Review Teufel Real Blue TWS 3

Door

Sander Oude Veldhuis

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Eufy

Ik heb de afgelopen twee weken de Teufel Real Blue TWS 3 mogen testen. Het zijn degelijk gebouwde oordopjes met goed geluid, maar over het design ben ik niet zo te spreken.

Alvorens de Real Blue TWS 3 te testen, heb ik ook de Airy TWS 2 uitgebreid getest. Daarom zie je regelmatig wat vergelijkingen terugkomen in deze review. Misschien heb je al een vermoeden welke ik beter vind, maar lees vooral de review om alles te weten te komen.

Looks en installatie

De oordopjes komen in een prettig formaat doosje, met alles wat je nodig hebt:

● Oplaadcase met de oordopjes
● Oplaadkabeltje
● Handleiding
● Extra eartips

Het eerste wat me opvalt, is dat de oordopjes vrij groot en lomp zijn. Ik heb ook meerdere malen commentaar gehad van mensen op het design, en helaas niet positief. Door het formaat heb je echt wel een flink apparaat uit je oor hangen. De externe microfoons zijn helaas ook niet in dezelfde kleur als het oordopje, hierdoor krijgt het echt een technisch uiterlijk.

Ik had zelf wat problemen om de oordopjes gekoppeld te krijgen. Mijn telefoon vond het moeilijk om de oordopjes te vinden, maar na een aantal keren proberen lukte het toch. Op mijn tablet ging dat makkelijker. Op mijn telefoon kreeg ik de oordopjes ook niet in de app geregistreerd, wél op de tablet.

Pasvorm

Ze zitten “wel oké”. Hier komt het ontwerp van de oordopjes weer om de hoek kijken. Omdat het grootste gedeelte van het oordopje bóven de speaker zit, kantelt hij een beetje.

Hierdoor voel je ze meer zitten dan andere oordopjes. Ze hangen meer buiten je oor dan dat ze erin zitten. Niet een echt prettige ervaring. Een gevolg is ook dat de speakers niet helemaal lekker in je oren zitten, wat effect heeft op de geluidskwaliteit.

Geluidskwaliteit van de Real Blue TWS 3

Gelukkig is er met de geluidskwaliteit niks mis! Ik heb de equalizer helaas niet aan kunnen passen, maar het standaard geluid is vrij goed, zeker voor de prijs. Let er wel op dat de bass iets minder aanwezig is, omdat de oordopjes dus niet goed op je oren aansluiten.

Als je ze (voorzichtig) aandrukt, heb je de volle ervaring te pakken. Tijdens bellen en videobellen was ik goed te verstaan, geen vertragingen en kwam het geluid van anderen helder door.

Noise cancelling en transparency

De noise cancelling van deze oordopjes is minder heftig dan ik gewend ben. Dat is wel een prettige ervaring, eigenlijk! Wil je je helemaal afsluiten, dan is dat wat minder, maar buiten in het verkeer vind ik dit wel van pas komen.

Wat er precies “hybride” aan is, weet ik niet, maar het werkt prima. Wederom, als de oordopjes niet goed aansluiten, zul je de noise cancelling niet ten volle kunnen benutten.

De transparency mode is voor zover ik weet zoals alle andere transparency modes: Niet handig. Alle omgevingsgeluiden worden versterkt, waardoor je veel overbodige geluiden ook binnenkrijgt. Ik zag hier geen toegevoegde waarde in, helaas.

Bouwkwaliteit en accuduur

In één woord: Goed! Dit begint bij de case, met lekker werkende scharnieren. Het gewicht van de case is ook lekker, niet te licht, niet te zwaar. De oordopjes voelen ook solide aan. Ik heb ze in deze twee weken ook tweemaal laten vallen, wat ze volledig overleefd hebben.

De accuduur is ook zeer goed. Je kunt de oordopjes ongeveer een werkweek lang gebruiken, dan zijn de oordopjes en de case wel helemaal leeg. Ze laden snel op, iets meer dan een uur (met een snelle charger) en dan kun je weer verder.

Bediening

Wat ik wél lastig vond was de oordopjes in de case krijgen. De magneetjes zijn nét niet helemaal lekker uitgelijnd, waardoor ze soms niet goed op de laadpuntjes terechtkomen. Als je ze even een beetje draait komt dat goed, maar het voelt een beetje goedkoop.

De Teufel-app

Een voordeel bij deze oordopjes is dat je je verschillende taps kunt aanpassen. Ik gebruikte de transparency mode helemaal niet, dus heb die functie voor een ander verwisseld.Op mijn tablet heb ik de equalizer kunnen gebruiken om het geluid te finetunen, wat toch best wat effect had. Verder ben ik weinig in de app geweest, wat een goed teken is.

Teufel Real Blue TWS 3 vs Teufel Airy TWS 2

Conclusie

In de kern zijn het prima oordopjes met goed geluid. Maar, door het design voelde het niet prettig om de oordopjes langere tijd in te hebben. Ik voelde me ook redelijk voor aap staan door het design. Als je grote oren hebt, zou het misschien beter werken, maar voor het gemiddelde oor werken ze minder goed.

Een goed alternatief zijn de Teufel Airy TWS 2 oordopjes. Daarmee heb je wat minder opties in de app, maar wel dezelfde geluidskwaliteit én een veel mooier design, die veel beter in je oor zitten.

7Expert Score
Teufel Real Blue TWS 3
In de kern zijn het prima oordopjes met goed geluid. Maar, door het design voelde het niet prettig om de oordopjes langere tijd in te hebben. Ik voelde me ook redelijk voor aap staan door het design. Als je grote oren hebt, zou het misschien beter werken, maar voor het gemiddelde oor werken ze minder goed.
Een goed alternatief zijn de Teufel Airy TWS 2 oordopjes. Daarmee heb je wat minder opties in de app, maar wel dezelfde geluidskwaliteit én een veel mooier design, die veel beter in je oor zitten.
Pluspunten
  • Goede geluidskwaliteit
  • Goede bouwkwaliteit
  • Meer features dan bij de Airy TWS 2
Minpunten
  • Design – groot en lomp
  • Pasvorm door het design

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...