Is deze oprolbare televisie de TV van de toekomst?

Door

Stef

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Stef

Laatste update:

0

Oprolbare tv van LG

Op de jaarlijkse techbeurs CES heeft LG een nieuwe soort tv aangekondigd, namelijk een oprolbare tv. De tv maakt gebruik van OLED technologie en één van de kenmerken van deze technologie is dat ze erg flexibel zijn. LG heeft een voorpoefje van de LG SIGNATURE OLED TV R laten zien en liet weten dat het ergens in 2019 voor iedereen te koop is.

Praktisch en stijlvol

We schreven eerder al over de mega-sized televisie genaamd The Wall, maar een oprolbare televisie is weer een heel ander verhaal. Het klinkt heel futuristisch maar is het ook praktisch, zo’n oprolbare tv? Het scherm van de tv kan worden opgerold in de behuizing, die aan de onderkant van het scherm zit.

Als je de tv aanzet schuift het scherm zich naar boven uit en ziet het er uit als een reguliere tv. Het scherm is daarentegen wel van hoogwaardige kwaliteit, waarmee 4K-HDR beelden kunnen worden afgespeeld. Bovendien ondersteunt de tv ook HDMI 2.1, waarmee veel externe apparaten kunnen worden aangesloten.

https://youtu.be/br9yftCP9Mg

De behuizing van de LG SIGNATURE OLED TV R kan ook gebruikt worden als behuizing om een speaker in te verwerken. Deze hele behuizing kan zowel op een kast geplaatst worden als zelfstandig op pootjes ergens in de kamer gezet worden. Al met al is het een stijlvol geheel en kan het echt een moderne uitstraling aan je huiskamer geven.

Line mode

De tv geeft ook de mogelijk om aangezet te worden in de zogenaamde Line Mode. Dit betekent dat de voor ongeveer 20 procent uitgerold wordt, waarmee dus alleen de bovenkant van het scherm zichtbaar is. Dit stuk van het scherm kan bijvoorbeeld aangeven welke muziek er afgespeeld wordt of er kan opties laten zien om een smart home mee te besturen.

LG oprolbare tv
Via: LG

LG heeft nog niet aangegeven wat de prijs gaat worden van de tv, maar de verwachting is dat deze niet goedkoop zal zijn. Het zal een flinke investering zijn, maar tv kijken wordt met deze tv een hele bijzondere belevenis!

Is deze oprolbare televisie van LG iets voor jou en denk jij dat dit de toekomst wordt?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...