RHA True Connect
Via: rha-audio.com

Dit zijn de beste Bluetooth oordopjes van 2020

Goede muziek verdient het om gehoord te worden. Maar veel oordopjes reduceren de geluidskwaliteit van je favoriete artiest tot een schel, blikkerig of zelfs onzuiver geluid. In plaats van een kippenvel momentje zit je dan al gauw met kromme tenen te luisteren. Maar met zoveel verschillende Bluetooth oordopjes kan het lastig zijn om het kaf van het koren te scheiden. Gelukkig voor jou hebben wij dat werk voor jou gedaan. In deze lijst vind je namelijk de 8 beste Bluetooth oordopjes die het waard zijn om jouw muziek op af te spelen.

Combined Shape Created with Sketch.

Beste keuze

Apple Airpods

Combined Shape Created with Sketch.

Beste koop

JBL TUNE220TWS

Combined Shape Created with Sketch.

Android-keuze

Galaxy Buds

Combined Shape Created with Sketch.

Beste keuze

Apple Airpods

Combined Shape Created with Sketch.

Beste koop

JBL TUNE220TWS

Combined Shape Created with Sketch.

Android-keuze

Galaxy Buds

De draadloze revolutie

Kabels zijn al jaren niet meer nodig om je favoriete muziek te kunnen luisteren. Maar de draadloze techniek wordt steeds beter, waarmee de geluidskwaliteit van Bluetooth de CD begint te evenaren. In dit artikel beschrijven we de beste draadloze oordopjes.

De trendsetter op dit gebied, zijn natuurlijk de Apple Airpods, draadloze oordopjes die wereldwijd enorm populair zijn. Tegenwoordig, nu ze ook iets betaalbaarder zijn geworden, is dit zeker een interessante keuze. Initieel alleen voor iPhone, maar tegenwoordig ook voor Android.

JBL Free X
Dit zijn de populairste Bluetooth-oordopjes

Waar let je op bij het kiezen van draadloze oordopjes?

De vorm: wil je het liefst volledig draadloos luisteren, wil je een nek band of wil je een oordopje die over je oorschelp heen past? Ga je ermee sporten of wil je muziek voor in het OV?

Draadloze technologie: Sommige oordopjes beschikken niet over Bluetooth, maar over radiofrequenties of infrarood. Iedere methode heeft sterktes en zwaktes.

Standaard geluidsinstellingen: Zware bass of hoge tonen. Iedere fabrikant heeft zijn eigen persoonlijke instellingen die beter passen bij bepaalde muzieksoorten en individuen.

Batterijduur: Gebruik je de oordopjes de hele dag door, dan is een lange batterijduur nodig. Sommige kleine oordopjes hebben alleen ruimte voor een kleine batterij en zijn eerder leeg.

Afstandsbediening: Sommige oordopjes hebben een kabel met afstandsbediening, terwijl je bij andere oordopjes op de earbud zelf kunt tikken voor een bepaalde actie. Kun je dit zelf instellen?

Noise-cancelling: Wil je graag TWS oordopjes die ook nog noise-cancelling hebben, die zijn tegenwoordig ook beschikbaar. Vaak wel iets duurder, maar daarnaast ook een bijzonder prettige functie om te gebruiken als je onderweg, op kantoor of juist thuis bent.

Lees ook: Dit zijn de beste Chromebooks van dit moment

Dit zijn de beste Bluetooth oordopjes van 2020

De lijst met oordopjes hieronder is samengesteld aan de hand van de beste specificaties, geluidskwaliteit, bouwkwaliteit en gebruikerservaringen van honderden muziekliefhebbers. Toch is ieder setje oordopjes verschillend. Bij de ene krijg je meer gebruiksgemak, bij de andere een mooi design en weer een ander biedt sublieme geluidskwaliteit.

We hebben geprobeerd een zo’n goed mogelijk lijst samen te stellen met hierin een variatie aan keuzes die we graag met je delen. Hierbij zijn we voor de TWS-varianten gegaan, dus zonder enige draad, ook niet om de oortjes te verbinden. Dus: hieronder onze lijst met de beste draadloze oordopjes van 2020.

Beste keuze
1

Apple Airpods

Beste keuze

Met de Apple Airpods werden draadloze oordopjes pas echter populair. Deze zijn dan ook al jaren de beste verkochte modellen Bluetooth oordopjes op de markt. Tegenwoordig werken ze samen met zowel Android als iPhone en bieden vooral veel gemak.

Er zijn verschillende modellen van de Airpods beschikbaar, de reguliere versie, maar ook de Airpods Pro. Hier wordt ook gebruik gemaakt van noise-cancelling, waardoor omgevingsgeluid weggefilterd wordt. Deze kun je hier vinden.

Er zijn ook veel nep Airpods in omloop, kijk dus goed rond en hou rekening met je eigen budget.

