Vloeistof in Lightning connector: zo kun je het oplossen

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Vloeistof in lightning connector featured

Heb je vloeistof in Lightning connector van je iPhone of iPad, dan kun je deze niet opladen. Vervelend! Maar geen paniek, je iPhone is niet kapot en het vloeistof gedetecteerd probleem kan zo opgelost worden. Met de juiste handelingen en een beetje tijd kun jij je telefoon of tablet weer gewoon opladen.

Vloeistof in Lightning connector

Er zijn veel redenen te bedenken waardoor er vloeistof in de Lightning connector komt. Dit kan bijvoorbeeld als je een onderwaterfilmpje maakt met je (waterdichte) iPhone. Dat is mij namelijk al eens overkomen.

Het kan dan best even duren, maar als je gaat opladen, krijg je de melding dat de lightning nat is geworden en er dus niet opgeladen kan worden.

Er zijn echter nog veel meer redenen te bedenken waardoor deze melding op het scherm verschijnt. Zo is je telefoon misschien in bad gevallen, of heb je hem te intensief gebruikt tijdens een flinke plensbui.

De laatste generaties van de iPhone zijn waterdicht, maar toch kan er af en toe een melding als vloeistof in Lightning connector op je smartphone verschijnen.

Gebruik geen haardroger om je iPhone te drogen, dit kan alleen maar extra schade opleveren.

De reden voor: vloeistof gedetecteerd in Lightning connector

Voordat we naar de oplossing gaan kijken, laten we eerst kijken waarom Apple deze melding überhaupt geeft, vooral als je telefoon waterdicht is, toch?

Apple heeft daar een goede reden voor: als er water op de lightning connector zit, dan is het mogelijk dat deze gaat corroderen. Dit proces zorgt ervoor dat de iPhone kan beschadigen/kapot gaan en dat willen we natuurlijk niet.

Het is dus een soort van zelfbescherming van de iPhone, om te zorgen dat er niets stuk gaat tijdens het opladen. Gelukkig is er ook een eenvoudige oplossing voor vloeistof in Lightning connector.

Vloeistof in Lightning connector
Vloeistof in Lightning connector / Via GadgetsDaily

Bovenstaande melding heb ik zelf ervaren: dit was zoals eerder aangegeven na het onderwater filmen. Het duurde vervolgens een hele tijd voordat ik weer kon opladen, daarom ook onderstaande tips.

De oplossing voor vloeistof in Lightning connector

Er zijn gelukkig meerdere oplossingen als er vloeistof in de Lightning connector is gekomen. Ook heb ik een ‘slimme’ oplossing voor als je toch even moet opladen.

???? Apple heeft een beveiliging ingebouwd: is er een noodgeval en je telefoon is (zo goed als) leeg, dan kun je ervoor kiezen om toch op te laden en de noodoproep uit te voeren. Dit kan je smartphone beschadigen, maar beter dat, dan dat er ergere dingen gebeuren.

Mocht het geen noodgeval zijn, ga dan verder met onderstaande tips en oplossingen.

1. Tik met de iPhone op je handpalm

Tik zachtjes met de iPhone op je hand, waarbij je de onderkant naar beneden houdt. Op deze manier kunnen de wat grotere druppel(tjes) er vanzelf uit ‘vallen’.

Vervolgens laat je de iPhone nog 30 minuten drogen, alvorens je weer probeert of de vloeistof in Lightning connector verdwenen is. Is dat het geval: top, dan is het opgelost. Nog niet, ga dan hieronder verder.

2. Laat de iPhone 24 uur drogen

Laat je iPhone 24 uur in een droge ruimte liggen, waar er een zachte luchtstroom is. Dit klinkt wat abstract, maar het betekent eigenlijk gewoon dat je de iPhone op tafel moet leggen thuis of op kantoor en hem een tijdje met rust moet laten.

Nog geen resultaat na 24 uur, dan is er mogelijk meer aan de hand.

3. Neem contact op met Apple support

Heb je na 24 uur nog steeds problemen, dan dien je contact op te nemen met Apple of de winkel waar je het toestel hebt gekocht. Er is dan mogelijk iets anders aan de hand waardoor je toestel niet meer werkt.

Heb je snel wat extra accu nodig, dan kun je – mits je iPhone dit ondersteunt – wel nog steeds draadloos opladen. Geen oplossing voor de lange termijn, maar het geeft in ieder geval wat extra gebruikstijd.

Hoe voorkom je deze melding?

Niets is zo vervelend als je je geliefde telefoon wil gebruiken om muziek te luisteren met je draadloze oortjes, even social te checken of te WhatsAppen, maar dit kan niet.

Daarom is het verstandig om als je hem mee op vakantie neemt en je bent van plan hem onder water te gebruiken, je er een speciaal hoesje voor aanschaft. Persoonlijk ben ik fan van bijvoorbeeld Nudient en QuadLock, maar deze zijn beide niet waterdicht helaas.

Waterdichtje hoesjes voor je iPhone kun je hier vinden

Lees ook


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...