Review HyperDrive USB-C hub met snel draadloos laden

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Met de komst van de nieuwe Macbooks kwam er een grote vraag naar USB-C-accessoires. Inmiddels zijn er al velen op de markt, maar Hyper, één van de voorlopers hierin, bracht recent nog een vernieuwende versie op de markt. Een USB-C hub met snel draadloos laden. Tijd om te testen!

HyperDrive USB-C hub met snel draadloos laden

Hyper is geen onbekende speler in de accessoire-markt en dat hebben ze bewezen de laatste jaren. Er zijn vele USB-C hubs op de markt gekomen uitgebracht door het bedrijf waar de meeste mensen erg enthousiast over worden. Daarom was ik ook erg benieuwd dit nieuwe product zou werken, mede omdat ik al jaren een USB-C hub van ze gebruik.

De Hyperdrive USB-C hub met draadloos laden is eigenlijk precies wat de naam doet vermoeden. Het draadloos laden kom ik later op terug, maar qua aansluitingen is het volgende beschikbaar.

  • Gigabit Ethernet
  • USB-C poort voor het opladen van MacBook (max 100 watt)
  • SD, microSD kaartlezer
  • HDMI poort (tot 4K)
  • 3 USB poorten

Met deze aansluitingen heb je voldoende ruimte om (een groot deel) van de randapparatuur aan te sluiten op je Macbook (Pro), net als de andere dongles, maar dat is niet de reden waarom je deze koopt.

Snel draadloos laden (7,5W)

Bij de introductie van de iPhone X en iPhone 8 (Plus) werd eindelijk draadloos laden geïntroduceerd. Dit werkt op basis van de Qi-technologie en na een aantal software-updates werd ‘snel’ laden met 7,5W mogelijk. Dit is niet zo snel als quickcharging bij bijvoorbeeld Android, maar is wel sneller dan de standaard 5W.

Dit nieuwe snelladen heeft Hyper verwerkt in deze USB-C hub, waardoor je deze niet alleen als dock voor je smartphone kunt gebruiken, maar ook als USB-C hub.

Hoe het bevalt

Deze Hyper USB-C hub met draadloos laden doet zijn werk erg goed. In het verleden heb ik meerdere dongles gebruikt van andere merken, maar hier waren vaak haperingen te merken. Zo moest je een gekoppelde monitor bijvoorbeeld 3 keer unpluggen voordat hij goed herkend werd. Dat is bij deze hub gelukkig niet het geval, de USB-C hub werkt prima.

Ook het draadloos laden is erg handig. De laptop met de hub staat op je bureau, althans in mijn geval, waarbij het erg handig is om de telefoon er even op te zetten om op te laden. Dit kan in een aantal standen, waardoor hij bijvoorbeeld ook wat rechter kan staan en je het scherm kunt zien als er bijvoorbeeld meldingen binnenkomen.

Ook het ‘mechanisme’ om het toestel rechtop te zetten werkt goed, dit is een kwestie van uitschuiven en opklappen.

Wel moet ik bekennen dat hij enigszins goedkoop aanvoelt door het gebruikte  plastic aan de bovenzijde. Dit doet niets af aan het gebruik, maar het viel wel op. Waarschijnlijk is dit materiaal gekozen om te zorgen dat draadloos laden goed werkt, maar het heeft niet meteen de premium uitstraling die ik van andere Hyper-producten gewend bent.

Conclusie

Moet je de Hyper USB-C hub met snel draadloos laden kopen? JA! Ik ben erg tevreden over hoe alles werkt en ook al voelt het niet premium aan, de werking is gelukkig wel premium. De aansluitingen werken goed, het draadloos laden gaat zoals je dat verwacht en hiermee sla je twee vliegen in één klap: handig!

Wil je de Hyper USB-C hub kopen, dat kan onder andere bij BOL.com met een adviesprijs van 159 euro.

[su_button url=”https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=31308&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fhyper-hyperdrive-7-5w-binnen-zwart-oplader-voor-mobiele-apparatuur%2F9200000090981081%2F&name=hyperusbc” target=”blank” size=”8″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: shopping-cart” rel=”nofollow”]USB-C hub met draadloos laden kopen[/su_button]

Pluspunten
Werkt snel en goed: direct verbinding
Snelle draadloze oplader
Handige 2-in-1 tool
Minpunten
Voelt niet altijd even stevig
8.5
Aanschaffen

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...