iParcelBox: nooit meer wachten op de koerier met deze slimme pakketbox

Door

Ewout Kieckens

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Een zwarte, roestvrijstalen kist naast de voordeur. Dat is de handige oplossing als je niet op de koerier wilt wachten. Je wint tijd met de slimme pakketbrievenbus iParcelBox en het scheelt heel veel ergernis. 

iParcelBox: een wijsvinger is voldoende

Shoppen op het internet is natuurlijk wel handig, maar de bezorging is een zwakke schakel bij onlineverkoop. Je moet toch eigenlijk wel thuisblijven wil je het pakket in ontvangst nemen. Je kunt van tevoren bij de buren vragen of ze de doos willen aannemen, maar dan moeten zij er ook maar zijn, en je wilt ze toch ook niet telkens storen. Trouwens, niet alle koeriersbedrijven staan bezorging bij de buren toe. Toch is ook daar een smarthome oplossing voor gevonden…

iParcelBox pakkettenkist bezorging
Via: iparcelbox.com

iParcelBox, zoals de stalen kist heet, is typisch zo’n idee dat ook jij zou hebben kunnen bedenken. De werking is eenvoudig en de koerier of postbode heeft er geen sleutel, een code of een speciale app voor nodig. Een wijsvinger is voldoende bij deze slimme pakketbrievenbus. 

Zo werkt de iParcelBox pakketbox

Het gaat zo in zijn werk: als de koerier bij jouw woning niemand aantreft, opent hij/zij de kist door op een knop te drukken. Het pakket wordt erin gedaan en de box sluit zichzelf. Jij krijgt via een speciale app de mededeling dat het pakket veilig is aangekomen en als je thuiskomt, haal je het pakket uit de kist via legitimatie op de app. 

Ben je langer van huis en komen er meer bezorgers langs, dan is er een extra stap in de procedure ingebouwd. Bij het drukken op de knop gaat de iParcelBox ditmaal niet onmiddellijk open. Zou het zo gemakkelijk zijn om die box te openen, hadden slimme figuren het eerste pakket er allang uitgehaald.

Maar het indrukken van de knop activeert de app op je telefoon en je wordt ingelicht dat er een bezorger voor de huisdeur staat. Als je het pakket verwacht, geef je groen licht en wordt de kist van afstand automatisch geopend. Om helemaal zeker te zijn dat de bezorger wel de koerier is die je verwacht, kun je een speciale camera van iParcelBox nemen die gericht is op de voordeur en in verbinding staat met de app.

De enige eisen voor de slimme pakketbox zijn de nabijheid van een WiFi-verbinding en aansluiting op het stroomnet. Dat laatste kan met een 3 meter kabel, die je eventueel ook met een smalle opening naar binnen kunt leiden. Echt praktisch is dat natuurlijk niet, dus de stroomvoorziening is naar mijn mening nog een verbeterpunt.

iParcelBox pakkettenkist bezorging knop
Via: iparcelbox.com

Het voorkomen van pakkettenroof

Aan veel is wel gedacht moet ik eerlijk toegeven. Als een pakket moet worden ondertekend bij ontvangst is het voldoende dat de bezorger de unieke barcode aan de binnenkant van de iParcelBox scant (of fotografeert). Dat fungeert als bewijs van levering. Omdat pakkettenroof wereldwijd toeneemt, wordt iParcelBox geleverd met voorgeboorde gaten voor wand- of vloerbevestiging. Daarmee is die verankerd in de muur of de bodem. 

Vooralsnog alleen in VK verkrijgbaar

Het enige nadeel is dat de zwarte box geen oplossing is voor de bestelling van je nieuwe flat screen, maar de meeste gangbare pakketjes kunnen er gemakkelijk (incl. een wijnkist voor 15 flessen). De iParcelBox heeft ongeveer de afmetingen van een vliegtuigtrolley (55x35x39 cm). De kist is voor 199 Engelse pond in het Verenigd Koninkrijk te koop. Dat is omgerekend zo’n 225 euro. Ze sturen op verzoek ook naar Nederland. Let wel op dat de lichtnetadapter is uitgerust met een zogenaamde Engelse stekker. Vanaf 2021 moet deze pakkettenkist ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. 

Hoe het nog anders kan, laat Groupon zien.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “iParcelBox: nooit meer wachten op de koerier met deze slimme pakketbox”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...