Verstelbare dumbbells kopen: tips en de 5 beste dumbbells

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Verstelbare dumbbells

Wil je lekker vanuit huis kunnen sporten zonder dat je een hele sportschool hoeft aan te schaffen? Verstelbare dumbbells zijn dan de ideale oplossing. Maar welke moet je kopen, en waarom? Dat vertellen wij je.

Onze favoriete verstelbare dumbbels

Wij hebben alvast een lijstje gemaakt van onze favoriete verstelbare dumbbells. Verschillende gewichten, waardoor iedereen aan de slag kan. Maar er is nog veel meer!

Verstelbare dumbbells; onvoorstelbaar handig

Je kent het wel. Je wilt even trainen en hebt nog net geen virtual reality fitness apparaat in huis, maar de spiergroep die je vandaag aanpakt is iets zwakker dan de rest. De kans is dan groot dat je een blessure oploopt als je alleen zware dumbbells hebt. De oplossing is eenvoudig; verstelbare dumbbells. Hiermee kun je de gewichten zelf aanpassen, waardoor iedere spiergroep optimaal wordt belast.

De evolutie van de verstelbare dumbbell ging behoorlijk snel. Waar het begon met grote schrijven en schroefdraad, hoef je tegenwoordig soms letterlijk je hand niet meer om te draaien om de gewichten te verwisselen. Kijk zelf maar eens naar de onderstaande verstelbare dumbbells.

1

Duo-Tech 25 kg

Onze favoriet
Verstelbare Dumbbells Duo Tech
Bekijk de actuele prijs voor de Duo-Tech 25 kg

Met de Duo-Tech Dumbbell hoef je je nooit meer zorgen te maken over het verwisselen van de gewichten. Binnen enkele seconden bepaal je welke gewichten je wilt gebruiken, en klik je de rest los van de halter. Met totaal 25 kg aan gewichten, weet je zeker dat je je lichaam goed kunt trainen.

2

Trend 2x 15kg

Trend 2x15 KG
Bekijk de actuele prijs voor de Trend 2x 15kg

Ben je op zoek naar een setje dumbbells zodat je twee kanten tegelijk kunt trainen? Dan is deze Trend 2 x 15kg set met dumbbells wellicht wat voor jou. Met verschillende gewichten is het heel eenvoudig om zelf te bepalen hoe zwaar je wilt trainen. 

3

Nuddbyssu Dumbbellset

Nuddbyssu Dumbbellset
Via: bol.com
Bekijk de actuele prijs voor de Nuddbyssu Dumbbellset

Wil je je dumbbellset meenemen op reis, of makkelijk op kunnen bergen? Deze Nuddbyssu Dumbbellset heeft de mogelijkheid om de schijven te vullen met water, waardoor het totale gewicht op 12 kg per dumbbell uitkomt. Met 8 schijven, is iedere schijf ongeveer 3 kilo.

4

Tunturi Dumbbells

Via: bol.com
Bekijk de actuele prijs voor de Tunturi Dumbbells

Vind je kwaliteit belangrijk en deins je niet terug van een wat hoger prijskaartje? Dan zijn deze dumbbells van Tunturi helemaal perfect. Met in totaal 25kg aan gewichten, en de mogelijkheid om ze binnen 2 seconden te verwisselen, zijn ze ideaal voor een snelle workout.

5

Trend dumbbellset

Trend 2x10 kg
Via: bol.com
Bekijk de actuele prijs voor de Trend dumbbellset

Ben je op zoek naar dumbbells van 10 kilo per stuk, en train je liever ook kleinere spiergroepen met lichtere gewichten? Deze Trend dumbbellset is voorzien van schrijven met gewichten van 0,5 kilo tot 2,5 kilo per stuk. Daardoor kun je met zeer weinig gewicht trainen en daardoor blessures voorkomen.

Hoe kies je een setje verstelbare dumbbels?

Hierboven zie je vijf opties staat waarmee jij de komende jaren een gespierd of fit lichaam kunt creëren. Maar hoe kies je nou het beste voor een setje dumbbells? Wij helpen je een handje.

Totaalgewicht

12,5 kilo lijkt heel veel om mee te trainen, zeker als je nog niet gewend bent om je spieren te belasten. Maar spiergroepen zoals je rug en borst, kunnen al snel veel meer gewicht aan. Bekijk dus ook vooral hoeveel gewicht je nodig hebt om alles optimaal te kunnen trainen. Een setje dumbbells met 10 kilo per stuk is misschien niet zwaar genoeg wanneer je al redelijk gespierd bent. Is het je doel om gewoon lekker te bewegen? Dan kan een setje van 10 kilo per stuk al meer dan genoeg zijn.

Spiergroepen die je traint

Sommige spiergroepen kun je het beste tegelijk trainen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld je borstspieren tijdens een dumbbell bench press. Met één kant tegelijk is die oefening niet optimaal uit te voeren. Je vorm behouden kan het best wanneer je dan aan beide kanten een gewicht hebt, om zodoende je balans te behouden. In dit artikel vind je setjes dumbbells, maar ook enkele dumbbells. Bekijk dus goed welke voor jou het beste zijn, en passen in je sport routine.

Eenvoud

Het grootste verschil op het gebied van eenvoud zit hem in het verwisselen van de gewichten. Je schouders train je lichter dan je borst en biceps. Dus tussen de setjes door wil je snel aanpassingen doen aan het gewicht. Wanneer die snelheid belangrijk is, dan kun je het beste kiezen voor een dumbbell set met kliksysteem. Je verwisselt de schijven dan tot wel 8 keer sneller dan met een gewone set dumbbells met schroefdraad.

Jouw tip voor verstelbare dumbbells

Heb jij al een favoriete dumbbell of set verstelbare dumbbells op het oog? Laat het ons weten!

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...