Review Fitbit Versa 4: kopen of beter niet?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Fitbit Versa 4

Fitbit brengt al jaren activitytrackers en smartwatches op de markt. Deze keer heb ik de Fitbit Versa 4 getest en in de afgelopen periode de nodige ervaringen en meningen opgedaan. Hoe deze smartwatch bevalt, lees je in deze Fitbit Versa 4 review.

Fitbit: het bedrijf

Waarschijnlijk heb je de naam Fitbit al eens voorbij horen komen. Dat is dan ook niet zo vreemd, het is namelijk één van de grootste aanbieders van activitytrackers en tegenwoordig ook smartwatches.

Inmiddels is Fitbit overgenomen door Google, maar toch is de Fitbit Versa 4 nog in de ‘oude’ stijl van het bedrijf. Dus ook met het eigen besturingssysteem.

Naast de Fitbit Versa 4 is ook de Fitbit Sense 2 op de markt gebracht, het grote(re) broertje van de Versa-serie.

Fitbit Versa 4

De Fitbit Versa 4 heeft alles wat je van een smartwatch mag verwachten, denk hierbij onder andere aan:

 • Stappen – Bijhouden van de gezette stappen op een dag
 • Hartslag – Aan de achterzijde van de Versa 4 zit een hartslagmeter
 • Stress – Op basis van o.a. hartslag, activiteit krijg je een basis stress-score
 • Workouts – Het bijhouden van activiteiten
 • Slaapanalyse – Bijhouden van slaap (uitgebreide analyse is een premium-functie)
 • Fitbit Pay – Betalen met je smartwatch (let op: niet alle banken ondersteunen dit nog)
 • GPS – Locatie registreren
 • Meldingen ontvangen – Zien als berichten op je smartphone binnenkomen.

De Fitbit Sense 2 is wat uitgebreider. Hiermee kun je onder andere ook ECG’s maken en je stressniveau meten. Maar ook de huidtemperatuur wordt bijgehouden door de grote broer.

Zo zie je dat de Sense 2 een stuk uitgebreider is, maar hoe presteert de Versa 4 in de praktijk?

Fitbit Versa 4

Fitbit Versa 4 review

De afgelopen periode heb ik de Fitbit Versa 4 dagelijks gebruikt. Sterker nog, inmiddels heb ik alle Fitbit Versa-modellen kunnen testen. Dat betekent dat er genoeg vergelijkingsmateriaal is.

Waar ik in ieder geval (weer) over te spreken ben is het feit dat er gekozen is voor een fysieke button aan de zijkant. Bij de Fitbit Versa 3 was dit een soort van touchgevoelige plek op de horlogekast, maar dit werkte niet altijd even goed.

Daarnaast meet de Fitbit als vanouds alles wat je doet: stappen, verdiepingen en hartslag. In vergelijking met de Apple Watch – ja ik heb een paar dagen twee horloges gedragen – komen de gegevens redelijk overeen.

Ook goed om te melden is dat je bij aanschaf van de Fitbit Versa 4 of Fitbit Sense 2 ook de beschikking krijgt over een gratis proefperiode van Fitbit Premium. Hierdoor heb je – in ieder geval het eerste half jaar – toegang tot alle functies, waaronder uitgebreide slaap-analyses.

De reguliere slaapfuncties werken zonder een abonnement, zoals het bijhouden van de verschillende fases tijdens de slaap.

Fitbit Versa 4

Wear OS en accuduur

De Fitbit Versa 4 is uitgerust met nieuwe looks voor de software. Dit is nog steeds niet WearOS van Google. Dit kan mogelijk te maken hebben met de accuduur die Fitbit biedt. Deze is nog steeds véél beter dan smartwatches met Wear OS.

De accuduur van de Versa 4 is op papier 6 dagen, maar in de praktijk kom ik ongeveer tot 4,5-5 dagen voordat deze aan de lader moet. Meer dan acceptabel wat mij betreft. Wil je een langere accuduur, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Amazfit T-Rex 2, die veel langer mee gaat.

Wel zijn er steeds meer kenmerken die laten zien dat Google, Fitbit heeft overgenomen, onder andere door de integratie van Google Maps.

Een ander minpuntje van deze smartwatch is het feit dat je geen muziek kunt downloaden/afspelen en het feit dat er geen third-party-apps ondersteund worden. Erg jammer. Dat kan een smartwatch veel interessanter maken.

Waar ik eerder altijd relatief enthousiast was over de Fitbit Versa-serie, lijkt deze nu niet de echte aanrader qua smartwatch. De Fitbit Sense 2 biedt meer mogelijkheden tegen een geringe meerprijs.

Fitbit Versa 4 kopen

De Fitbit Versa 4 is op meerdere plaatsen te koop. Hieronder een actueel overzicht van de prijzen dat elke dag geüpdatet wordt.

€172,95
€229,95
Voorraad: ✔️
124 tweedehands vanaf €116,34
vanaf 13 april 2024 2:40 pm
Amazon.nl
€174,00
Voorraad: ✔️
Bol.com
€178,00
Voorraad: ✔️
Mediamarkt.nl
€180,00
Voorraad: ✔️
Coolblue.nl

Conclusie review

7.5Expert Score
De gemiddelde smartwatch
De Fitbit Versa 4 is een, gewoon goede smartwatch. Veel handige basis-functies zoals stappen tellen, hartslag, uitgebreideslaap-analyse (premium) en meer. De fysieke knop is een goeie vooruitgang ten opzichte van de Versa 3. De Versa is en blijft een gewone smartwatch die eigenlijk nergens echt in uitblinkt.
Pluspunten
 • Goede accuduur
 • Uitgebreide app
 • Voldoende watchfaces
 • Goed draagcomfort
 • Prettige bediening met fysieke knop
Minpunten
 • Bepaalde functies (uitgebreide slaap-analyse) alleen via Premium (€ 8,99/maand)
 • Geen mogelijkheden om muziek af te spelen
 • Geen third-party apps

Lees ook

Fitbit Versa 4

De afgelopen maanden heb ik de Fitbit Versa 4 uitgebreid getest, hoe dat beviel? Dat is precies wat je leest in deze Fitbit Versa 4 review.

Product merk: Fitbit

Waardering redacteur:
3.5

Voordelen

 • Goede accuduur
 • Uitgebreid app
 • Goed draagcomfort
 • Prettige bediening

Nadelen

 • Weinig vernieuwend
 • Abonnement nodig voor bepaalde functies

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...