Handig voor onderweg: Deze waterfles vult zich, helemaal vanzelf!

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

zelf-vullende waterfles van fontus

Outdoorfans opgelet! Wie lange tochten maakt op de fiets of te voet wil geen liters water meesjouwen. Maar genoeg drinken onderweg is een must. Daarom is de zelf-vullende waterfles van Fontus echt een uitkomst. Terwijl jij onderweg bent of je tent op zet voorziet de waterfles je van nieuw water. Hoe handig is dat?

Inpakken voor een tocht: Less is more

Je tas inpakken voor een tocht door de natuur is vaak een hele klus. Niet omdat je veel moet inpakken, maar juist omdat je zo min mogelijk mee wilt nemen. Om onnodig sjouwen te voorkomen moet ieder item in je tas zorgvuldig gekozen worden. Iets waar je, na verloop van tijd en het opdoen van ervaring, steeds beter in wordt.

Toch zijn er ook dingen waar je echt niet om heen kunt. Een kompas en een zakmes zijn belangrijk, net als een ehbo-setje. En natuurlijk kun je ook niet zonder etenswaar en water. Maar vooral dat laatste tikt qua volume en gewicht behoorlijk aan. Soms kun je vers water uit een beekje drinken. Maar voor alle tochten waarbij dat niet aan de orde is kun je de Fontus waterfles gebruiken. Die vult zichzelf en zo kun je de hele tocht door genieten van vers drinkwater.

Lees ook: review SodaStream

Hoe dan?

Het klinkt heel ingewikkeld, zo’n zelf-vullende waterfles. Maar in de praktijk valt het reuze mee. Wat je nodig hebt? De waterfles, zonne-energie, frisse buitenlucht en een beetje geduld. Via een bijgeleverde zonnecollector of via de fleshouder op je fiets ontvangt de fles voldoende zonne-energie om aan de slag te gaan. Frisse lucht wordt opgezogen en gaat dankzij het koelings-element condenseren.

Lees ook: Review air up fles

De druppels die daarbij ontstaan lopen naar het waterreservoir en als je deze loskoppelt is dát je waterfles. Briljant bedacht.

Helaas is de zelf-vullende waterfles van Fontus nog niet te koop. Na een zeer succesvolle fundraising campagne op Indiegogo is de fles jammer genoeg nog niet in productie genomen. Maar laat je vooral niet ontmoedigen. Je hebt nog heel wat bijzondere kampeertochten door de wildernis voor de boeg en wie weet kun jij over een poosje gebruik maken van een fles die jou iedere dag van vers water voorziet.

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...