Powerbank Action: welke zijn er en moet ik ‘m kopen?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Powerbanks zijn er veel verschillende soorten en maten, maar ook de kwaliteit is flink verschillend. Wij zoomen in dit artikel verder in op de Powerbank van Action: is deze het kopen waard? Waar moet je nog meer op letten? En zijn er ook alternatieven voor deze Action powerbank?

Is het een goed idee een Action powerbank te kopen? Ja, Action powerbanks zijn over het algemeen degelijke powerbanks die je smartphone meerdere keren kunnen opladen. Er zijn echter ook een aantal goede alternatieve accupacks die ook een oplossing voor mobiel laden kunnen bieden.

Action powerbank: beste alternatieven

SOLAR POWERBANK
1
Lucky One Powerbank

Lucky One Solar Powerbank

Gewaardeerde Solar Powerbank die op te laden is via de zon. Verkrijgbaar met meerdere capaciteiten.
Opladen met zonne-energie
Draadloos opladen
20.000 en 33.5000 mAh
9.3
ZEER GOED
Beste koop
2

Mojogear powerbank

Goed beoordeelde powerbank met capaciteit van 20.000 mAh. Onze aanrader voor een grote powerbank

20.000 mAh (5x smartphone opladen)
Klein formaat
Snel opladen
9.2
ZEER GOED
Budget
3

Anker powerbank

Hoge kwaliteit powerbank, erg handzaam en dus fijn om mee te nemen
5.000 mAh (1,5 x smartphone opladen)
Handzaam – eenvoudig mee te nemen
Goedkoop
9.1
ZEER goed
4

Samsung powerbank

Veel verkochte powerbank van Samsung
. 10.000 mAh (3x opladen)
Goed beoordeeld
Al jaren één van meest gebruikte powerbanks
9.0
ZEER GOED

Powerbanks in het algemeen

Powerbanks worden steeds door meer mensen gebruikt: het is handig om onderweg even bij te laden vooral als er geen stopcontact bij de hand is. Waar deze vroeger vaak meegenomen werden op reis, zijn ze tegenwoordig steeds vaker terug te vinden in het dagelijks leven.

Er zijn grote verschillen in kwaliteit van powerbanks en het hangt natuurlijk van jouw wensen af welke geschikt is. Er zijn echter wel veel dingen waar je goed op moet letten voordat je een powerbank koopt, ook al lijkt het een vrij kleine aankoop.

goedkope maar krachtige powerbanks

Capaciteit, mAh enz…?

Eén van de essentiële onderdelen van powerbanks in het algemeen is de capaciteit. Terwijl je met een kleine variant met moeite je smartphone één keer kunt opladen, kunnen de grote jongens dat meerdere malen, terwijl ze ook je tablet nog een keer van stroom voorzien.

Als vuistregel kun je stellen: neem ~4000 mAh voor je telefoon één keer volledig op te laden. Wil je een grotere powerbank, kies dan een veelvoud van deze mAh.

Het klopt niet altijd

Maar dat cijfertje zegt niet altijd iets. Vooral in de wat goedkopere powerbanks zien we vaak dat de geclaimde mAh’s niet gehaald worden. Het kan dan goed zo zijn dat er met 5.000 mAh geadverteerd wordt, maar er maar 4000 mAh daadwerkelijk aanwezig is.

Dit kun je helaas aan de buitenkant niet zien en zul je dat pas ervaren als je smartphone minder vaak opgeladen kan worden. Daarom is het wel goed om te op te letten welke je koopt en in ieder geval dit in het achterhoofd houden.

Daarnaast is ook de output van belang. Vaak zien we bij de goedkopere modellen dat er een lagere output is van bijvoorbeeld 1 of 1,5 Ampère (A). Dit heeft invloed op de snelheid waarmee een toestel opgeladen worden.

Staar je niet blind op de prijs van powerbanks: er zijn grote onderlinge verschillen in bijvoorbeeld snelheid van laden, de capaciteit, maar ook de levensduur van een powerbank.

→ Mijn aanrader voor een betaalbare, goede powerbank

Tegenwoordig moet je toch wel minimaal voor 2A gaan wil je een beetje snelheid hebben om e.e.a. op te laden. Er zijn tegenwoordig zelfs powerbanks op de markt die QuickCharge ondersteunen waardoor opladen even snel gaat dan met de stekker.

Ontploffende powerbanks?

Maar, powerbanks kunnen ook ontploffen… Althans, dat overkwam de een gebruiker van een Action Powerbank in 2014. Radar kwam toen met het nieuws dat er deze konden ontploffen, waarop de Action ze uit de schappen heeft gehaald. Hiermee wordt dus ook bewezen dat het gevaarlijk kan zijn om een niet goed geteste powerbank te gebruiken met alle gevolgen van dien. Er zijn overigens nog meer powerbanks die hier gevoelig voor zijn en werden ook teruggeroepen.

Zijn de powerbanks van Action dan wel goed?

Het is natuurlijk de vraag: zijn powerbanks van de Action dan wel goed als we naar de prijs kijken? De externe accu’s die verkocht worden door de budgetwinkel-keten moeten in ieder geval gekeurd zijn voor de Nederlandse markt, maar dat wil nog niet direct zeggen dat ze topkwaliteit hebben.

Overweeg je een Action-powerbank aan te schaffen, hou er dan rekening mee dat goedkoop duurkoop kan zijn. Dit onder andere door het voorgaande argument over de daadwerkelijke capaciteit van een accupack. Het kan zomaar zijn dat je je toestel minder vaak kunt opladen dan dat de verpakking doet vermoeden.

Ook is de output vaak wat beperkt bij de modellen die bij de Action liggen. Heb je hier geen bezwaar tegen, dan kun je uiteraard gewoon een accupack kopen, maar wil je iets meer kwaliteit, dan zijn er genoeg betaalbare alternatieven met betere kwaliteit.

Powerbank Action: welke zijn er allemaal?

De action heeft een aantal powerbanks in het assortiment. Uiteraard wisselt dit soms, net als alle andere producten die ze in de winkel hebben liggen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om deze online te bestellen.

1

Re-load powerbank (5.000 mAh)

GOEDKOOP BASISMODEL
Re-load powerbank action
Via: Action
Bekijk de actuele prijs voor de Re-load powerbank

De goedkoopste versie die te vinden is bij de Action. Het betreft hier 5.000 mAh met snelladerm, waardoor hij het net redt om een smartphone één keer op te laden. Handig is de dubbele oplaadmogelijkheid, dankzij 2 USB-poorten!

 • 2 USB-poorten en USB-C poort
 • Handig formaat
 • Oplaadkabel inbegrepen
2

Re-load powerbank(10.000 mAh)

Re-load powerbank action 10000 mAh
Via: Action
Bekijk de actuele prijs voor de Re-load powerbank

De grotere variant van de goedkopere Re-load powerbank modellen. Deze Re-load heeft 10.000 mAh en is daardoor in afmetingen wat groter. Dat houdt ook in, dat je een smartphone ongeveer twee keer kan opladen. Een laptop is nog net aan de krappe kant. Evenals de kleine variant, zijn er 2 USB-poorten, waardoor tegelijk opladen van meerdere apparaten mogelijk is.

 • 2 USB-poorten en USB-C poort
 • Fast charge-technologie
 • Oplaadkabel inbegrepen
3

Grixx powerbank (15.000 mAh)

MEESTE CAPACITEIT
Grixx powerbank action
Via: Action
Bekijk de actuele prijs voor de Grixx powerbank

De grootste variant die we gevonden hebben: de Grixx powerbank met 15.000 mAh. Het maakt deze Action Powerbank geschikt voor het meerdere keren opladen van smartphones, maar ook tablet of laptop kun je hiermee laden. Hij kan nog steeds meegenomen worden in het vliegtuig.

 • 2 USB-poorten en USB-C poort
 • Fast charge-technologie
 • Oplaadkabel inbegrepen
4

Froyak zonnepaneel – Solar powerbank Action

ZONNE-ENERGIE
Froyak zonnepaneel solar powerbank action
Via: Action
Bekijk de actuele prijs voor het Froyak zonnepaneel

Misschien formeel geen powerbank, maar het noemen waard is deze solar powerbank van de Action: het Froyak zonnepaneel. Handig voor tijdens het kamperen, maar je moet met 10 watt niet teveel verwachten van de snelheid.

 • Gratis zonne-energie
 • 2 USB-aansluitingen
5

Re-load powerbank (2.200 mA)

GOEDKOOPSTE
Re-load powerbank action klein
Via: Action
Bekijk de actuele prijs voor de Re-load powerbank

De kleinste en goedkoopste powerbank van Action is de Re-load met 2.200 mAh. Veel capaciteit heb je hier niet mee, maar de prijs er ook naar.

 • Oplaadkabel inbegrepen
 • USB-A en USB-C poort
6

Alternatief: Lucky One Solar Powerbank

Krachtige solar powerbank
Lucky One Powerbank
Via: Action
Bekijk de actuele prijs Lucky One Solar powerbank

Ben je op zoek naar een goede, alternatieve solar powerbank, dan is de Lucky One Solar een goede optie om eens beter te bekijken.

Deze powerbank heeft veel handige functies. Los van het feit dat deze via zonne-energie opgeladen kan worden, is het ook een optie om je smartphone draadloos op te laden.

Dit in combinatie met een flinke capaciteit, veel aansluitingen en een geïntegreerde zaklamp maken dit tot een bijzonder compleet product.

 • Solar powerbank
 • Smartphone draadloos opladen
 • Ingebouwde zaklamp
 • 20.000 of 33.500 mAh

Alternatieven Action-powerbanks

Wij zijn niet direct overtuigd van de powerbanks van de Action, dus het is wellicht goed om verder te kijken. We hebben al een lijstje met goedkope powerbanks gemaakt, maar hebben ook nog een aantal suggesties voor je op een rij gezet.

Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van het merk Anker (niet alleen voor powerbanks trouwens). Deze ex-Google-medewerkers hebben een eigen accessoire-lijn opgericht, die vooral focust op kwaliteit en dit ook bewezen heeft in de afgelopen jaren. Ook Xtorm is een bekend Nederlands merk die een goede trackrecord heeft in powerbanks.

Lees meer

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...