Quad Lock kopen of beter niet? Deze review geeft antwoord

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Quad Lock Case

Het assortiment van hoesjes en houders van Quad Lock zijn al jaren bijzonder populair. De afgelopen maanden heb ik de Quad Lock case uitgebreid getest en in deze review lees je of het verstandig is deze te kopen.

Quad Lock: hoe het begon…

Voordat ik mijn ervaringen deel, eerst wat over Quad Lock. Het bedrijf is opgericht in Australië en bestaat al sinds 2011.

Dit is hetzelfde jaar waarin ze een Kickstarter-campagne voor de fiets-community zijn gestart om het eerste product te lanceren. Dit bleek een groot succes. Inmiddels vele jaren later is het assortiment uitgebreid en zien we veel nieuwe producten, zoals Quad Lock voor de motor, maar ook de fiets en auto wordt niet vergeten.

Inmiddels heeft het bedrijf een grote schare volgers en is Quad Lock ook in Nederland verkrijgbaar. Maar is het nu een prettig systeem om mee te werken? En hoe zijn de hoesjes in de praktijk? Dat is precies wat ik de afgelopen maanden heb getest.

Krijg nu 10% korting op alle Quad Lock aankopen via deze speciale link.

Quad Lock case

Review van Quad Lock case en mount

Nu is het natuurlijk de vraag hoe de dit hoesje in de praktijk werkt. Zelf heb ik de Quad Lock voor iPhone getest en deze vervolgens gemonteerd op mijn fiets.

Alvorens ik het over het ‘vastklikken’ van het systeem ga hebben, eerst het hoesje zelf.

Eén ding zijn de makers in ieder geval in geslaagd: het is een kwalitatief hoogwaardig hoesje dat heel goed tegen een stootje kan. Zodra de Quad Lock case om je telefoon zit, voel je direct dat dit een premium product is.

Het materiaal voelt prettig aan en is nauwsluitend om – in mijn geval – de iPhone. Hier dus geen op- of aanmerkingen. Het enige waar ik me persoonlijk wat zorgen om maakte, is het toch wel grote ‘uitsteeksel’ aan de achterzijde van het hoesje.

Quad Lock case

Dit is nodig om de case te bevestigen op de mount, maar het grootste deel van de dag gebruik ik mijn smartphone in mijn hand, broekzak of plat op een tafel. In hoeverre zit deze ‘bump’ dan in de weg?

Gelukkig vielt dat mee, heel erg mee. Door de vormgeving blijft de Quad Lock case eigenlijk bijzonder stabiel liggen. Ook als je de smartphone bedient of erop typt als hij plat op tafel ligt, dan zorgt het hoesje niet voor extra wiebelingen. De zorgen bleken dus onterecht.

Toch is er wel een ander nadeel aan de bumpie achterkant. Hier gaat namelijk vrij eenvoudig stof en andere viezigheid inzitten. Na ongeveer één maand zag ik dit voor het eerst, dus het is wel zaak dat je de case af en toe schoonmaakt. Dit kan gewoon onder de kraan. Zorg er hierbij wel voor dat je even checkt of je telefoon waterdicht is als je hem niet uit het hoesje wil halen.

Ben je op zoek naar een ‘glad’ en dun hoesje, check dan eens de Nudient case.

Quad Lock review
Stof in Quad Lock case

Vastklikken van de case

Als je het Quad Lock-systeem gebruikt, dan doe je dit met een reden. Waarschijnlijk om je smartphone eenvoudig te kunnen monteren op de motor, fiets, boot, arm, bureau of te gebruiken bij het golfen.

Dan is het natuurlijk de vraag: hoe eenvoudig is het om het hoesje vast te klikken op de houder/mount. Het antwoord hierop geeft direct aan waar de kracht van Quad Lock ligt: dit gaat vlekkeloos.

Ook met één hand is het bijzonder eenvoudig om het hoesje vast te klikken. Een kwestie van in de juiste stand erop drukken, draaien en de case zit vast. Goed vast.

Dit is voor mij dan ook precies de reden waarom ik Quad Lock zou kopen voor op de motor of fiets, de montage is zo simpel.

Quad Lock Nederland

Ben je op zoek naar Quad Lock in Nederland, dan kom je erachter dat er maar weinig plaatsen zijn waar deze verkocht wordt, maar gelukkig is het toch vrij eenvoudig om deze producten te bemachtigen.

Zo staan er op Bol.com een aantal producten voor de Nederlandse Quad Lock kopers, maar het volledige assortiment is alleen te vinden in de EU-shop van het bedrijf zelf.

Wil je daar bestellen, dan heb ik een kortingscode voor je, waarmee je vanuit Nederland bij Quad Lock 10% korting krijgt.

Bekijk de kortingscode hier

Conclusie

De conclusie van de Quad Lock review is dan ook, dat het een premium hoesje is dat goed past om mijn smartphone. Daarnaast het vastklikken op de speciale Qaud Lock mount bijzonder eenvoudig en eigenlijk de grootste kracht van dit hele systeem.

Quad Lock Case
Pluspunten
Bijzonder goede bevestiging
Eenvoudig vast te klikken (smartphone op houder)
Degelijk hoesje
Premium afwerking
Groot assortiment
Minpunten
Stof/viezigheid in hoesje na verloop van tijd
4.5

Quad Lock iPhone, Samsung en meer…

Ben je op zoek naar een dergelijke case, dan is het wel zo prettig als hij ook geschikt is voor jouw model smartphone.

Ben je op zoek naar een Quad Lock iPhone case, dan zit je goed: alle recente (en wat oudere) modellen worden ondersteund. Ditzelfde geldt voor de meeste high-end Samsung-smartphones die op de markt zijn.

Ook de wat minder populaire Google Pixel-toestellen zijn beschikbaar, net als een handjevol Huawei-toestellen. Heb je een ander merk, dan is dit helaas niet het juiste hoesje voor jouw smartphone.

Samenvattend werkt Quad Lock perfect voor de iPhone en high-end Samsung-devices, maar andere merken worden wat lastiger. Wellicht heb je dan wat aan onderstaande alternatieven.

Quad Lock case

Quad Lock motor

De Quad Lock voor motor is een bijzonder, zo niet het populairste product van de fabrikant. Hiermee is het bijna kinderlijk eenvoudig om jouw smartphone te monteren op jouw motor.

Als je op zoek bent naar een ‘Quad Lock motor’ en je hebt nog geen geschikte case, dan zijn er een aantal ‘starterkits’ beschikbaar, waarbij je eigenlijk alles wat je nodig hebt in één keer kunt kopen.

De reden dat dit product zo gewaardeerd wordt, is vooral de eenvoudig het ‘erop klikken’ van jouw smartphone. Dit lukt zelfs eenvoudig met één hand en is daarnaast ook nog extra veilig: jouw smartphone zit gewoon goed vast in de motorhouder van Quad Lock.

Quad Lock Motor
Afbeelding via: Quad Lock

Quad Lock fiets

Als fietsland, is de Quad Lock voor de fiets ook bijzonder populair in Nederland. Steeds meer mensen willen hun smartphone meenemen en bijvoorbeeld gebruiken als navigatie op de fiets en dan is een goede fietshouder natuurlijk belangrijk.

Dit was de ‘core’ van Quad Lock en wordt dan ook een fietshouder aangeboden die eenvoudig te monteren is. Koop je er vervolgens een hoesje bij van de fabrikant, dan kun je jouw smartphone met een simpele draaibeweging op de fiets plaatsen.

Tegenwoordig zijn er ook fabrikanten die Quad Lock integreren in hun producten. Als voorbeeld hieronder het Belgische bedrijf Cowboy, waarbij de houder (met draadloze lader) in het stuur is geïntegreerd. Dit is het geval bij de Cowboy 4.

Lees ook: Cowboy fiets kopen: 10 dingen die je eerst moet weten

Review Cowboy 4
Quad Lock geïntegreerd op de Cowboy 4 (fiets)

Alternatieven voor Quad Lock

Er zijn tegenwoordig ook merken en producten op de markt die ‘inspiratie’ hebben gekregen door de originele Quad Lock cases die al ruim 10 jaar op de markt zijn. Twijfel je nog over de aanschaf, dan is het. Mogelijk ook interessant om de (vaak wat goedkopere) opties te bekijken.

Spigen GearLock

De meest in het oog springende optie is van Spigen met de naam GearLock. Het principe van dit systeem is eigenlijk hetzelfde: je gebruikt een speciaal hoesje dat je eenvoudig kunt vastklikken op een mount. Op het moment van schrijven is alleen de Spigen GearLock voor de fiets beschikbaar.

Ben je op zoek naar een specifieke telefoonhouder voor de fiets, dan is dit zeker een interessante (en betaalbare) optie.

Spigen GearLock Betaalbaar
Hoesje en mount voor fiets
Betaalbare optie

SP Connect

SP Connect is een ander merk een uitgebreid assortiment en biedt gelijke functionaliteit. Zo is het mogelijk om deze hoesjes eenvoudig vast te klikken op een houder die geschikt is voor bijvoorbeeld de motor.

Met SP Connect kun je onder andere mounts kopen voor de motor, maar ook de fiets, auto en voor om de arm. Deze laatst gebruik je tijdens het hardlopen. Door het uitgebreide assortiment is SP Connect een goed Quad Lock alternatief.

SP Connect hoesje
SP Connect Uitgebreid assortiment
Hoesjes voor veel modellen
Geschikt voor fiets, auto, motor en ‘arm’
Scherp gerpijsd

Lees ook


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...