Interactief avondeten: dineren met virtual reality

Door

Peter Dragstra

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Virtual reality dining

Iets totaal anders eten, dan dat je op je bord denkt te zien; met gebruik van virtual reality kunnen gasten een compleet nieuwe ervaring beleven. Over de hele wereld bieden restauranthouders een diner aan in VR. Volgens de eigenaren van VR-restaurants zou dit een intensere smaaksensatie en ervaring op moeten leveren. 

Virtual Reality Dining
Via: youtube.com (capture) | VR Dining

Interactief dineren

VR is bezig aan een opmars. Waar het eerst alleen gebruik werd voor films en games, moet nu ook de horeca eraan geloven. Met behulp van een speciale bril krijgen gasten informatie, nieuwe omgevingen en zelfs andere smaaksensaties. Door de interactieve opzet hebben de gasten zelf invloed op de gecreëerde realiteit. De techniek voor de restaurants staat nog in de kinderschoenen, maar de mogelijkheden groeien snel.

Nieuwe mogelijkheden voor restaurants

Virtual reality voor de restaurantbranche kent meerdere nieuwe invullingen. Zo kun je mensen laten zien waar de ingrediënten vandaan komen en makkelijk uitleg geven over de producten. Ook kun je de complete locatie veranderen waardoor mensen virtueel hun wijn op het terras in Parijs kunnen drinken.

Daarnaast wordt beweerd dat virtual reality de smaakbeleving nog intenser kan maken. Zo kan een gerecht smaakvoller worden gemaakt zonder dat er extra kruiden aan toe worden gevoegd. Hier wordt momenteel nog meer onderzoek naar gedaan door onder andere het VR Foodlab en de Universiteit Utrecht. VR kan dus zowel voor entertainment tijdens het diner als voor de smaakbeleving gebruikt worden. 

Virtual Reality Dining
Via: youtube.com (capture) | VR Dining

Over de hele wereld is het mogelijk een VR-diner te ervaren, zelfs dat je je eigen hapje virtueel ziet. Zo heb je in New York een 7-gangen virtual reality diner voor 125 euro. Ook in Nederland zijn er verschillende restaurants die deze diner ervaring aanbieden. Zo kun je de Eiffeltoren gewoon bewonderen terwijl je in Nederland aan het dineren bent, scheelt weer een tripje…

Als je niet van VR in combinatie houdt, kun je natuurlijk ook kiezen voor VR fitness, maar waarschijnlijk durven de meeste deze culinaire stap wel te zetten. Natuuurlijk kun je het ook altijd thuis uitproberen!

De vraag is natuurlijk of het ook al werkt bij een kopje koffie…

Virtual reality VR dining
Via: pxfuel.com, CC

Lees ook


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...