Dit is de reden dat je moet stoppen met tanken na de klik

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Iedereen die wel eens getankt heeft, kent de ‘klik’ die je hoort als de tank vol is. Maar wat gebeurt er als je erna toch nog wat benzine in de tank doet? Wij hebben het uitgezocht.

‘Klik’ bij tanken

Er zijn twee soorten mensen: de ene groep stopt direct bij de eerste klik die je aan de pomp hoor. De andere groep gaat nog even door en wacht de tweede, of misschien wel derde klik ook nog af.

Dit kan natuurlijk allerlei redenen hebben. Misschien wel je wel een rond bedrag hebben bij het afrekenen of je wil de auto zo vol mogelijk tanken om de volgende tankbeurt wat uit te stellen (of dat echt kan, lees je hieronder dus).

Maar er zijn dus meerdere redenen te bedenken waarom je direct moet stoppen bij het horen van de klik.

1. Overtollige brandstof loopt weg

Brandstof die niet in de tank past, die loopt vanzelf weg onder de auto. Dat is natuurlijk zonde, want je wil enerzijds geen benzine verknoeien en anderzijds komt deze ook nog op straat terecht. Een goede reden om dit te voorkomen dus.

Tanken klik
Via: pixabay.com | ResoneTic, CC

2. Je betaalt teveel: brandstof loopt terug de slang in

Verder heb je al betaald voor alle brandstof die in de slag zit tijdens het tanken. Dat wil dus zeggen dat als je doorgaat na de klik, je al voor brandstof hebt betaald die dus niet meer in de tank past.

Als zuinige Nederlanders willen we dat natuurlijk niet, dus niet meer doen, doorgaan na de klik.

3. Ontluchtingssysteem kan beschadigd raken

Dan is er no geen wat serieuzer probleem dat veroorzaakt kan worden door structureel door tanken na de klik aan de benzinepomp. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het ontluchtingssysteem van de brandstoftank beschadigt, hetgeen weer een dure reparatie tot gevolg heeft.

Via: depositphotos.com | vadimphoto1

4. Verbruiksberekening loopt (beetje) scheef

Als je zelf brandstofverbruik bij houdt, dan kan het zijn dat er een verschil is tussen de brandstof die jij denkt dat in de tank zit en de brandstof die er daadwerkelijk in zit. Op deze manier lopen de berekeningen van jouw brandstof dus scheef. Niet handig.

Dus… Stoppen bij de eerste klik

Als jij een fervent doortanker bent na de eerste klik, is dit wel het moment om ermee te stoppen. Het brengt eigenlijk niets goeds, dus waarom zou je ermee verder gaan.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...