Powerbank Action: welke zijn er en moet ik ‘m kopen?

Powerbank Action: welke zijn er en moet ik ‘m kopen?

Powerbanks zijn er veel verschillende soorten en maten, maar ook de kwaliteit is flink verschillend. Wij zoomen in dit artikel verder in op de Powerbank van de Action: is deze het kopen waard? Waar moet je nog meer op letten? En zijn er ook alternatieven voor deze Action powerbank?

Is het een goed idee een powerbank van de Action te kopen? Ja, het zijn over het algemeen degelijke powerbanks die je smartphone meerdere keren kunnen opladen. Er zijn echter ook een aantal goede alternatieve accupacks die ook een oplossing voor mobiel laden kunnen bieden.

Beste alternatieven

Beste koop
1
Powerbank Action: welke zijn er en moet ik ‘m kopen?

Mojogear powerbank

Goed beoordeelde powerbank met capaciteit van 20.000 mAh. Onze aanrader voor een grote powerbank

20.000 mAh (5x smartphone opladen)
Klein formaat
Snel opladen
9.2
ZEER GOED
Budget
2
Powerbank Action: welke zijn er en moet ik ‘m kopen?

Anker powerbank

Hoge kwaliteit powerbank, erg handzaam en dus fijn om mee te nemen
5.000 mAh (1,5 x smartphone opladen)
Handzaam – eenvoudig mee te nemen
Goedkoop
9.2
ZEER goed
3
Powerbank Action: welke zijn er en moet ik ‘m kopen?

Samsung powerbank

Veel verkochte powerbank van Samsung
. 10.000 mAh (3x opladen)
Goed beoordeeld
Al jaren één van meest gebruikte powerbanks
9.0
ZEER GOED

Powerbanks in het algemeen

Powerbanks worden steeds door meer mensen gebruikt: het is handig om onderweg even bij te laden vooral als er geen stopcontact bij de hand is. Waar deze vroeger vaak meegenomen werden op reis, zijn ze tegenwoordig steeds vaker terug te vinden in het dagelijks leven.

Er zijn grote verschillen in kwaliteit van powerbanks en het hangt natuurlijk van jouw wensen af welke geschikt is. Er zijn echter wel veel dingen waar je goed op moet letten voordat je een powerbank koopt, ook al lijkt het een vrij kleine aankoop.

goedkope maar krachtige powerbanks

Capaciteit, mAh en… ontploffen?

Eén van de essentiële onderdelen van powerbanks in het algemeen is de capaciteit. Terwijl je met een kleine variant met moeite je smartphone één keer kunt opladen, kunnen de grote jongens dat meerdere malen, terwijl ze ook je tablet nog een keer van stroom voorzien. Als vuistregel kun je stellen: neem ~3000 mAh voor je telefoon één keer volledig op te laden. Wil je een grotere powerbank, kies dan een veelvoud van deze mAh.

Maar dat cijfertje zegt niet altijd iets. Vooral in de wat goedkopere powerbanks zien we vaak dat de geclaimde mAh’s niet gehaald worden. Het kan dan goed zo zijn dat er met 5.000 mAh geadverteerd wordt, maar er maar 4000 mAh daadwerkelijk aanwezig is. Dit kun je helaas aan de buitenkant niet zien en zul je dat pas ervaren als je smartphone minder vaak opgeladen kan worden. Daarom is het wel goed om te op te letten welke je koopt en in ieder geval dit in het achterhoofd houden.

Daarnaast is ook de output van belang. Vaak zien we bij de goedkopere modellen dat er een lagere output is van bijvoorbeeld 1 of 1,5 Ampère (A). Dit heeft invloed op de snelheid waarmee een toestel opgeladen worden. Tegenwoordig moet je toch wel minimaal voor 2A gaan wil je een beetje snelheid hebben om e.e.a. op te laden. Er zijn tegenwoordig zelfs powerbanks op de markt die QuickCharge ondersteunen waardoor opladen even snel gaat dan met de stekker.

