Deze WaveCel fietshelm kan levens van fietsers redden

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Wielrennen is een heerlijke sport, of je nou gaat voor een recordsnelheid, recordafstand of gewoon een ontspannen rondje. Het gevoel van vrijheid en de uitdaging zijn geweldig en je kunt er waarschijnlijk geen genoeg van krijgen. Deze Wavecel fietshelm zorgt ervoor dat je die ritjes ook eens heel veilig kunt doen.

Hersenschade 

Iedere dag worden er wielrenners aangereden. Waar het vaak blijft bij een paar schrammen, zijn er helaas ook veel ongelukken waarbij een hersenschudding of erger wordt opgelopen. En hoewel je gebruik maakt van een fiets die overal kan fietsen en fietshelm, kan het materiaal van de helm niet de volle klap opvangen. Om daar verandering in te brengen, heeft het bedrijf Trek in samenwerking met Bontrager een fietshelm uitgevonden met een revolutionaire manier om jouw hoofd te beschermen.

Wavecel Fietshelm
Via: wavecel.trekbikes.com

Wavecel Technologie 

De technologie in de helm wordt Wavecel genoemd en is volgens tests maar liefst 48 keer effectiever dan de standaard fietshelmen op de markt. Dat komt omdat de fietshelm gebruik maakt van een kreukelzone. Die kreukelzone komt tot stand omdat er een membraan is gecreëerd dat de energie opvangt voordat de klap van de impact op je hoofd terecht komt. Dit membraan is in staat om te schuiven, in te deuken en de energie vervolgens opzij af te voeren.

Het resultaat is dat bij een reguliere fietshelm met schuim veel meer hersenschuddingen voorkomen. Bij een Wavecel fietshelm is de kans hierop ongeveer 1%, en bij een reguliere fietshelm maar liefst 59%. Het inbouwen van een kreukelzone in de helm is dus een slimme zet om je hoofd nóg beter te beschermen. 

Specificaties van de helm 

Moet je rekening houden met veel extra gewicht met de Wavecel fietshelm? Absoluut niet. De technologie voegt zelfs maar 53 gram toe aan het gewicht van de helm zonder de Wavecel technologie. 

Via: wavecel.trekbikes.com

Daarbij is de helm ontworpen aan de hand van 150 studies naar de beste pasvorm voor een fietshelm. De helm is dus niet alleen veilig, hij zit ook nog eens érg goed! Wat vind jij ervan? Laat het weten in een reactie onderin!


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...