Het gourmetstel is in het gemiddelde huishouden al jaren een trouwe vriend. Bij een speciale gelegenheid of op feestdagen wordt de bakplaat weer voor de dag gehaald. De laatste jaren duikt een ander apparaat steeds vaker op: de pizzarette! Hiermee bak jij heerlijke mini pizza’s in een steenoventje voor op tafel.
Heb jij binnenkort een speciale gelegenheid en wil jij mini pizza’s gaan bakken? Wij deden onderzoek naar de beste pizzarettes voor 4, 6 en 8 personen. Daarnaast zetten wij feitjes, tips en recepten op een rijtje om overheerlijke mini pizza’s te maken. Smaken zal het zeker!
Pizzarette kopen? Dit is belangrijk om te weten!
Als jij nog geen pizzarette in huis hebt, heb jij waarschijnlijk vast wel eens gegourmet. Op deze bakplaat wordt voornamelijk vlees, vis en groentes gebakken. Je hebt hierbij altijd wel één persoon die de halve bakplaat opeist, waardoor jij slechts blijft zitten met een kleine oppervlakte. Laten wij je uit jouw lijden verlossen: bij een pizzaretta heb je daar in ieder geval geen last van. Iedere persoon heeft zijn of haar eigen bakspatel en opening, waardoor je nog meer mét elkaar aan het eten bent.
Temperatuur
De temperatuur van een pizzarette kan afhankelijk van het type apparaat oplopen tot 230 °C. De koepel zorgt ervoor dat de pizzarette snel opwarmt. Wil je om 18u00 beginnen met het bakken van mini pizza’s? Dan is het advies om het apparaat om 17u45 voor te verwarmen. Met een kwartiertje opwarmen is hij op het juiste moment gereed voor gebruik.
Bakplaat
Bij het kopen van een pizzarette kun je twee verschillende bakplaten tegenkomen: de standaard bakplaat en de vuurvaste stenen bakplaat. Hoewel iedere pizzaliefhebber een voorkeur heeft hoe knapperig een pizza moet zijn, vinden de meeste gebruikers een stenen bakplaat fijner. De reden hiervoor is dat het steen ervoor zorgt dat vocht niet in de bodem van een pizza trekt. Hierdoor krijg je een knapperige pizza in tegenstellig tot een slappere variant.
Gebruikers
Ben je van plan de pizzarette voornamelijk te gebruiken met volwassenen, of ook met kinderen? Denk hier van te voren goed over na. Bepaalde type apparaten hebben namelijk een speciaal ontworpen koepel, waardoor deze van buiten minder warm wordt. Hierdoor zijn deze types geschikt voor kinderen, zodat een verbranding sneller uit de weg wordt gegaan.
Extra functies
De populariteit van de pizzarette is in opmars. Hierdoor zal jij zeker gasten treffen die nog nooit pizza’s hebben gebakken in deze mini steenoven. Wil jij toch meer aan jouw gasten (en natuurlijk aan jezelf) kunnen bieden? Dan is het goed om te weten dat er pizzaretta’s bestaan met meerdere functies. Hierdoor kun je naast het bakken van pizza’s, tegelijkertijd gourmetten en racletten (kaas smelten). Ook wel een pizzarette 3 in 1 genoemd!
Groepsgrootte
Krijg jij vaak grote groepen over de vloer? Dan is een pizzarette voor 8 personen geen verkeerd idee. Daarnaast bestaan er pizzaretta’s voor 4 personen en 6 personen. Het is vast herkenbaar dat bij gourmetten vaak meerdere setjes worden meegenomen. Doordat minder huishoudens een pizzarette in bezit hebben, is het verstandig om een apparaat te kopen met extra veel ruimte. Hierdoor zit niemand zonder pizza (en geloof ons, dat bevordert de sfeer).
Beste pizzarette van dit moment
Hieronder hebben wij een uitgebreid overzicht gemaakt van de beste pizzaretta’s van dit moment. Deze lijst bevat pizzaretta’s van verschillende types, waardoor er gegarandeerd eentje voldoet aan jouw behoeftes!