Maar, powerbanks kunnen ook ontploffen… Althans, dat overkwam de een gebruiker van een Action Powerbank in 2014. Radar kwam toen met het nieuws dat er deze konden ontploffen, waarop de Action ze uit de schappen heeft gehaald. Hiermee wordt dus ook bewezen dat het gevaarlijk kan zijn om een niet goed geteste powerbank te gebruiken met alle gevolgen van dien. Er zijn overigens nog meer powerbanks die hier gevoelig voor zijn en werden ook teruggeroepen.

Zijn de powerbanks van de Action dan wel goed?

Het is natuurlijk de vraag: zijn powerbanks van de Action dan wel goed als we naar de prijs kijken? De externe accu’s die verkocht worden door de budgetwinkel-keten moeten in ieder geval gekeurd zijn voor de Nederlandse markt, maar dat wil nog niet direct zeggen dat ze topkwaliteit hebben.

[quads id=3]

Overweeg je een Action-powerbank aan te schaffen, hou er dan rekening mee dat goedkoop duurkoop kan zijn. Dit onder andere door het voorgaande argument over de daadwerkelijke capaciteit van een accupack. Het kan zomaar zijn dat je je toestel minder vaak kunt opladen dan dat de verpakking doet vermoeden.

Ook is de output vaak wat beperkt bij de modellen die bij de Action liggen. Heb je hier geen bezwaar tegen, dan kun je uiteraard gewoon een accupack kopen, maar wil je iets meer kwaliteit, dan zijn er genoeg betaalbare alternatieven met betere kwaliteit.

Powerbank Action: welke zijn er allemaal?

De action heeft een aantal powerbanks in het assortiment. Uiteraard wisselt dit soms, net als alle andere producten die ze in de winkel hebben liggen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om deze online te bestellen.

Lees ook: 5 geheimen van de Action die je nog niet kende

Pulser Powerbank (2.000 mAh)

Prijs: € 3,99

De goedkoopste versie die te vinden is bij de Action. Hier wordt expliciet bij gemeld dat de output 1A is, erg traag. Of je deze moet kopen, tjsa.. Wij hebben onze twijfels…

Pulse Powerbank (2.000 mAh)

Hier geldt eigenlijk hetzelfde voor, een bijzonder goedkope powerbank, maar dan in een andere vorm. Helaas is de Action niet altijd even specifiek als het gaat om details van de accupacks.

Prijs: € 4,99

Hot Powerbank (2.000 mAh)

Prijs: € 4,49

Een andere branding, maar ook een trage powerbank met een relatief kleine capaciteit.

Hot Powerbank (4.400 mAh)

Prijs: € 7,95

Fancy rood kleurtje met 44.00 mAh, hetgeen normaal gesproken goed kan zijn voor een kleine twee keer opladen. De vraag is of dit gehaald wordt.

Solar Powerbank

Prijs: €  14,95

Wil je op zonne-energie je powerbank wat extra bijladen, dan is dit een goede optie.

Denver Powerbank (10.000 mAh)

Prijs: € 14,95

Flinke capaciteit met 10.000 mAh maar wederom weinig details op de site van de Action.

Hama Powerbank

Prijs: € 14,95

Hama is een ‘bekender’ merk, waarbij er in ieder geval twee apparaten tegelijkertijd aangesloten kunnen worden. Of dat ook snel gaat: nope, maar wederom geen specs.


[quads id=4]

Denver Powerbank (12.000 mAh)

Prijs: € 17,95

De grootste qua capaciteit en ook gelijk de duurste. Met 12.000 mAh kun je normaal gesproken vier keer je telefoon opladen.

Alternatieven Action-powerbanks

Wij zijn niet direct overtuigd van de powerbanks van de Action, dus het is wellicht goed om verder te kijken. We hebben al een lijstje met goedkope powerbanks gemaakt, maar hebben ook nog een aantal suggesties voor je op een rij gezet.

Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van het merk Anker (niet alleen voor powerbanks trouwens). Deze ex-Google-medewerkers hebben een eigen accessoire-lijn opgericht, die vooral focust op kwaliteit en dit ook bewezen heeft in de afgelopen jaren. Ook Xtorm is een bekend Nederlands merk die een goede trackrecord heeft in powerbanks. Maar er zijn uiteraard nog meer (goedkopere) alternatieven: hieronder een klein overzichtje.

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo