Mini beamer kopen: dit is de beste keuze in 2022

Mini beamers zijn de afgelopen jaren sterk gestegen in populariteit. Niet alleen voor freelancers en zakenmensen die gelikte presentaties willen geven, maar ook voor consumenten die hun televisie willen vervangen voor een beamer.

De mini beamer staat ook wel bekend onder de naam draagbare projector of pico beamer. Dankzij de functionaliteit, mobiliteit en betaalbare prijs, kiezen steeds meer mensen voor dit product. Wil jij een mini beamer kopen? Omdat je presentaties wil geven of in HD video’s, games en films wilt projecteren? Op deze pagina bieden wij je een uitgebreid overzicht van mini beamers in verschillende prijscategorieën, zodat je zelf kunt kiezen welke het beste bij jou past.

10
Philips PicoPix Micro

Philips PicoPix Micro subtopper die nooit teleurstelt

De beste keuze als je een allround beamer wilt van betrouwbare kwaliteit.
10
Strex Beamer

Strex Beamer Veel positieve reviews

Een krachtige thuisbioscoop in een compact jasje. Een echte publieksfavoriet.
9.5
Nebula Capsule II

Nebula Capsule II compacte krachtpatser

Sublieme beeld- en geluidskwaliteit verpakt in een stijlvolle behuizing.
9
Xgimi MoGo Pro+

Xgimi MoGo Pro+ topkwaliteit in donkere ruimtes

Ongeëvenaarde kwaliteit voor een indrukwekkende film- en audio-ervaring.
8
Mini Led Projector

Mini Led Projector Budget

Voor een klein prijsje een mini beamer die je overal mee naar toe kunt nemen.

Keuzehulp: zo bepaal je waar jouw mini beamer aan moet voldoen

Wil jij graag een mini beamer kopen, maar weet je niet welk product het beste aansluit bij jouw wensen? Dan is er een goede kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Webshops bieden immers tientallen beamers aan, maar het is niet altijd duidelijk welke beamer bij jou past. Wij raden je daarom aan om allereerst te bepalen waar je de beamer voor wilt gebruiken, en om op basis daarvan naar de specificaties juiste specificaties te zoeken.

Deze inhoud wordt niet getoond.

Klik op dit blok om al onze content te tonen, door onze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Mini beamer voor zakelijke presentaties, workshops en vergaderingen

  1. Kies voor een lichte en compacte variant die je gemakkelijk in je tas kunt meenemen
  2. Zorg voor een projector met minimaal 3000 lumen of meer, zodat de beamer ook in verlichte ruimtes goed presteert (wij raden +4000 lumen aan voor een het beste resultaat)
  3. Let goed op de connectiviteit van het apparaat (USB, bluetooth, wifi etc.)

Mini beamer om video’s te streamen of games te spelen

  1. Zorg dat de beamer kan worden aangesloten op je telefoon, laptop, computer en liefst ook op je Chromecast.
  2. Wil je het jezelf extra gemakkelijk maken, kies dan een apparaat met bluetoothverbinding voor een feilloze gebruikerservaring.
  3. Ben jij gewend je kamer te verduisteren tijdens het kijken van video’s? Dan heb je aan 1000 lumen al meer dan genoeg. Wil je ook overdag met je beamer naar films kijken? Kies dan voor 4000 lumen of meer.

Mini beamer als permanente vervanger voor je televisie

  1. Wil je HD-films kijken, kies dan niet voor een budgetoptie, maar koop een mini-beamer met uitmuntende specs en reviews.
  2. Zorg dat de beamer 4000 lumen of meer heeft, zodat je niet je gordijnen hoeft te sluiten voor scherp beeld.
  3. Onthoud dat niet elke beamer over goede audio beschikt (en dat is wel zo handig als je een volwaardige televisiebeleving wilt).
  4. Zorg dat je een apparaat aanschaft dat over wifi beschikt en moeiteloos kan worden gekoppeld aan je devices (bijvoorbeeld via USB of bluetooth).

Door alvast te bepalen waar je de projector voor gaat gebruiken, verklein je je zoekgebied. Dankzij bovenstaande opsommingen weet je nu bijvoorbeeld dat een beamer voor zakelijk gebruik over een hoog aantal lumen moet beschikken, zodat je in verlichte ruimtes toch een scherp beeld kunt projecteren. Ook weet je dat een gebruiksvriendelijke beamer bij voorkeur over een bluetooth-verbinding beschikt, zodat je gegarandeerd bent van moeiteloze connectiviteit.

Beste mini beamer van dit moment

Na uitgebreid onderzoek zijn we tot deze lijst met beste mini beamer van dit moment gekomen. Hieronder een vijftal keuzes, die aansluiten bij de meeste wensen en behoeftes, maar ook een goede prijs- kwaliteitsverhouding hebben.

