Google Pixel 7 Pro review: kopen of beter niet?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Google Pixel 7 Pro

Er was een tijd dat ik elk jaar naar Duitsland reed om de nieuwe Google Pixel (of Nexus) te kopen. Maar dat is voorbij, de Pixel 7-serie is nu ook in Nederland te koop. In deze Pixel 7 Pro review lees je precies of dit toestel de moeite waard is.

Google Pixel: een korte geschiedenis

Google begon ooit met de Nexus-serie om te laten zien wat er allemaal mogelijk was met Android. Dit diende ook als een soort voorbeeld voor de verschillende fabrikanten voor, toentertijd, Samsung, LG, HTC en anderen. Ze brachten deze toestellen vaak ook samen met een fabrikant uit.

De Nexus-serie is op een kleine uitzondering na nooit officieel in Nederland uitgebracht (herinneren je je het versie-fiasco van de Galaxy Nexus nog?

Maar genoeg nostalgie, na de Nexus-serie kwam de Pixel op de markt. Een eigen hardware-product van Google, maar tot voor kort nog niet in Nederland.

Dit in combinatie met de goeie camera-prestaties maakt dit in theorie tot een toptoestel (check deze Pixel 7 camera test maar eens).

Daarnaast is de Pixel-serie (net als de Nexus-serie), voorzien van standaard-Android. Een ‘kale’ versie van Android, waar dus geen software-schil boven op is gebouwd.

De afgelopen periode ben ik aan de slag gegaan met de Google Pixel 7 Pro en hieronder kun je mijn ervaringen vinden.

Dit toestel is altijd voorzien van standaard-Android, dus zonder software-schil van een fabrikant.

Google Pixel 7 Pro

Pixel 7 Pro: de looks en snelheid

Net als andere Pixel-modellen heeft Google ook dit jaar weer voor een opvallend design gezorgd. Eerlijk gezegd ben ik er geen fan van, de grote balk op de achterkant is te opzichtig naar mijn smaak. Gelukkig is het uiterlijk van een smartphone persoonlijk, maar er zijn qua design absoluut betere modellen geweest.

Het meest opvallende onderdeel is zonder twijfel de camera-balk, maar misschien is daar wel een goede reden voor. Zou hij goede foto’s maken? (Spoiler: ja).

Doordat de achterkant van glas is gemaakt, is het toestel wel vrij glad als je hem in je handen hebt. Persoonlijk zou ik hem niet zonder hoesje durven te gebruiken. Je moet er niet aan denken dat het toestel uit je handen glijdt.

De Pixel 7 Pro is ook weer IP68 gecertificeerd, dat betekent dat deze stof- en waterdicht is. Daarnaast werken de vingerafdrukscanner en de gezichtsscanner gewoon goed.

Onder de motorkap wordt de Tensor G2-chip van Google gebruikt. Waar voorheen chipsets van Qualcomm en Samsung het meest gebruikt werden, gaat ook Google hier voor de Apple-route. Ze brengen een eigen chipset uit en kunnen zo hardware en software beter op elkaar afstemmen.

Qua snelheid heb ik weinig aan te merken op deze smartphone van Google. Tijdens het testen heb ik tijdens het dagelijks gebruik geen vreemde haperingen of trage reacties ervaren. Ditzelfde geldt bij het spelen van grafisch zwaardere games op Android.

De Pixel koop je voor de software, toch?

Deels wel natuurlijk! Als je een Pixel koopt krijg je een aantal garanties.

  • Snelle updates – Doordat dit toestel rechtstreeks door Google geüpdatet wordt en er geen grafische schil aangepast hoeft te worden, rollen de updates snel binnen.
  • Vijf jaar updates – Vijf jaar updates, zo weet je in ieder geval dat je (in theorie) jaren vooruit kunt
  • De looks – Tsja, ben ik geen fan van het design van de Pixel 7 Pro, ben ik dat wel van de software-looks (ook al kan de launcher wel wat beter)

De Google Pixel 7 Pro is voorzien van standaard-Android, dus geen aanpassingen. Ook wel vanilla Android of stock-Android genoemd. Persoonlijk ben ik hier erg fan van, maar moet ook eerlijk bekennen dat ik er wel een andere launcher op gezet hebt.

Mijn go-to launchers voor Android zijn: Nova en Action Launcher. Beide goeie en populaire launchers die veel meer mogelijkheden bieden dan de standaard-versie.

Goed om te weten dat Google Pixel 7 Pro is gelanceerd met Android 13 en nog een aantal (grote) Android-updates zal ontvangen.

Accu en opladen van de Google Pixel 7 Pro

De Pixel 7 Pro is voorzien van een 5000 mAh-accu die het geheel van stroom moet voorzien. Hierbij presteert hij tijdens mijn testperiode in de middenmoot. Een intense dag qua gebruikt houdt hij redelijk vol en over het algemeen haal ik hiermee het einde van de dag.

De accuduur is echter niet briljant te noemen en daar komt nog een ander minpunt bij: de maximale snelheid waarmee de Pro opgeladen kan worden is vrij teleurstellend. Vooral als je kijkt naar de concurrentie is dit redelijk ondermaats.

Met een maximale snelheid van 23W duurt het relatief lang voordat je toestel volledig is opgeladen. Daarnaast wordt er ook geen stekker meegeleverd, alleen de kabel en een verloopstekkertje zitten in de doos (USB → USB-C).

Pixel 7 Pro camera

De Pixel-serie staat inmiddels bekend om de goede foto’s die je ermee kunt maken. Dat is vooral de combinatie tussen hardware en software die Google steeds beter voor elkaar heeft. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen voor de resultaten van de camera op dit toestel.

Ik heb er de nodige plaatjes mee geschoten en ik moet eerlijk bekennen dat ik vrij enthousiast ben. Het toestel schiet in goede lichtomstandigheden foto’s die maar enkele andere smartphone-camera’s kunnen evenaren.

Ook de foto’s gemaakt met de andere camera’s (zoom en groothoek) zijn van goede kwaliteit. Hieronder een aantal voorbeelden.

Zoom x1
Zoom x3
Zoom x5
Foto Pixelbuds gemaakt met Pixel 7 Pro Foto van Pixel buds gemaakt met Pixel 7 Pro
Foto van Pixel buds gemaakt met Pixel 7 Pro

Bijna alle foto’s die ik gemaakt heb met dit toestel waren ‘raak’. Natuurlijk zijn er wat uitdagendere omstandigheden, bijvoorbeeld bij weinig licht, maar toch houdt de Pixel zich goed staande. Dit is geen overdreven vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger, maar ik ben enthousiast.

Ben je dus op zoek naar een smartphone die vooral hele goede foto’s kan maken dan is de Google Pixel 7 pro absoluut een goede optie.

Wil je meer weten, check dan de Pixel 7 camera test voor nog meer info rondom de foto-mogelijkheden op de Pixel-7serie.

Conclusie

8.2Expert Score
Google Pixel 7 Pro: de software- en foto-koning
De Google Pixel 7 Pro is een smartphone waar je qua looks van moet houden, maar aan de binnenkant gaat er veel goed. De software is erg goed (+5 jaar updates) en ook de camera levert bijzonder goede prestaties.
Ook het scherm is helder, de hardware snel genoeg. Dat laatste geldt niet voor het opladen, dat is relatief traag.

Toch is de Pixel 7 Pro een bijzonder goede, interessante smartphone!
Design
6
Prestaties
8
Accuduur
8
Camera
9
Software
10
Pluspunten
  • Snelle hardware
  • Goede camera
  • Prettig werkende software
  • Helder scherm
  • 5 jaar voorzien van updates
Minpunten
  • Vrij glad, dus een hoesje is wenselijk
  • Opladen relatief langzaam

Lees ook


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Google Pixel 7 Pro

De afgelopen periode heb ik de Google Pixel 7 Pro uitgebreid getest, of je deze moet kopen lees je in mijn Pixel 7 Pro review.

Waardering redacteur:
4

Voordelen

  • Snelle hardware
  • Goede camera
  • Prettig werkende software
  • 5 jaar lang updates
  • Helder scherm

Nadelen

  • Vrij glad
  • Opladen relatief langzaam

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...