Wireless HDMI: waarom Stream S1/S2 Pro een goede keuze is

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Wireless HDMI Marmitek

Wireless HDMI is bijzonder handig als je vanaf een laptop of pc wilt streamen naar een groot scherm. Deze draadloze HDMI kabels zorgen ervoor, dat je eenvoudig verbinding kunt maken, zonder het gedoe met kabels en aansluitingen. In dit artikel lees je alles over deze producten en lichten we de Marmitek Stream S1 en de Stream S2 Pro uit.

Wat is wireless HDMI?

Natuurlijk geeft de naam wireless HDMI al het één en ander weg. Toch is het goed, om eerst even in te zoomen op wat draadloos HDMI nu precies is.

Met een draadloze HDMI kabel, kun je verbinding maken tussen twee (of meerdere) apparaten via de HDMI aansluiting. Hierdoor heb je dus geen kabels of andere verbindingen nodig.

Het is zo eenvoudig als twee HDMI dongles inpluggen. Eén in de laptop/pc, de andere in het beeldscherm, tv of ander apparaat, zodat het streamen kan beginnen.

Marmitek Stream S1 - Wireless HDMI

Eén van de grote voordelen van deze wireless HDMI producten is, dat je geen extra software hoeft te installeren. Ook is er geen wifi-verbinding nodig om te kunnen streamen of presenteren naar het grote scherm. Tot slot heb je geen extra stroomkabel nodig, het is dus echt plug & play.

De Stream S1 Pro en Stream S2 Pro van Marmitek hebben nog een aantal andere interessante voordelen. Daarom hieronder een overzicht van deze producten en wat je er allemaal mee kunt doen.

Marmitek Stream S2 Pro - Draadloze HDMI

Marmitek draadloze HDMI-kabels en presentatie-systemen

Marmitek bestaat inmiddels al ruim 25 jaar en biedt een groot scala aan producten. Deze zijn vooral gericht op het aansluiten van audio- en video-apparatuur.

Daarnaast zijn er recent ook smarthome-producten aan het assortiment toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een slimme deurbel, slimme lampen, sensoren, camera’s en nog veel meer.

Marmitek Stream S1 - Wireless HDMI

Enkele van de populairste producten van Marmitek zijn de draadloze HDMI-kabels, waardoor het eenvoudig is om zonder gedoe met kabels, wifi en software naar het grote scherm te streamen. Hiervoor hebben ze een aantal producten uitgebracht, waaronder de Stream S1 Pro en de Stream S2 Pro.

Deze wireless HDMI-producten licht ik hieronder verder uit, inclusief de kenmerken, maar ook de voor- en nadelen.

1

<strong>Marmitek Stream S1</strong> Pro

Wireless HDMI
Marmitek Stream S1 - Wireless HDMI
Bekijk de actuele prijs voor de Marmitek Stream S1 Pro
Met de draadloze HDMI van Marmitek maak je kinderlijk eenvoudig verbinding met meerdere apparaten.

Met de Marmitek Stream S1 Pro koop je een kwalitatief hoogwaardige draadloze HDMI kabel die het bijzonder eenvoudig maakt om meerdere apparaten met elkaar te verbinden.

De installatie is bijzonder eenvoudig: je plugt de S1 Pro in je laptop of pc (werkt met Windows, Mac OS en Chrome OS). Dit kan in zowel de HDMI-aansluiting als de USB-C.

Op het scherm waar je bijvoorbeeld de presentatie of stream op wil kijken, plug je de andere dongle in de HDMI-poort. Daarnaast gebruik je de USB-kabel om deze van stroom te voorzien. Dit kan uiteraard gewoon in de USB-poort van bijvoorbeeld de tv.

Zo eenvoudig kan het zijn: op deze manier kun je presenteren of streamen op het grote scherm zonder installatie van software. Ook heb je geen wifi-verbinding nodig om de verbinding tot stand te brengen.

Hiermee biedt de Marmitek Stream S1 Pro veel opties, maar is het gebruik erg eenvoudig.

1

<strong>Marmitek Stream S</strong>2 Pro

Draadloos presentatie-systeem
Bekijk de actuele prijs voor de Marmitek Stream S2 Pro
Dit draadloze presentatie-systeem biedt naast draadloze HDMI-functionaliteit, ook ondersteuning voor Miracast en Airplay.

De Marmitek S2 Pro is het neusje van de zalm als het wireless HDMI gaat. Je krijgt er ook nog een aantal extra functies bij, maar daarover later meer.

Allereerst is de Marmitek S2 Pro te gebruiken als draadloze HDMI-kabel, waardoor je eenvoudig bijvoorbeeld een presentatie, of andere content naar het grote scherm kunt streamen.

Dit werkt echt als plug & play: een kwestie van aansluiten en je kunt aan de slag. Op de laptop of pc, waarbij het niets uitmaakt of het Windows, Mac OS of Chrome OS is, sluit de S2 Pro aan op de HDMI of USB-C poort.

Op grote scherm, bijvoorbeeld een TV, plug je de ontvanger in de HDMI-poort en sluit je de USB-kabel aan. Vervolgens kun je zonder apps of software starten met streamen. Ook heb je geen wifi-verbinding nodig.

Er zijn nog een aantal handige extra’s voor de S2 Pro. Zo kun je tot wel 20?! HDMI-zenders aansluiten door de T2 Pro aan te sluiten. Dat betekent dat je van wel 20 laptops een presentatie kunt streamen en het beeld eenvoudig wisselen tussen de zenders via de T2 transmitter.

Ook biedt de Marmitek Stream S2 Pro ondersteuning voor Miracast en Airplay, waardoor je dus ook direct vanaf je smartphone (Android en iOS) kunt streamen. Handig!

Tot slot over draadloze HDMI

Met een draadloze HDMI bespaar je de nodige tijd en frustraties, doordat de setup relatief eenvoudig is. Deze wireless HDMI-producten worden vaak gebruikt om presentaties te geven in vergaderruimtes of gewoon op kantoor.

Ook zijn er andere toepassingen te bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een projector ‘slim’ maken en op afstand een stream starten. Ditzelfde geldt voor het streamen van bijvoorbeeld Netflix of YouTube: dit kan ook eenvoudig met een dergelijk product.

Als je op zoek bent naar een oplossing voor HDMI-kabels, dan is dit absoluut de moeite waard in ieder geval.

Lees ook

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...