Virtual reality en fitness: en dat gewoon in je eigen huis

Virtual reality is vandaag de dag niets nieuws, maar de combinatie met fitness en sport is wel nieuw. Icaros brengt deze beide werelden dicht bij elkaar. Zij brachten een virtual reality machine op de markt die gebouwd is als fitnessapparaat, waar via virtual reality een extra spelelement aan wordt toegevoegd. Een must-have voor liefhebbers van sport, spel, fitness en virtual reality.

Vliegen of racen in VR

Het virtual reality apparaat van Icaros is een systeem waarbij je zelf plaats neemt op de machine en waarbij de machine je allerlei sportbewegingen laat nabootsen. Denk aan vliegen door de lucht, skiën van een berg of racen op een motor. Middels een VR-bril krijg je het gevoel dat je echt in dat vliegtuig zit of op die motor aan het racen bent, een unieke beleving. En dat allemaal in je eigen huiskamer. Zo kun je je bijvoorbeeld thuis al voorbereiden op je skivakantie, wat een luxe.

icaros virtual reality

Voor de ultieme beleving kun je de bijbehorende app downloaden. Deze app laat je kennis maken verschillende belevingswerelden. Je kunt verschillende spellen en sporten beoefenen en het is bovendien mogelijk om dit in multiplayer-mode te spelen.

Verschillende varianten

Icaros biedt deze hypermoderne gadget aan in verschillende varianten. Zo is de Icaros Home bedoeld om gewoon thuis te gebruiken voor allerlei doeleinden.  De Icaros Pro is de uitgebreidere variant die met name gericht is op sport en herstel. Zo kun je bijvoorbeeld op een leuke manier verschillende spiergroepen kunt trainen.  Een andere variant is de Icaros R, een motorsimulator. Deze laat je de houding van een motorcoureur aannemen en hiermee race je in virtual reality over de meest indrukwekkende wegen ter wereld.

Ultieme beleving met VR-bril

Met Icaros haal je dus het beste van sport en virtual reality in huis. De Icaros Home is verkrijgbaar voor een prijs van € 2.380. Heb je zelf niet de beschikking over een VR-bril dan zul je deze één moeten aanschaffen voor de ultieme beleving, deze wordt niet standaard meegeleverd.

Hoe dan ook, deze machine maakt sport en bewegen erg leuk. Ook als je het alleen doet voor de beleving in plaats van de lichamelijke beleving, zul je hier waarschijnlijk geen moment spijt van hebben. Je vrienden zullen jaloers zijn!

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer