Review Amazfit T-Rex 2: kopen of beter niet

De Amazfit T-Rex 2 is een robuuste smartwatch die tegen een stootje kan. Maar hoe werkt hij in de praktijk en moet je ‘m eigenlijk wel kopen? Dat lees je in mijn Amazfit T-Rex 2 review.

Amazfit T-Rex 2

Amazfit is geen onbekende op de smartwatch-markt. Al jaren brengen ze al dan niet in samenwerking met Xiaomi slimme horloges op de markt voor verschillende doelgroepen. Zo hebben ze stijlvolle modellen, maar ook robuustere, zoals de T-Rex-serie.

Deze inhoud wordt niet getoond.

Klik op dit blok om al onze content te tonen, door onze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Zoals de naam doet vermoeden is de Amazfit T-Rex 2 de opvolger van, jawel, de T-Rex. Deze smartwatch is gemaakt voor het zwaardere werk en heeft een zeer lange accuduur.

Hoe deze bevalt, dat lees je hieronder in de Amazfit T-Rex 2 review.

Amazfit T-Rex 2

Laatste Amazon prijs-update: 2 december 2022 8:47 pm
Amazfit T-Rex 2

Amazfit T-Rex 2: de looks

Alles draait om de robuustheid van de T-Rex 2 en dat zie je aan het grove uiterlijk. Alhoewel je het niet meteen op de foto’s ziet, is de case wel grotendeels van plastic gemaakt.

De versie die ik ontvangen heb, heeft een zwarte basiskleur met een aantal goude elementen. Niet mijn persoonlijke favoriet, maar het is prettig dat er een keuze is. Zelf zou ik dan ook voor een andere kleurstelling gekozen hebben.

De Amazfit T-Rex 2 is uitgerust met vier knoppen, die elk hun eigen functie hebben. Daarnaast zit er een stevig bandje aan. Je ziet aan dit horloge, dat hij tegen een stootje kan en dat blijkt ook. Je hoeft eigenlijk niet bang te zijn dat de T-Rex 2 ermee ophoudt, hij is bijzonder stevig gebouwd!

Amazfit T-Rex 2

Koud, warm en nat: het maakt allemaal niets uit..

Bij een dergelijke robuustheid, zou je verwachten dat hij zwaar was. Dat is echter totaal niet het geval. Me een kleine 70 gram is hij zelfs erg licht te noemen. Daarbij verdwijnt ook het ‘horloge-draag-gevoel’, je hebt al snel niet meer door dat je iets om je pols hebt.

Een ander, interessant feit aan de Amazfit T-Rex 2 is dat je hem onder praktisch elke temperatuur kunt gebruiken. Nu komt het in Nederland eigenlijk nooit voor, maar je kunt zelfs tot ruim 30 graden onder nul naar buiten met deze smartwatch. Ook om hitte hoef je je niet druk te maken, daar presteert nu nog steeds bij 70 graden!

Deze watch is ook waterdicht (10 ATM) en dit zorgt ervoor dat hij samen met zijn stevige bouw en robuuste looks in veel situaties te gebruiken is.

Het gebruik van de Amazfit T-Rex 2

Maar de grote vraag is natuurlijk, hoe functioneert en bevalt de Amazfit T-Rex 2 om je pols. Dat is natuurlijk waar het om draait.

Laten we beginnen met de compatibiliteit: de watch kan gebruikt worden met zowel iOS (iPhone) als Android. De Zepp-app is beschikbaar bij Apple en Google. De naam klinkt mogelijk wat vreemd, maar dit komt door de naam van het besturingssysteem: Zepp OS.

Zepp OS is niet mijn favoriete besturingssyteem. Dit heeft vooral te maken met de hoeveelheid apps die er beschikbaar zijn hiervoor. Apple is heer en meester als het gaat om smartwatches, waardoor er dus ook vele apps beschikbaar zijn. Dit geldt in beperkte mate ook voor Fitbit en Google met Android Wear.

Het grote nadeel van Zepp OS is dus het feit dat lang niet alle apps beschikbaar zijn. Dat is dan ook niet zo vreemd, ontwikkelaars moeten hun app speciaal aanpassen voor dit systeem.