De belangrijkste kenmerken

 • Tot 24 uur accuduur
 • Beschikbaar in wit
 • Voor zowel iPhone als Android

Beste koop
2

JBL TUNE220TWS

Beste koop

Met de JBL Tune 220TWS koop je een betaalbaar setje draadloze oordopjes met een prettige pasvorm. Ook deze zijn geschikt voor zowel Android als iPhone en bieden een prima geluid voor de prijs die je ervoor moet betalen.

De belangrijkste kenmerken

 • Tot 20 uur accu
 • iPhone en Android
 • Beschikbaar in wit, zwart, blauw en roze

Keuze voor Android
3

Samsung Galaxy Buds

Keuze voor Android

Ook de Bluetooth oordopjes van Samsung zijn volledig draadloos en maken automatisch verbinding met een smartphone. De Ambient Sound functie, die je overigens zelf kunt in- of uitschakelen zorgt ervoor dat je tijdens het luisteren meer van je omgeving kunt horen. Op die manier ben je nooit helemaal afgesloten van de buitenwereld. Zijn de oordopjes leeg, dan kun je ze vervolgens eenvoudig en draadloos opladen. Met een gewicht van 6 gram ben je er overigens van verzekerd dat ze bij geen enkele activiteit in de weg zullen zitten.

De belangrijkste kenmerken

 • Tot 13 uur accu
 • iPhone en Android
 • Verkrijgbaar in zwart, wit en geel

De Jabra Elite 75T kun je prima gebruiken om te sporten, doordat ze met de vernieuwde pasvorm minder snel uit zullen vallen. Daarnaast is er een opvallend goede accuduur, inclusief de batterij in de case gaat deze zo’n 28 uur mee. Dit is langer dan zijn concurrenten.

De belangrijkste kenmerken

 • Tot 28 uur accu
 • iPhone en Android
 • Verkrijgbaar in zwart en goud

Een volledig draadloos ontwerp, een schappelijke prijs en een goede bass in de muziek. De in ear oordopjes van JBL zorgen er daarnaast voor dat je tijdens je workout gewoon tot het uiterste kunt gaat, want ze zijn namelijk zweetbestendig. Via de slimme oplaadhoes zijn je oordopjes ook in no-time weer opgeladen. Binnen 10 minuten opladen ben jij weer een uur van muziek voorzien.

De belangrijkste kenmerken

 • Accu tot 24 uur
 • iPhone en Android
 • Zwart en wit

Ben je gek op je muziek en wil je zoveel mogelijk geluidskwaliteit voor je geld, dan moet je bij deze Sennheisers zijn. De ideale pasvorm, een prachtig geluid en een handige oplaadbare case zijn de belangrijkste reden om de oordopjes aan te schaffen. Ze zijn daarnaast volledig draadloos en zorgen ervoor dat je veilig in het verkeer kunt deelnemen, door het geluid doorlatende ontwerp. De oplaadbare case zorgt ervoor dat je tot 8 uur extra muziek kunt luisteren.

De belangrijkste kenmerken

 • Tot 28 uur accu
 • iPhone en Android
 • Wit en zwart

Beats staat al jaren bekend om de goede geluidskwaliteit en dat is bij de Powerbeats Pro niet anders. De oordopjes zitten aan elkaar vast, waardoor je ze niet snel kwijtraakt omdat er een beugel om je oor heen zit zijn het ideale sport oordopjes. Daarnaast is zijn ze ook nog eens zweetbestendig en kun je de oordopjes binnen 5 minuten al opladen voor één uur luisterplezier. Omdat er een W1 chip van Apple in de oordopjes verwerkt zit ben je daarnaast ook nog eens binnen enkele seconden verbonden met al je iCloud apparaten.

De belangrijkste kenmerken

 • Accu tot 33 uur
 • iPhone en Android
 • Zwart, wit, blauw en groen

Vind je het design van de Apple Airpods mooi en had je ze daarom graag willen kopen, dan kun je gelukkig ook terecht bij de Airdots Pro 2. Hierbij lever je wel iets in op het gebruiksgemak, maar met een prijskaartje van 50 euro is dat niet verkeerd. Maar gelukkig zijn er nu ook de vernieuwde Airdots Pro 2 van Xiaomi gaan nog iets verder.

De belangrijkste kenmerken

 • Tot 18 uur accuduur
 • Android en iPhone
 • Verkrijgbaar in wit

De beste draadloze oordopjes van 2020

Het maken van een lijst voor de beste Bluetooth oordopjes is lastig. Er zijn letterlijk honderden oordopjes verkrijgbaar in de strijd om de titel. Maar alleen de beste producten verdienen een plekje in de top.

De oordopjes hierboven zijn volgens zowel de experts als de eindgebruikers de oordopjes die het best beoordeeld worden. Op geluidskwaliteit, de pasvorm, functies en batterijduur. Hopelijk ben je met deze lijst iets dichterbij de beslissing gekomen voor een nieuw paar oordopjes.

Ook interessant
Anker PowerPort 6 USB chargers
Dit zijn de 6 beste USB chargers van 2020