Review InfinityLab InstantGo 10000 Wireless powerbank: kopen of beter niet?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

InfinityLabs Powerbank featured

Er zijn tegenwoordig veel, heel veel powerbanks op de markt. Maar welke moet je nu kopen? De afgelopen periode heb ik de InfinityLab InstantGo 10000 Wireless powerbank vaak gebruikt. Dit accupack kan zowel bedraad als draadloos opladen.

InfinityLab: een ‘nieuw’ merk

De naam InfinityLab heb je misschien nog nooit gehoord en dat is ook niet zo vreemd: de eerste producten zijn in 2021 op de markt gekomen. Toch zit er een bedrijf achter dat je wellicht wel kent: Harman. Deze grote audio-fabrikant is onder andere eigenaar van merken als JBL en AKG.

Ze hebben met InfinityLab een merk geïntroduceerd met meerdere laadoplossingen, zoals bijvoorbeeld draadloze laders, powerbanks, en opladers.

Ik heb de InfinityLab InstantGo 10000 Wireless powerbank ontvangen en heb deze regelmatig gebruikt de afgelopen periode. In deze InfinityLab review lees je mijn bevindingen.

Lees ook: Review Zens MagSafe powerbank: een aanrader?

InfinityLabs Powerbank featured

Review InfinityLab InstantGo 10000 Wireless powerbank

Voordat ik verder ga met mijn mening over deze draadloze powerbank, allereerst een aantal kenmerken op een rij.

Maar hoe werkt de powerbank van InfintiyLabs nu in het dagelijks leven? Levert hij ook alles wat er beloofd wordt?

Het antwoord hierop is eigenlijk heel eenvoudig: jazeker. Deze powerbank kan op twee manieren gebruikt worden om op te laden: draadloos en bedraad.

InfinityLabs Powerbank featured

De draadloze oplaadpad bevindt zich op bovenkant van deze powerbank en biedt ondersteuning voor Qi. Deze draadloze laadtechnologie is op praktisch alle smartphones terug te vinden. Als jouw smartphone draadloos kan laden, werkt hij zo goed als zeker ook met deze powerbank.

Het draadloos opladen gaat met maximaal 10W, dit is niet bijster snel. Afhankelijk van het model iPhone, kan het toestel ook niet meer aan, maar er zijn meerdere Android-toestellen die wel ondersteuning voor meer dan 10W hebben. Dit betekent dan dat het toestel simpelweg iets langzamer oplaadt, geen ramp natuurlijk.

Bedraad opladen gaat met maximaal 30W en dat is dan wel weer lekker snel voor een smartphone. Dit werkt alleen via de USB-C-poort, waar je een geschikte kabel dient te gebruiken. Deze wordt niet meegeleverd met de powerbank, maar mogelijk heb je die bij je smartphone gekregen of los aangeschaft.

Ben je op zoek naar een gewoon goede powerbank met draadloos, dan is de InfinityLab InstantGo een aanrader

Met de 10.000 mAh kun je je smartphone zo’n 2 – 2,5 keer opladen, voor mij ruim voldoende. Wil je de powerbank echter voor een laptop opladen gebruiken, dan is 10.000 mAh weer niet zoveel. Hou er ook rekening mee dat opladen met 30W voor een laptop niet bijster snel is.

Qua looks probeert InfinityLabs zich te onderscheiden met mooie rondingen en knalgele elementen. Nu is het uiterlijk van een accupack wellicht ondergeschikt aan de functie, maar de InfinityLab InstantGo 10000 ziet er gewoon goed uit.

InfinityLabs Powerbank featured

De versie die ik getest hebt, heeft een adviesprijs van € 79,99 en ligt daarmee ongeveer in lijn met andere premium powerbanks. Ben je op zoek naar een gewoon goede powerbank met draadloos laden, dan is de InfintiyLabs InstantGo een goede keuze.

Nog meer producten

InfinityLabs heeft nog meer producten op de markt gebracht, zoals bijvoorbeeld powerbanks met geïntegreerde laadkabels, maar ook draadloze laders, (GaN-)opladers en een speakerphone genaamd ClearCall. Deze laatste is handig bij bijvoorbeeld online meetings, waar dit apparaatje dienst doet als microfoon en speaker.

Ook heb ik de draadloze oplader van InfinityLab getest.

Met deze productlijn en het herkenbare design is er in ieder geval een interessante ‘nieuwe’ speler op de markt gekomen. Ik ben in ieder geval nieuwsgierig geworden naar de andere producten.

Conclusie

InfinityLabs Powerbank featured
Gewoon goede powerbank
De InfinityLab InstantGo 10000 Wireless powerbank bestaat uit 90% gerecycled plastic en biedt een scala aan mogelijkheden. Zo kun je opladen via USB-C (met 30W Power Delivery) en is er een USB-poort aanwezig. Draadloos kun je opladen via het 10W via de Qi-technologie. Al met al is deze powerbank van InfinityLab lekker snel en met 10.000 mAh kun je je smartphone ongeveer twee keer opladen. Het enige nadeel is dat er geen USB-C naar USB-C of Lightning kabel meegeleverd wordt. Deze heb je nodig om bijvoorbeeld je smartphone snel op te laden.
Pluspunten
90% gerecyclede plastics gebruikt
Draadloos en bedraad opladen
Strak uiterlijk en voelt degelijk aan
Led-indicators voor accuniveau
Minpunten
Geen USB-C naar USB-C of Lightning kabel meegeleverd
4.5

Lees ook

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...