Dit zijn de beste draadloze oordopjes van 2021

Draadloze oordopjes

Goede muziek verdient het om gehoord te worden. Maar veel draadloze oordopjes reduceren de geluidskwaliteit van je favoriete artiest tot een schel, blikkerig of zelfs onzuiver geluid. In plaats van een kippenvel momentje zit je dan al gauw met kromme tenen te luisteren. Maar met zoveel verschillende draadloze oortjes kan het lastig zijn om het kaf van het koren te scheiden. Gelukkig voor jou hebben wij dat werk voor jou gedaan. In deze lijst vind je namelijk de beste draadloze oordopjes die het waard zijn om jouw muziek op af te spelen.

Combined Shape Created with Sketch.

Beste koop

JBL TUNE225TWS

Combined Shape Created with Sketch.

Beste keuze

Apple Airpods

Combined Shape Created with Sketch.

Betaalbaar

Rolfstone Nova Sport

Combined Shape Created with Sketch.

Beste koop

JBL TUNE225TWS

Combined Shape Created with Sketch.

Beste keuze

Apple Airpods

Combined Shape Created with Sketch.

Betaalbaar

Rolfstone Nova Sport

De draadloze revolutie

Kabels zijn al jaren niet meer nodig om je favoriete muziek te kunnen luisteren. Maar de draadloze techniek wordt steeds beter, waarmee de geluidskwaliteit van Bluetooth de CD begint te evenaren. In dit artikel beschrijven we de beste draadloze oordopjes.

De trendsetter op dit gebied, zijn natuurlijk de Apple Airpods, draadloze oordopjes die wereldwijd enorm populair zijn. Tegenwoordig, nu ze ook iets betaalbaarder zijn geworden, is dit zeker een interessante keuze. Initieel alleen voor iPhone, maar tegenwoordig ook voor Android.

Beste draadloze oordopjes van 2021

De lijst met oordopjes hieronder is samengesteld aan de hand van de beste specificaties, geluidskwaliteit, bouwkwaliteit en gebruikerservaringen van honderden muziekliefhebbers. Toch is ieder setje draadloze oordopjes verschillend. Bij de ene krijg je meer gebruiksgemak, bij de andere een mooi design en weer een ander biedt sublieme geluidskwaliteit.

Lees ook: Dit zijn de beste Chromebooks van dit moment

We hebben geprobeerd een zo’n goed mogelijk lijst samen te stellen met hierin een variatie aan keuzes die we graag met je delen. Hierbij zijn we voor de TWS-varianten gegaan, dus zonder enige draad, ook niet om de oortjes te verbinden. Dus: hieronder onze lijst met de beste draadloze oordopjes van 2021.

Beste koop
1

JBL TUNE225TWS

Beste koop

Met de JBL Tune 225TWS koop je een betaalbaar setje draadloze oordopjes met een prettige pasvorm. Ook deze zijn geschikt voor zowel Android als iPhone en bieden een prima geluid voor de prijs die je ervoor moet betalen.

Meer weten over deze draadloze oordopjes, lees ook onze uitgebreide JBL Tune 225 TWS review.

De belangrijkste kenmerken

 • Tot 20 uur accu
 • iPhone en Android
 • Beschikbaar in wit, zwart, blauw en roze

Beste keuze
2

Apple Airpods

Beste keuze

Met de Apple Airpods werden draadloze oordopjes pas echter populair. Deze zijn dan ook al jaren de beste verkochte modellen Bluetooth oordopjes op de markt. Tegenwoordig werken ze samen met zowel Android als iPhone en bieden vooral veel gemak.

Er zijn verschillende modellen van de Airpods beschikbaar, de reguliere versie, maar ook de Airpods Pro. Hier wordt ook gebruik gemaakt van noise-cancelling, waardoor omgevingsgeluid weggefilterd wordt. Deze kun je hier vinden.

Er zijn ook veel nep Airpods in omloop, kijk dus goed rond en hou rekening met je eigen budget.

De belangrijkste kenmerken

 • Tot 24 uur accuduur
 • Beschikbaar in wit
 • Voor zowel iPhone als Android

Betaalbaar

De Rolfstone Nova Sport zijn op de markt gebracht door een Nederlands bedrijf en bieden een bijzonder prettige pasvorm door de ‘oorhaakjes’ en blijven daardoor gegarandeerd zitten tijdens het sporten.

Verder brengt de Rolfstone Nova Sport een gebalanceerd geluid voort en is de accuduur ruim voldoende. Kortom, met deze draadloze oordopjes koop een zeer betaalbaar, gewoon goed product.

De belangrijkste kenmerken

 • Tot 20 uur accu
 • iPhone en Android
 • Verkrijgbaar in zwart
 • Blijft goed zitten door ‘oorhaakjes’

De Jabra Elite 75T kun je prima gebruiken om te sporten, doordat ze met de vernieuwde pasvorm minder snel uit zullen vallen. Daarnaast is er een opvallend goede accuduur, inclusief de batterij in de case gaat deze zo’n 28 uur mee. Dit is langer dan zijn concurrenten.

De belangrijkste kenmerken

 • Tot 28 uur accu
 • iPhone en Android
 • Verkrijgbaar in zwart en goud

Een volledig draadloos ontwerp, een schappelijke prijs en een goede bass in de muziek. De in ear oordopjes van JBL zorgen er daarnaast voor dat je tijdens je workout gewoon tot het uiterste kunt gaat, want ze zijn namelijk zweetbestendig. Via de slimme oplaadhoes zijn je oordopjes ook in no-time weer opgeladen. Binnen 10 minuten opladen ben jij weer een uur van muziek voorzien.

De belangrijkste kenmerken

 • Accu tot 24 uur
 • iPhone en Android
 • Zwart en wit

Ben je gek op je muziek en wil je zoveel mogelijk geluidskwaliteit voor je geld, dan moet je bij deze Sennheisers zijn. De ideale pasvorm, een prachtig geluid en een handige oplaadbare case zijn de belangrijkste reden om de oordopjes aan te schaffen. Ze zijn daarnaast volledig draadloos en zorgen ervoor dat je veilig in het verkeer kunt deelnemen, door het geluid doorlatende ontwerp. De oplaadbare case zorgt ervoor dat je tot 8 uur extra muziek kunt luisteren.

De belangrijkste kenmerken

 • Tot 28 uur accu
 • iPhone en Android
 • Wit en zwart

Beats staat al jaren bekend om de goede geluidskwaliteit en dat is bij de Powerbeats Pro niet anders. De oordopjes zitten aan elkaar vast, waardoor je ze niet snel kwijtraakt omdat er een beugel om je oor heen zit zijn het ideale sport oordopjes. Daarnaast is zijn ze ook nog eens zweetbestendig en kun je de oordopjes binnen 5 minuten al opladen voor één uur luisterplezier. Omdat er een W1 chip van Apple in de oordopjes verwerkt zit ben je daarnaast ook nog eens binnen enkele seconden verbonden met al je iCloud apparaten.

De belangrijkste kenmerken

 • Accu tot 33 uur
 • iPhone en Android
 • Zwart, wit, blauw en groen

Vind je het design van de Apple Airpods mooi en had je ze daarom graag willen kopen, dan kun je gelukkig ook terecht bij de Airdots Pro 2. Hierbij lever je wel iets in op het gebruiksgemak, maar met een prijskaartje van 50 euro is dat niet verkeerd. Maar gelukkig zijn er nu ook de vernieuwde Airdots Pro 2 van Xiaomi gaan nog iets verder.

De belangrijkste kenmerken

 • Tot 18 uur accuduur
 • Android en iPhone
 • Verkrijgbaar in wit

Waar let je op bij het kiezen van draadloze oordopjes?

Vormfactor

Allereerst is het belangrijk om naar de vorm van de draadloze oortjes te kijken. Ben je voorstander van bijvoorbeeld een nekband, handig bij onder andere het sporten, of ben je toch meer voor in-ear.

Er zijn een aantal verschillende keuzes hierin, waarbij de oortjes die direct in het oor zitten (in-ear) op dit moment de populairste zijn. Er zijn echter genoeg redenen te bedenken om voor draadloze oordopjes met een nekband of een oorhaak te gaan om er zeker van te zijn dat deze niet uit je oor vallen.

De keuzen die je hierin maakt is natuurlijk afhankelijk van het doel waar je deze voor gebruikt.

Draadloze technologie: Sommige oordopjes beschikken niet over Bluetooth, maar over radiofrequenties of infrarood. Iedere methode heeft sterktes en zwaktes.

Draadloze technologie: hoe wil je verbinden?

Hier zijn ook een aantal mogelijkheden, maar (gelukkig) werken de meeste oordopjes gewoon via Bluetooth. Tegenwoordig is dit ook nog de energiezuinige variant van Bluetooth (BLE) die ervoor zorgt dat zowel de draadloze oortjes als het apparaat waarop afgespeeld wordt (meestal een smartphone) niet snel leeggetrokken wordt qua accu.

Check voor de zekerheid dus nog even of er Bluetooth aanwezig is, maar zoals aangegeven is dat meestal wel het geval. Let hierbij ook op de Bluetooth-versie: Bluetooth 5.0 heeft theoretisch bijvoorbeeld een vier keer zo’n groot bereik dan Bluetooth 4.2

Accuduur en opladen

De accuduur van draadloze oordopjes kan enorm verschillen. Zo zijn er modellen die na twee uur al leeg zijn, maar er zijn ook exemplaren die vele uren mee kunnen. Als je regelmatig luistert, maar niet langer dan bijvoorbeeld een uur achter elkaar, dan is de keuze relatief eenvoudig. Dan zijn praktisch alle producten een optie.