Dit zijn de 4 belangrijkste kenmerken van een mini beamer

Wanneer je een mini beamer wilt kopen, zijn er nogal wat zaken waar je op moet letten. De belangrijkste vier zaken om je keuze op te baseren, zijn:

Connectiviteit

Tenzij je voor een échte budgetoptie wil gaan, raden wij je aan goed te kijken naar de verbindingsmogelijkheden van een mini beamer. Sommige zijn namelijk voorzien van wifi- en bluetoothverbinding of zelfs van een Android-besturingssysteem, terwijl andere veel beperkter zijn en enkel werken met een USB-of HDMI-snoer.

De regel is als volgt: hoe meer connectiviteit het apparaat bevat, hoe meer je betaalt, maar ook hoe meer gemak en plezier je van het apparaat ervaart. Kortom: een keuze die afhangt van zowel je budget als je prioriteiten. Wij raden je aan te kijken naar de lange termijn. Is het nodig om nog even door te sparen voor de juiste mini projector? Stel de aankoop dan nog even uit.

Aantal lumen

Het aantal lumen van een mini beamer is misschien wel het belangrijkste om op te letten. De regel hiervoor is simpel: hoe minder lumen je apparaat bevat, hoe meer je de ruimte moet verduisteren om heldere beelden te projecteren. Wil je graag scherpe en heldere beelden bij daglicht, bijvoorbeeld omdat je presentaties aan klanten geeft? Kies dan voor 3000 lumen of meer (bij voorkeur +4000 lumen).

Vind je het prima om de gordijnen te sluiten of de lichten uit te doen alvorens je de beamer gebruikt, dan is 1000 lumen vaak al voldoende. Om zeker te weten dat je geen vergissingen maakt, is het raadzaam de reviews in diverse webshops te bekijken. Velen gingen je voor in de aankoop en kunnen je precies vertellen wat hun ervaring is.

mini-beamer
Via: unsplash.com | Arūnas Naujokas, CC

Let goed op: ook beamers in het premiumsegment bevatten vaak een lage hoeveelheid lumen, omdat zij hoofdzakelijk gekocht worden voor een bioscoopervaring in de woonkamer. Men gebruikt een dergelijke beamer doorgaans met de lichten uit en de gordijnen dicht, om zo een home cinema-gevoel te creëren. Het is daarom niet per definitie zo dat een prijzige beamer ook een hoog aantal lumen heeft. Houd dit in je achterhoofd om teleurstellingen te voorkomen.

Afmeting

Ben je van plan je mini beamer overal mee naartoe te nemen, omdat je bijvoorbeeld presentaties moet geven? Dan is het niet handig om een enorme beamer mee te zeulen. Gelukkig is de gemiddelde mini beamer nauwelijks groter dan een blikje frisdrank. En dat geldt niet alleen voor de premium varianten, maar juist ook voor de budget-beamers die tegenwoordig te koop zijn. Onze tip: zorg dat het product eenvoudig in je tas of rugzak past, zelfs als je tas reeds gevuld is met een laptop, notitieblok en werkmap.

Audio

Wil jij je beamer gebruiken om films of video’s mee te kijken, of misschien zelfs om mee te gamen? Dan moet je ofwel zorgen dat je externe geluidsboxen hebt die je aan de beamer kunt koppelen, ofwel een beamer kiezen met een hoogwaardige ingebouwde geluidsfunctie. Goede audio in een beamer is namelijk niet vanzelfsprekend. Wil je een beamer met hoogwaardige audio, zorg dan dat je voor een variant kiest die speciaal bedoeld is voor het kijken van films. Deze vind je doorgaans voor een prijs vanaf 200 euro.

Ben je eruit welke mini beamer het beste past bij jou?

Er zijn talloze mini beamers op de markt en dat worden er alleen maar meer. Dat maakt het niet eenvoudig het apparaat te kiezen dat het beste aansluit bij jouw wensen. Gelukkig weet je na het lezen van dit artikel dat je met name goed moet letten op de afmeting, het aantal lumen, de audiokwaliteit en de mate van connectiviteit.

Zodra je op de hoogte bent van deze zaken, maak je heel eenvoudig de keuze voor de pico beamer die bij jouw wensen past. Wij wensen je veel succes in het maken van je keuze, en wie weet zit jij binnenkort met de voetjes op tafel een heerlijke Netflix-film te kijken via jouw mini beamer.

Nog meer ‘mini-producten’? Check dan de kleinste computer ter wereld eens!

Afbeelding via: unsplash.com | Arūnas Naujokas, CC

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer