Functionele mini’s: deze powertools werken echt

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Powertools zijn er in vele soorten en maten, maar in mini-formaat kom je ze niet zo vaak tegen. Vooral als ze dan ook nog echt blijken te werken.

Mini powertools

Dat is precies wat de Spaanse Enos Camare heeft gedaan. Hij is aan de slag gegaan met meerdere powertools en heeft hier een mini-versie van gemaakt. De Makita ‘Honey I shrunk the kids’ versie zeg maar.

Camare gebruikt een Elegoo Mars 3D-printer om deze producten na te maken. Maar nog interessanter is dat ze gewoon echt werken, inclusief afneembare accu en de mogelijkheid om deze op te laden via het – eveneens mini – stopcontact.

Mini Makita slagschroevendraaier

Het eerste product dat hij gemaakt heeft met de 3D-printer is de Makita  slagschroevendraaier. Interessant hieraan is, dat je zelfs de accu eruit kunt halen en deze opladen.

Mini powertools Makita
Via: DIY mini makita / youtube.com (capture) | Enos Camare

De echte versie van deze boormachine is maar liefst 12 keer zo groot, het moet dus een flink werk zijn geweest om deze miniscule versie te maken.

Mocht je je afvragen welk model hij als basis heeft gebruikt, dat is de BTD140, maar dan vele malen kleiner uiteraard. Om deze boormachine in actie te zien, check je onderstaande video.

Mini cirkelzaag

Maar daar is het dus niet bij gebleven: Camare is ook aan de slag gegaan met een Mikita cirkelzaag, die hij met dezelfde 3D-printer heeft nagemaakt, maar dan uiteraard op mini-formaat.

Ook bij deze mini cirkelzaag heeft hij voor een schaal van 1:12 gekozen, waarbij dit model dus 12 keer zo klein is als het origineel.

Via: DIY mini makita / youtube.com (capture) | Enos Camare

Zoals je op de afbeelding hierboven ziet werkt hij dus echt en is het zelfs mogelijk om je ermee in de vingers te zagen. Dat kun je relatief veilig doen met deze versie, maar met de echte kun je dat beter niet proberen…

Voor deze mini cirkelzaag heeft hij als basis de Makita 5806B gekozen die hij inclusief de opbergdoos heeft nagemaakt.

Let in onderstaande video trouwens ook goed op de details, hij heeft zelfs het instructieboekje op schaal nagemaakt. Lezen is misschien een beetje lastig, maar hij heeft wel een goed oog voor detail!

Nog meer mini’s

Mocht je nog meer video’s van kleine producten willen zien van Enos Camare, check dan zeker eens zijn YouTube-kanaal, hij heeft er nog meer interessante mini-producten op staan.

Check bijvoorbeeld ook deze mini-wasmachine die hij recent heeft gemaakt!


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...