Luister je vaak langer achter elkaar, bijvoorbeeld tijdens het reizen, op het werk of school, dan is het wenselijk naar de accuduur te kijken. Hou er hierbij ook rekening mee dat ze meestal met een oplaadcase komen, die ervoor zorgt dat je ze snel weer kunt bijladen.

Ook de accuduur van de oplaadcase is belangrijk: kun je ze er één keer, of juist meerdere malen volledig mee opladen alvorens de case aan de lader moet.

Verstandig om hierin ook mee te nemen: hoe wordt de case zelf opgeladen? Gaat dit nog via de iets oudere microUSB-aansluiting, of is er gekozen voor USB-C of – bij Apple Airpods – Lightning. Op zichzelf maakt de aansluiting niet bijster veel verschil, maar het mooiste is natuurlijk als jouw voorraad kabeltjes erop aansluit.

Bediening van draadloze oordopjes

Draadloze oordopjes hebben soms knopjes, maar meestal een touchbediening op één van de earbuds zitten. De functionaliteit hiervan is wel altijd anders. Zo is het bijvoorbeeld bij Apple Airpods niet mogelijk om het volume aan te passen door te tikken of knijpen, hier heb je Siri of het verbonden apparaat voor nodig.

Gelukkig zijn er genoeg oordopjes verkrijgbaar waar dit wel mogelijk is. Bij de aankoop is het dus ook verstand even te bekijken hoe jouw Bluetooth oordopjes bediend worden.

Noise-cancelling

Misschien wel mijn favoriete functie van draadloze oortjes: (active) noise-cancelling. Met deze technologie zitten er kleine microfoontjes aan de buitenkant van jouw oordopjes die het omgevingsgeluid opnemen. Om dit te verdoezelen in jouw oren, wordt een tegengeluid gegeven om het geluid van buiten te compenseren.

Als je de draadloze oortjes vaak in een stille omgeving gebruikt, dan is het minder noodzakelijk om hiervoor te kiezen. Gebruik je ze echter vaak onderweg of in een kantoor(tuin) dan is het zeker een wenselijke optie. Hou er hierbij wel rekening mee dat de prijzen van draadloze oordopjes met noise-cancelling vaak iets hoger liggen.

De tussenoplossing hierbij is om goed sluitende oortjes te kopen, waardoor je geen actieve noise-cancelling hebt, maar wel een deel van het geluid in de omgeving weg kunt filteren door je oorschelp deels af te sluiten.

Draadloze oordopjes Rolfstone Nova Sport
Rolfstone Nova Sport / GadgetsDaily

Werken ze met mijn smartphone samen?

Over het algemeen kunnen we stellen dat de Bluetooth oortjes die nu op de markt zijn, werken met de meeste smartphones. Heb je echter een afwijkend model smartphone, of misschien een exemplaar dat al jaren meegaat, is het goed om te checken of jouw Android of iOS-versie nog samenwerkt met deze oordopjes.

Op zoek naar een nieuwe speaker? Check onze lijst met beste Bluetooth-speakers.

De beste draadloze oordopjes van 2021

Het maken van een lijst voor de beste draadloze oordopjes is lastig. Er zijn letterlijk honderden oordopjes verkrijgbaar in de strijd om de titel. Maar alleen de beste producten verdienen een plekje in de top.

De oordopjes hierboven zijn volgens zowel de experts als de eindgebruikers de oordopjes die het best beoordeeld worden. Op geluidskwaliteit, de pasvorm, functies en batterijduur. Hopelijk ben je met deze lijst iets dichterbij de beslissing gekomen voor een nieuw paar oordopjes.

Veelgestelde vragen over draadloze oordopjes

Welke draadloze oordopjes moet ik nu kiezen?

Dat is een vraag die niet eenduidig te beantwoorden is: je moet hierbij uiteraard naar je budget kijken, maar ook wel pasvorm en functies je graag wil. Wil je bijvoorbeeld actieve noise-cancelling, of ga je voor een extra lange accuduur. In dit artikel hebben een aantal opties voor je op een rij gezet.

Wat kosten draadloze oortjes?

De prijzen variëren enorm en je kunt het zo goedkoop (of duur) maken als je zelf wil. De goedkoopste draadloze oordopjes gaan over de toonbank voor zo’n 10-15 euro, maar er zijn ook exemplaren van honderden euro’s. Wij hebben een selectie gemaakt voor alle budgetten.

Waar kan ik draadloze oordopjes het beste kopen?

Er zijn veel winkels die draadloze oordopjes verkopen, denk hierbij aan Coolblue, BOL, maar ook winkelketens zoals Action en Kruidvat.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo