De 6 beste slimme sporthorloges van 2021

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Beste slimme sporthorloges

Ben je op zoek naar een gezonde levensstijl en wil je een slim sporthorloge gebruiken om je daarbij te ondersteunen? Dan hebben we goed nieuws. De nieuwste generaties sporthorloges zijn in staat al jouw trainingen volledig inzichtelijk te maken. Zo help je binnen no-time je conditie en gezondheid met sprongen vooruit. Vind je ook dat jouw lichaam de beste ondersteuning verdient tijdens het sporten? Dit zijn de beste slimme sporthorloges van 2021.

Wat is het verschil tussen een slim sporthorloge en activity tracker?

Wanneer je een wearable wilt gebruiken om je sportprestaties bij te houden, kun je kiezen uit drie opties. Een activity tracker is daarvan de meest eenvoudige optie. Het doet precies waar het voor bedoeld is, namelijk het bijhouden van je bewegingen. Eerder schreven we ook al over de beste activity trackers van 2021. Het grootste verschil met een slim sporthorloge is naast de prijs dan ook het extra aantal functies.

Zo heb je met een slim sporthorloge vaak ingebouwde GPS, meet je afstanden en krijg je zelfs advies over de hersteltijd van je training. Een smartwatch heeft daarboven weer een extra functie om telefoontjes op te nemen, berichten te versturen, apps te installeren of zelf betalingen doen. Maar de lijn tussen het sporthorloge vervaagt een beetje, omdat veel mensen niet willen rondlopen met meerdere wearables. Daarom hebben we ook twee smartwatches in dit artikel genoemd, omdat die ook heel goed presteren als sporthorloge.

[affcoups id=”58697″]

De beste slimme sporthorloges van 2021

In deze lijst komen alleen de beste van de beste slimme sporthorloges aan bod. Waterdichtheid, GPS, afstand meten en calorieverbranding zijn bij al deze horloges inbegrepen. Het gaat in dit artikel vooral om de extra opties die het een geweldig horloge maken. Bekijk hieronder zelf welk slim sporthorloge het beste bij jou past.

Garmin Forerunner 935

Wanneer je op zoek bent naar een sporthorloge die je overzichtelijke gegevens laat zien van je workouts, dan is de Forerunner 935 een geschikte sportkameraad. Het horloge is waterdicht en registreert zelfs onder water een correcte hartslag. Daarnaast kun je het horloge ook gebruiken voor golf, door de ingebouwde golffuncties. Deze zorgen dat je de afstand tot de green weet, en welke obstakels er zich tussen jou en de green bevinden. Als extra optie laat het sporthorloge zien hoeveel je verbrand hebt en hoelang je hersteltijd is. Zo weet je precies wanneer je weer vol gas kunt gaan tijdens de volgende workout.

€893,56
Banggood.com
€331,00
€569,00
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
€380,65
€449,00
Voorraad: ❌
Bol.com
Garmin Forerunner 935 beste slimme sporthorloges
Via: garmin.com

Polar Vantage V HR H10

De Vantage HR met H10 hartslagmeter is een echte alleskunner en kun je gebruiken voor iedere sport. Door de geavanceerde ingebouwde software is het mogelijk om trainingsadviezen te ontvangen. Zo weet je precies of je al genoeg hersteld bent na een vorige training, zodat ook de kans op blessures aanzienlijk verminderd. Ben je een wedstrijdloper of wil je graag zorgvuldig omgaan met je trainingen, dan berekent de Polar ook nog je VO2Max en loopvermogen. Hierdoor weet je precies of je binnen de grenzen loopt van je gemiddelden. Het horloge meet de afstand, calorieverbranding, hartslag, slaap, snelheid en stappen. Genoeg om je hele actieve leven in kaart te kunnen brengen. Er zit trouwens ook nog een H10 borstband bij het horloge, zodat je nog accurater kunt gaan meten.

Polar Vantage V HR beste slimme sporthorloges
Via: polar.com

Garmin Fenix 5s Plus

De duurste optie in het rijtje van slimme sporthorloges komt van Garmin. Gelukkig is die prijs wel te verantwoorden voor het horloge. Door een GPS-sensor en GLONASS navigeer je eenvoudig tijdens je workout. Ga je een nieuwe weg ontdekken in een groot bos, dan helpen de barometrische hoogtemeter en 3D kompas om te navigeren. Ook kun je voortaan je portemonnee thuislaten. In het horloge zit namelijk Garmin Pay ingebouwd. Ideaal als je tijdens een hardloopsessie even een flesje water wilt scoren. De sensoren meten daarbij ook nog alle mogelijke bewegingen. Zo krijg je inzicht in je stappen, afstand, slaap, trappen, snelheid en hartslag.

€640,19
Voorraad: ✔️
Bol.com
€639,00
Voorraad: ❌
Mediamarkt.nl
€459,00
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
Garmin Fenix 5s Plus beste slimme sporthorloges
Via: garmin.com

Huawei Watch GT

De Huawei Watch GT heeft indrukwekkende specificaties voor het prijskaartje dat eraan hangt. De GPS sensor zorgt ervoor dat je snelheid, afstand en route wordt vastgelegd, waarbij de hartslagmeter ervoor zorgt dat je conditie, hersteltijd en fitnessniveau wordt bepaald. Zo wordt het veel eenvoudiger om je VO2Max te berekenen. De batterij gaat in smartwatch modus tot maar liefst 22 dagen mee. Wanneer je functies zoals de GPS en hartslagmeter gebruikt, gaat de batterij 22 uur mee. Omdat de Huawei Watch GT waterdicht is, kun je er ook rustig mee naar het zwembad. Daarnaast is het ook mogelijk om inkomende oproepen te beantwoorden met het horloge.

€191,90
Mytrendyphone.nl
€201,99
Banggood.com
€159,00
Voorraad: ❌
Mediamarkt.nl
€115,99
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
€99,00
€179,00
Voorraad: ❌
Bol.com
Huawei Watch GT slimme sporthorloges
Via: amazon.com

Samsung Galaxy Watch

Hoewel de Galaxy Watch eigenlijk een smartwatch is, hebben we hem toch meegenomen in dit artikel. Waarom? Omdat het horloge voor sportievelingen ook heel goed werkt. Wil je ook ooit nog een smartwatch kopen naast een sporthorloge, dan is dit horloge misschien een kostenbesparende middenweg doe goed kan uitpakken. Zo kun je de smartwatch koppelen met Google Maps, Strava en een stand alone versie van Spotify, zodat je geen smartphone meer nodig hebt tijdens een workout. Daarnaast meet de Galaxy Watch ook nog de afstand, calorieverbranding, hartslag, slaap, snelheid, stappen en trappen. Door de waterdichtheid kun je hem daarnaast ook nog eens gebruiken in het zwembad. Een sportieve alleskunner dus. Er is trouwens ook een ‘light’ versie van de Galaxy Watch verkrijgbaar. Deze Active variant is lichter, en bezit voornamelijk sportfunctionaliteiten.

€199,95
Voorraad: ✔️
Bol.com
€299,00
Voorraad: ❌
Mediamarkt.nl
€169,00
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
Samsung Watch Active
Via: samsung.com

Apple Watch Series 4

Net zoals de Galaxy Watch is ook de Apple Watch officieel een smart watch, maar door de uitgebreide opties staat ook deze in de lijst. Het hogere prijskaartje gaat gelukkig ook gepaard met wat extra’s. Zo zit er een val registratie op het horloge, die iemand uit je contacten lijst een melding stuurt wanneer je tijdens het hardlopen onderuit gaat. Bij een te hoge of lage hartslag krijg je een melding, zodat je nog beter op je hartslag kunt lopen. Ook maakt een ingebouwde ECG functie een hartfilmpje van de hartslag tijdens je workout. Daarnaast is de Apple watch volledig waterdicht, dus kun je er ook mee door de regen of zelfs naar het zwembad.

Apple Watch Series 4
Via: apple.com

Het beste slimme sporthorloge van 2021

Tegenwoordig kan ieder sporthorloge wel je hartslag of afgelegde afstand bijhouden. Ook waterdichtheid is allang niet meer zo spannend als dat het 5 jaar geleden was. Het is dan ook geen verrassing dat alle horloges in deze lijst deze functies hebben. Maar alleen de beste slimme sporthorloges geven hartfilmpjes, advies over je hersteltijd en laten 3D beelden van je omgeving zien. Welke van die opties voor jou en jouw favoriete sport belangrijk zijn, dan kun je het beste zelf bepalen. Er is in ieder geval één ding zeker: met een horloge uit de bovenstaande lijst om je pols, wordt jij spontaan een stuk sportiever.

Lees ook: Dit zijn de 8 beste Bluetooth oordopjes van 2021


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...