Toch is Zepp OS niet alleen maar slecht. Het is inmiddels relatief ver doorontwikkeld, waardoor er veel, heel veel functies in gebakken zitten. Soms verlies je zelfs een beetje het overzicht in de app.

Amazfit T-Rex 2

Accuduur

Een pluspunt van de Amazfit T-Rex 2 is het de accuduur. Nu lijkt de batterij van 500 mAh niet bijster groot, maar de fabrikant weet hier toch (theoretisch) zo’n 24 dagen levensduur uit te persen. Daarna laad je hem binnen een uurtje of twee weer op.

De accuduur in de praktijk is, zoals te verwachten, lager. Dit heeft te maken met functies zoals GPS en andere batterij-intensieve functies. Ook de helderheid van het scherm heeft hier invloed op, maar ook de hartslagmeter. Als deze met een hoge frequentie meet, zal je accu (veel) langer leeg zijn.

Tijdens mijn test hield de accu het doorgaans ergens tussen de één en twee weken vol. Wat mij betreft meer dan genoeg, vooral in vergelijking met watches die met moeite een dag meegaan.

Amazfit T-Rex 2

Sporten, bewegen en slapen

Als je activiteiten wil bijhouden met de Amazfit T-Rex 2 dan ben je aan het juiste adres: je kunt er bijzonder veel sporten mee bijhouden. In totaal 150. Denk hierbij aan triathlons, maar ook vissen, golfen en… Jawel, schaken en bridgen.

De kans is dus vrij groot dat jouw favoriete sport erbij zit. Toch denk ik dat als mensen deze smartwatch kopen voor het tracken van activiteiten, dit vooral de buitensporten zullen zijn. Daarbij komt ook meteen weer een voordeel: het AMOLED-scherm is bijzonder goed af te lezen, ook bij helder licht buiten.

Tijdens het sporten wordt er allerlei data verzameld, zoals hartslag, afstand, de route (op basis van GPS) en nog veel meer. Dit geldt ook als je het horloge ’s nachts draagt. Dit heb ik wel geprobeerd, maar ik vond het simpelweg niet comfortabel. Toch is de functie aanwezig en relatief uitgebreid.

Deze inhoud wordt niet getoond.

Klik op dit blok om al onze content te tonen, door onze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Communiceren

Op de T-Rex 2 kun je ook meldingen binnenkrijgen, maar extreem veel mogelijkheden zijn er niet. Zo zie je een telefoontje wel binnenkomen, maar is het niet mogelijjk om een gesprek te voeren via de watch.

Dit klinkt voor sommigen misschien wat vreemd, maar er zijn genoeg mensen die hun smartwatch gebruiken als een soort van handsfree-set. Wil je dit doen met de T-Rex 2, dan kom je van een koude kermis thuis: het werkt simpelweg niet.

Conclusie

De Amazfit T-Rex 2 is een robuuste, zeer sterke smartwatch met een aantal handige functies. Zo is de accuduur bijzonder lang, zijn de trainings-mogelijkheden bijzonder groot en is de prijs goed.Toch doet het besturingssysteem Zepp OS Amazfit niet altijd even veel goeds. Er zitten veel opties en mogelijkheden in, maar helaas zijn lang niet alle externe, populaire apps beschikbaar.Toch is de T-Rex 2 een interessante smartwatch, die tegen een stootje kan. Twijfel je over de watch en wil je hem gebruiken in uitdagende omstandigheden: dan zeker doen!
Design
8
Bouwkwaliteit
9
Accuduur
10
Interface/besturingssysteem
6
Bijhouden sport/activiteit/slaap enz
8.6
Pluspunten
Stoer en robuust uiterlijk
Stevig en degelijk
Prettige bediening
Lichtgewicht
Betaalbaar
Verkrijgbaar in meerdere kleuren
Goed, helder AMOLED-scherm
Veel activiteiten om te tracken (150)
Minpunten
Besturingssysteem (Zepp OS) en beschikbare apps
Geen mogelijkheid tot (handsfree) bellen
8.3

Amazfit T-Rex 2

Laatste Amazon prijs-update: 2 december 2022 8:47 pm

Lees ook

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer