Review Mujjo iPhone case: dit is mijn ervaring

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Mujjo case

Vlak na de lancering van de nieuwe iPhone ontving ik een Mujjo case. Een van oorsprong Nederlands bedrijf die al jaren aan de weg timmert met hoesjes en andere accessoires. Maar moet je deze Mujjo case kopen? Dat is precies wat ik met je ga delen in deze review!

Mujjo: het bedrijf

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf Mujjo maakt al jaren premium hoesjes, sleeves en (touchscreen-)handschoenen. De hoesjes hebben altijd een minimalistisch en strak design en zijn geliefd bij veel smartphone-bezitters.

Jaren geleden heb ik al eens een Mujjo-hoesje en laptopsleeve getest en het is nu tijd voor een vervolg. De laatste maanden heb ik het Mujjo iPhone-hoesje gebruikt om mijn telefoon. Hoe (en of) dit beviel, lees je in mijn Mujjo-review.

Mujjo case

Er zijn een aantal verschillende modellen van de Mujjo case, waarbij het verschil onder andere in het ‘pasjes’-vakje aan de achterkant zit.

Het model dat ik gebruikt heb, wordt de Full leather case voor iPhone genoemd. Dat is dan ook precies waar deze review over gaat.

Mujjo case

Mujjo case dagelijks gebruik

Het eerste dat opvalt als de Mujjo iPhone case om je telefoon doet, is dat deze bijzonder goed aansluit. Alles past perfect, hetgeen je natuurlijk ook wel mag verwachten van een dergelijke premium hoesje.

Daarnaast kan ik de eenvoudig van dit Mujjo hoesje enorm waarderen. Het is strak en stijlvol, zonder overbodige elementen of andere poespas.

Naast de pasvorm, zijn de knoppen ook nog lekker clicky. Dit is zeker niet bij alle hoesjes het geval. Dit in combinatie met het strakke design, zorgen ervoor dat de look wat mij betreft dik in orde is.

Mujjo case

Magsafe

Een ander groot voordeel van dit hoesje is het feit dat er Magsafe aanwezig is. Daarmee kun je andere accessoires of opladers gebruiken die op de magnetische ring aan de achterzijde aangesloten kunnen worden.

Tegenwoordig biedt Mujjo dit ook zelf aan, in de vorm van magsafe wallets die je los kunt kopen op de site van de fabrikant.

Dit zorgt ervoor dat je een redelijk complete set accessoires kunt gebruiken als je kiest voor dit hoesje. Een mooie toevoeging.

Krasgevoeligheid

Dit lederen hoesje is natuurlijk wel enigszins krasgevoelig. Dit is het geval met de meeste leren hoesjes, maar heb het idee dat deze krassen bij Mujjo net iets sneller ontstaan.

Voor mij persoonlijk geen groot issue, ik vind het juist wel mooi staan, een ‘gebruikt’ hoesje in plaats van volledig glad. Maar kun je hier niet tegen, dan is dit mogelijk niet de beste keuze voor jou.

Ik heb geprobeerd dit op foto vast te leggen zoals je hieronder kunt zien, waarbij er een aantal krasjes zichtbaar zijn.

Mujjo case

Mujjo kopen

Mujjo is inmiddels overgenomen door Troubadour, maar is nog steeds doorgegaan met het ontwikkelen van hoesjes voor nieuwe modellen smartphones. Je kunt dus terecht op de officiële site van het bedrijf, maar daar laat de Nederlandse taal helaas wel wat te wensen over. Hier vind je ook direct het volledige assortiment aan producten.

Dit hoesje heeft een adviesprijs van € 54 en wordt in meerdere kleuren aangeboden.

Mujjo is onder andere verkrijgbaar bij:

 • Mujjo.com – Officiële shop
 • Bol.com – Groot aanbod Mujjo-hoesjes en andere accessoires
 • Appelhoes – Mujjo-hoesjes beschikbaar (in sommige gevallen met gratis screenprotector)

Conclusie

9Expert Score
Degelijk, stijlvol hoesje
De Mujjo iPhone case is een degelijk, premium en stijlvol hoesje. Het past goed om de iPhone en de ‘feel’ is bijzonder prettig. Wat mij betreft een absolute aanrader!
Pasvorm
10
Kwaliteit
9
Prijs/kwaliteit
9
Duurzaamheid
8
 • Goed passend/aansluitend hoesje
 • Premium uitstraling
 • Zeer prettige ‘feel’
 • Mogelijkheid tot uitbreiding met accessoires (bijvoorbeeld Magsafe wallet)
 • Magsafe ondersteuning
 • Geen goedkoop hoesje
 • Relatief snel krasjes achterop

Lees ook

Mujjo iPhone case

iPhone hoesje Nederlands bedrijf

Product merk: Mujjo

Waardering redacteur:
4.5

Voordelen

 • Sluit goed aan rondom iPhone
 • Premium uitstraling
 • Zeer prettige 'feel'
 • Mogelijke uitbreiding met andere accessoires

Nadelen

 • Geen goedkoop hoesje

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...