<strong>Emerio Pizzarette – 4 personen</strong>
De Emerio PO-115985 Cooltouch Pizzarette voor vier personen heeft een speciale handgemaakte koepel. Hierdoor wordt de pizzarette minder warm, waardoor het apparaat geschikt is voor jong en oud. Met de vier meegeleverde bakstapels zorg je gegarandeerd voor een gezellige middag of avond.
Daarnaast wordt er een deeguitsteker meegeleverd. Hiermee rol je het deeg eenvoudig in het juiste formaat. Een ander voordeel is de anti-aanbaklaag van de pizzarette. Dit zorgt ervoor dat jij de pizza’s direct op de bakplaat kunt bakken met een lekkerdere smaak tot gevolg!
- Goede prijs- kwaliteitverhouding
- Geschikt voor kinderen
- Bodem heeft antisliplaag
- Geen temperatuurinstellingen
<strong><strong>Tristar Pizzarette – 4 personen</strong></strong>
Pizza’s bakken met de Tristar Pizza Festa 4 is een waar genot. De handgemaakte kleikoepel zorgt ervoor dat het apparaat een hoge temperatuur bereikt en zo krokant gebakte mini pizza’s voorgeschoteld. De vier openingen zorgen ervoor dat je tegelijkertijd met vier personen jouw favoriete pizza kunt maken.
Het extra lange netsnoer van 2 meter maakt deze pizzarette geschikt voor iedere woning. Daarnaast worden er vier pizzaschepen en een deegsnijder meegeleverd. De wasmachinebestendige onderdelen en de anti-aanbaklaag zorgen ervoor dat het schoonmaken geen urenlange taak is.
- Eenvoudig schoonmaken
- Betaalbare prijs
- Snel op temperatuur
- Thermosstaat niet regelbaar
<strong><strong><strong>Emerio Pizzarette – 6 personen</strong></strong></strong>
De Emerio PO-115848 pizzarette heeft een handgemaakte terracotta koepel. Hierdoor blijft de warmte in het apparaat hangen en worden de pizza’s knapperig en heerlijk van smaak. Dankzij de extra warmtehouder blijft de pizzarette ook écht op temperatuur. De indicatielampjes laten je de precieze status weten.
Deze pizzarette voor 6 personen is binnen een kwartiertje warm, waarna je direct jouw favoriete mini pizza’s kunt bakken. Daarvoor gebruik je een van de zes meegeleverde bakspatels en pizzadeeg steekvorm. Buik volgegeten? Dan kan de bakplaat eenvoudig worden schoongemaakt, doordat deze een anti-aanbaklaag bevat. Op naar de volgende avond pizaretten!
- De pizza’s zijn snel klaar
- Pizza’s rechtstreeks op bakplaat bakken
- Aanwezigheid van warmtehouder
- Hogere prijs, maar absoluut waard!
<strong><strong><strong><strong>Emerio 3-in-1 Pizzarette – 6 personen</strong></strong></strong></strong>
Pizza’s bakken in een mini steenoven is al een enorm leuke bezigheid, maar het kan nog beter. Deze 3-in-1 pizzarette is namelijk geschikt om te racletten en te grillen. Hierdoor bak je tegelijkertijd pizza, grill je een hamburger en overgiet je deze daarna met gesmolten raclette kaas.
De 3-in-1 pizzarette wordt geleverd met deegring en zes bakspatels. Bovenop het apparaat zit een aluminium gegoten grillplaat. Inclusief de klassieke grillstrepen in jouw vlees! Daarnaast ontvang je raclettepannetjes, waarmee je kaas kunt smelten voor jouw gerechten. Eén ding is zeker: dit apparaat zorgt ervoor dat iedereen kan eten waar hij of zij van houdt!
- Pizzarette met grill
- Boven- en onderwarmte
- Heel snel warm
- Prijs is aan dure kant
<strong><strong><strong><strong><strong>Emerio Pizzarette – 8 personen</strong></strong></strong></strong></strong>
Komen er bij jou altijd grotere groepen over de vloer? Dan is deze pizzarette voor 8 personen een absolute must-have! Deze dubbeldekker wordt geleverd met acht bakspatels, waardoor de gasten direct hun mini pizza’s kunnen maken. Daarnaast helpt de deegsnijder ervoor dat je de pizza’s in het perfecte formaat kunt snijden.
De koepel van terracotta zorgt ervoor dat de pizzarettte op een veilige temperatuur blijft. Het indicatielampje zorgt voor een extra stukje veiligheid, zodat jij altijd weet wanneer het apparaat nog aanstaat. Klaar met eten? Dan zorgt de anti-aanbaklaag ervoor dat de pizzarette eenvoudig schoongemaakt kan worden!
- Veel pizza’s tegelijkertijd bakken
- Eenvoudig schoon te maken
- Gegarandeerd een volle maag!
- Neemt meer opbergruimte in beslag
Pizzarette recepten: welke ingrediënten haal ik in huis?
Je hebt een pizzarette in huis gehaald en bent helemaal klaar om overheerlijke mini pizza’s te bakken. Wij geven je hieronder een overzicht van alle benodigdheden en tips om een professionele (mini)pizzabakker te worden!
1. Deeg
Zonder deeg, geen pizza. Je hebt een aantal opties om dit deeg in huis te halen. De simpelste optie is het halen van kant-en-klare pizzadegen uit de supermarkt. Deze vind je vaak in de koeling met daarbij een potje tomatensaus. Kies je hiervoor? Dan is onze tip om het deeg dunner uit te rollen. Met behulp van de meegeleverde deegsnijder druk je vervolgens de juiste vorm uit het deeg.
Een tweede optie is het kopen van een pizzadeegmix. Uiteraard kost dit meer tijd dan kant-en-klare pizzadegen, maar optie twee heeft vergeleken met de derde optie een voordeel. Het deeg hoeft namelijk niet te rijzen, waardoor het deeg sneller klaar is.
Hoe maak ik zelf pizzadeeg?
De meest uitdagende (maar zeker de lekkerste) optie is het zelf maken van pizzadeeg. Je bent hier ongeveer 1,5 uur mee bezig en hebt de onderstaande ingrediënten nodig voor 4 pizzabodems:
- 500 gram bloem
- 7 gram gedroogde gist
- 10 gram zout
- 300 ml lauw water
- 2 eetlepels olijfolie
Het maken van pizzadeeg is helemaal niet lastig. Je mengt alle ingrediënten in een kom tot het niet meer plakt. Je kneedt het deeg daarvoor ongeveer 10 minuten. Klaar? Laat het deeg dan 15 minuten met rust. Als het deeg elastisch begint te worden en niet meer plakt, maak je vier gelijke deegbollen. Doe deze terug in de kom en laat het deeg 1 uur rijzen. Je kan vervolgens de deegsnijder gebruiken om de juiste afmetingen van de mini pizza’s uit het deeg te halen.
2. Tomatensaus
Uiteraard heb je ook tomatensaus nodig voor een pizza. Door kant-en-klare pizzadegen te halen, krijg je daar vaak al een potje tomatensaus bij. Heb je zelf deeg gemaakt? Haal dan tomatensaus of -puree in huis. Hiervoor kun je zowel tomatensaus uit een pot of zak gebruiken.
Hoe maak ik zelf tomatensaus?
Je kunt ervoor kiezen om verse tomatensaus te maken. In combinatie met eigen gemaakte pizzadeeg weet jij zeker dat jouw pizza’s zullen smaken. Je haalt de volgende ingrediënten in huis voor 400 ml tomatensaus:
- 5 roma tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 100 ml groentebouillon
- Verse basilicum
- Olijfolie
De eerste stap is het snijden van een kruisje in de tomaten. Deze leg je hierna 30 seconden in heet water. Zorg ervoor dat het water nét niet kookt. Spoel de tomaten af onder een koude kraan en verwijder het velletje. Vervolgens snijd je de overgebleven tomaten in stukjes.
In een pan giet je een eetlepel olijfolie en bakt hierin 3 minuten de versnipperde ui en knoflook. Voeg daaraan toe de stukjes tomaat, de oregano en de groentebouillon. Laat de tomatensaus 25 minuten pruttelen en maak jouw creatie daarna af door verse stukjes basilicum door de saus te roeren.
3. Topping
De toppings van de mini pizza’s kun jij helemaal naar jouw wens in huis halen. Zorg er in ieder geval voor dat jij voldoende kaas in huis haalt. Ook hierin kun je variëren, van geraspte kaas of mozzarella tot aan feta en geitenkaas. Haal vervolgens vlees of vis in huis, zoals salami, ham, kipfilet, tonijn of garnalen.
Zeker met groentes kun je eindeloos variëren. Een aantal heerlijke suggesties zijn paprika, champignons, courgette, aubergine en zwarte olijven. Onze tip: denk aan jouw favoriete pizza en haal de juiste ingrediënten in huis.
4. Extra touch op jouw pizza!
Deeg, tomatensaus en toppings: CHECK! Jij bent zo goed als klaar om de mini pizza’s te bakken. Wil je toch even wat extra’s om die pizza nóg lekkerder te laten smaken? Haal dan kruiden in huis zoals peterselie, tijm of Italiaanse kruiden. Daarnaast zijn andere lekkere toevoegingen pesto (of andere sauzen) en pijnboompitten. Wij noemen bewust geen ananas, want we willen deze eeuwige discussie natuurlijk niet aanwakkeren…
Pizzarette: hoe maak ik de perfecte mini pizza?
Zet de pizzarette ongeveer een kwartier voordat je wilt gaan eten aan. Denk eraan dat de koepel warm wordt. Deze is dan wel hittebestendig, maar met jouw blote handen vastpakken is een onverstandig idee.
Vrijwel iedere pizzarette wordt met een deegsnijder geleverd. Hiermee maak je het deeg perfect op maat, zodat deze op de bakspatel past. Vervolgens is het aan jou met welke ingrediënten jij jouw mini pizza belegt.
Ben je klaar? Leg dan de spatel in een van de openingen van de pizzarette en wacht ongeveer 7 minuten. Als iedereen een mini pizza in een opening heeft gelegd, kan de baktijd toenemen. Houd daarom de randen van de pizza in de gaten, en jij weet precies wanneer jij de overheerlijke pizza kunt proeven. Smaken zal die zeker, en een ronde twee is meer dan welkom!
Pizzarette schoonmaken doe je op deze manier!
De middag of avondje mini pizza’s bakken is een gezellige gelegenheid. Als iedereen is uitgegeten, komt het minder leuke deel: de pizzarette schoonmaken. Gelukkig hoef jij bij het bakken van de pizza’s niet te letten op een maximale hoeveelheid pizza’s die je kunt bakken. Je kunt namelijk zo lang doorgaan als je wilt!
Als iedereen klaar is, laat je de pizzarette als eerste goed afkoelen door het apparaat los te koppelen. Bij bepaalde types geeft een indicatielampje aan als het apparaat is afgekoeld. Hierna haal je de koepel van de plaat en veeg je deze met een doekje van binnen schoon. Hetzelfde doe je bij de plaat, en de twee grootste onderdelen heb jij nu al schoongemaakt.
Kijk voor de resterende accessoires op de verpakking of deze in de afwasmachine mogen. Zo niet, maak je de spatels en de deegsnijder op de ouderwetse manier schoon: met de hand! Jouw pizzarette is nu weer helemaal klaar voor een volgende keer!
Pizzarette kopen met behulp van onze gids
Je weet nu alles over de beste pizzarette’s van dit moment en product eigenschappen waar je op moet letten. Daarnaast ben je helemaal op de hoogte van de ingrediënten die jij in huis kunt halen. Je kiest daarbij zelf of je gaat voor een makkelijkere optie, of voor de meest lekkere door zelf deeg en tomatensaus te maken. Ga je daadwerkelijk een pizzarette kopen? Dan weten wij zeker dat je daar geen spijt van gaat krijgen en gaat genieten. Wij spreken uit ervaring!
Lees ook
01
Cortina E-lett review: kopen of beter niet?