Gameroom verlichting: de voordelen van LED strips

Door

Redactie

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Redactie

Laatste update:

0

verlichting gamen led feat

Bij gamen gaat het tegenwoordig verder dan het type processor, 3D-kaart, headphones of keyboard; verlichting in je gameroom speelt ook een rol. In dit artikel bespreken we de beste verlichting voor jouw gameroom en wat daarbij komt kijken…

Gamen en verlichting

Het gebruik van de juiste verlichting in je gameroom, maakt dat je nog meer kunt genieten van een avondje gamen. Ongestoord genieten en helemaal opgaan in het spel.

Dan is het natuurlijk wel belangrijk om te weten hoe je je gamekamer optimaal kunt verlichten. Dit kan nog best lastig zijn.

verlichting gamen led
Via: pexels.com | Ron Lach

Het laatste wat je wil, is dat er schitteringen op het beeldscherm ontstaan door verkeerd lichtgebruik. Ook kunnen verkeerde keuzes tot extra vermoeide ogen leiden.

Met slimme verlichting creëer je de perfecte setting, inclusief de beste lichteffecten en rustgevende uitstraling om heerlijk in te kunnen gamen. Hieronder bespreken beste verlichting voor jouw gameroom of misschien als perfect cadeau voor een gamer?

LED verlichting

LED verlichting behoort al heel wat jaren tot één van de populairste lichtsoorten in binnen- en buitenland. Dat is niet voor niets. LED biedt veel voordelen.

Denk alleen al aan het besparen van energie zodra je alle lampen in huis voor LED vervangt. Dit scheelt zo al tientallen tot zelfs honderden euro’s per jaar.
Daarnaast is het aanbod ontzettend groot. Hierdoor is er voor elke ruimte wel een geschikte ledlamp te vinden.

Kies je voor een warme led strip om jouw bureau mee te decoreren? Ga je voor sfeervolle dimbare verlichting rondom je bureau en scherm? Mogelijkheden genoeg.

Zachte verlichting

In een gameroom wordt meestal voor slimme en zachte verlichting gekozen. Zacht licht, ook wel sfeerverlichting genoemd, heeft namelijk het voordeel dat het minder fel is en daardoor ook voor minder schitteringen op het beeldscherm zorgt.

Hierdoor geniet je van optimale verlichting, zonder dat dit problemen geeft tijdens het gamen.

Verlichten van je gameroom led
Via: pxhere

Dimbaar licht

Kies bij voorkeur voor dimbare verlichting. Bij de betere aanbieders scheelt het niet veel in prijs en biedt voor de langere termijn veel flexibiliteit.

Zo bepaal je zelf welke lichtsterkte je op dat moment nodig hebt. Dit is geheel afhankelijk van het moment van de dag en wat je op dat moment speelt.

De juiste lichtkleur

Ook het kiezen van de juiste lichtkleur mag niet ongenoemd blijven. De lichtkleur bepaalt namelijk niet alleen hoe functioneel de verlichting is, maar draagt ook bij aan de sfeer in de ruimte.

Wellicht werk je in jouw gameroom al met een specifiek thema. Bijvoorbeeld het genre games waar jij van houdt. Hoe leuk is het dan om door de brede keuze in kleuren door te voeren op dit thema?

Voordelen van LED strips

Steeds meer gamers kiezen voor het gebruik van led strips. Dat is zeker niet zonder reden. Deze strips kunnen door hun flexibele design namelijk geheel naar wens in jouw gameroom worden bevestigd.

Bovendien zijn ze heel gemakkelijk aan te brengen en op maat te knippen. Decoreer bijvoorbeeld meubelstukken of gebruik de strip op planken in de kamer. Op deze manier kun je direct meer accent leggen op bepaalde plekken in de ruimte.

Led strips gaming room verlichting
Via: depositphotos.com

Laten we ook meteen een veelvoorkomende misvatting de kop indrukken: LED strips zijn zeker niet alleen bedoeld als accentverlichting. Er zijn ook genoeg voorbeelden waarbij ze als basisverlichting werden gebruikt.

Jouw gameroom verlichting? Was je al op de hoogte van bovenstaande tips of heb je wellicht zelf nog een goede tip?

Laat het ons weten in een reactie onderin!

Door de strips in een patroon op de vloer, wanden of het plafond te monteren, zorg je ervoor dat de gehele ruimte in warm licht wordt gehuld.

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...