Fitbit Sense, Versa 3 en Inspire 2: alle details op een rij

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Fitbit lanceert met Fitbit Sense een gezondheidstracker met een bijzondere collectie aan sensoren, waaronder EDA-sensor voor het meten van stress, huidtemperatuur-sensor en ECG-app.

Drie nieuwe fitness trackers van Fitbit

Het monitoren van je gezondheid is helemaal in. En omdat gezondheid zo’n breed onderwerp is, blijven er nieuwe technologieën gebruikt worden in de fitness trackers.

Fitbit is al jaren één van de voorlopers binnen dit segment, en met de Fitbit Sense, Fitbit Verse 3 en Fitbit Inspire 2 laat het bedrijf zien dat ze die positie graag willen behouden. Van deze producten zijn voornamelijk de Fitbit Sense en Verse 3 een bijzondere aanwinst onder de fitness trackers.

De Fitbit Sense; intelligent en vol sensoren

De Fitbit Sense is in dit geval het paradepaardje van Fitbit. Het is op bepaalde vlakken zelfs de meest geavanceerde fitness tracker. Welke functies je er allemaal op kunt verwachten?

 • Stress management sensor (EDA-sensor)
 • Huidtemperatuur sensor
 • ECG-app
 • GPS-tracking
 • Diverse tools voor betere slaap
 • Waterdicht tot 50m
 • 24 uur activity tracking
 • Smart Wake
Sensoren in de Fitbit Sense (Via: fitbit.com)

De belangrijkste features van de Fitbit Sense zijn de EDA-sensor en de andere sensoren. Vooral de EDA-sensor is bijzonder, omdat die ervoor zorgt dat stresslevels beter waargenomen kunnen worden. Vervolgens kun je dit in de app terugzien, waardoor je hele heldere data te zien krijgt over momenten van veel stress of angst.

Een andere toevoeging is de huidtemperatuur sensor. Die zorgt ervoor dat je de temperatuur van je huid te allen tijde kunt meten, om zodoende schommelingen te kunnen herkennen.

€214,00
Voorraad: ✔️
Coolblue.nl

De Fitbit Versa 3: krachtpatser met prima eigenschappen

De tweede nieuwe aanwinst van Fitbit is de Verse 3. Deze fitness tracker is voorzien van vrijwel dezelfde eigenschappen als de Sense, maar dan zonder de nieuwe sensoren. Ook qua uiterlijk komen beide fitness watches behoorlijk overeen, waardoor de verschillen voor een buitenstaander moeilijk te onderscheiden zijn. Dit kun je o.a. verwachten van de Fitbit Verse 3.

 • GPS-tracking
 • 24 uur hartritme checken
 • 24 uur activity tracking
 • Smart Wake
 • Fast charging (vol in 12 minuten)
 • Fitbit Pay
De Fitbit Versa 3 (Via: fitbit.com)

De Versa 3 is een prima upgrade van de Versa 2. De fitness watch is nu voor iedere sporter te gebruiken. En vooral dankzij de GPS-tracking, maar ook de mogelijkheid om muziek op het apparaat te zetten en de vele mogelijkheden om je bewegingen te tracken.

Daarnaast is de Versa 3 nog beter in het tracken van slaappatronen en kun je door middel van Smart Wake instellen dat je door vibraties wordt wakker gemaakt wanneer je je in een ondiepe slaap bevindt.

€153,00
Voorraad: ❌
Coolblue.nl

Moet je de Fitbit Versa 3 of de Sense kopen?

De Fitbit Versa 3 en Sense zijn beiden innovatieve fitness trackers die weer helemaal up-to-date zijn met de laatste technologieën. Maar toch kan de ene net iets beter bij jouw levensstijl passen. Bijvoorbeeld omdat je graag wilt weten hoeveel stress je ervaart gedurende een dag.

Dan kan de Sense een veel beter alternatief zijn, omdat juist hier de nieuwe sensoren in zitten die tot nu toe geen enkel ander merk in zijn fitness tracker gebruikt.

Naast de Fitbit Versa 3 en de Sense is ook de nieuwe Fitbit Inspire 2 aangekondigd. Een vernieuwde fitnesstracker met een vriendelijke prijs.

€69,00
Voorraad: ✔️
Coolblue.nl

Prijs en beschikbaarheid

De Fitbit Inspire 2 is de goedkoopste nieuwe aanwinst met een prijskaartje van ca. 99 euro. Voor de Fitbit Versa 3 betaal je zo’n 229 euro en de Sense komt daar met 329 euro een stuk bovenuit.

Voorlopig kan je ze nog niet kopen maar moet je ze bestellen via pre-order.

Lees ook: review Fitbit Versa 2: de gewoon goede smartwatch


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Lees ook

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...