemerkt, maar er zitten limieten aan. Sommige gebruikers klagen dat de futuristische dop het wel eens laat afweten. Het technologisch vernuft zit dan ook in de dop. Daar zit de lichtbron en daar zit ook de (Lipo-) batterij, die je trouwens gemakkelijk en snel kan opladen. Je krijgt er een speciaal USB-kabeltje bijgeleverd dat je via een bijna-onzichtbare ingang in de dop steekt. Het design van de dop is gewoon top. 

LARQ zelfreinigende waterfles kopen

Design mag wel wat kosten, hebben ze bij LARQ vast gedacht. De fles van 710 milliliter kost op Amazon ruim 80 euro, dat is dus omgerekend tien cent per milliliter. Gelukkig is kraanwater zo goed als gratis. 

Een andere waterfles met een bijzondere feature is de zelfvullende waterfles. Er is natuurlijk ook de air up drinkfles, die smaak toevoegt met geur.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...