Dit zijn de 6 beste USB chargers van 2022

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Anker PowerPort 6 USB chargers

Lege telefoons zijn de nachtmerrie van 2021. We zijn altijd onderweg, waardoor we steeds minder tijd hebben om onze telefoons op te laden. Grote kans dan ook jij weleens last hebt gehad van een lege telefoon voor een dichte deur van je vrienden, op een druk festival of tijdens een zoektocht naar een adres op Google Maps. Met de 6 USB chargers in dit artikel ben je in staat om al je apparaten binnen no-time weer bomvol elektriciteit te stoppen. Het beste voordeel? Je hebt voortaan nog maar één stopcontact nodig voor al je apparaten.

Waarom zou je een USB charger kopen?

Er zijn verschillende manieren om je telefoon op te laden. Maar van al die methodes is de USB charger is één van de meest populaire en meest handige methodes. Zeker sinds de oplaadkabels losgekoppeld kunnen worden van de stekker, kunnen iPhone gebruikers eindelijk gebruik maken van Android opladers en andersom

Maar veel opladers zijn tergend langzaam. Het kan zomaar drie uur of langer duren voordat je telefoon is opgeladen. En die tijd hebben we niet. De reden dat het zo traag is, komt omdat er maximaal 1 of 1,5 Ampere door de kabels heen gaat.

Dat terwijl je telefoon in staat is opgeladen te worden via 2 of soms 3 Ampere. In dit artikel benoemden we dan ook de beste USB chargers. Sommige zijn voorzien van normale USB aansluitingen die weinig stroom doorlaten, terwijl anderen voorzien zijn van ultra snelle laadkwaliteiten met 3 Ampere.

Snelladen met USB chargers

Wanneer je meer Ampere naar de telefoon stuurt dan normaal, wordt dat snel laden genoemd. Stel dat je telefoon normaal gesproken wordt opgeladen met 1,5A en de nieuwe USB oplader heeft 3A, dan is de telefoon sneller vol als deze snel laden functie wordt ondersteund.

Snelladen werkt het beste wanneer een toestel helemaal of vrijwel helemaal leeg is. Op die manier kun je binnen no-time enkele tientallen procenten bijladen, soms wel drie keer zo snel als met je normale oplader.

Hoe voller de batterij is, hoe langzamer het opladen naar verhouding gaat. Snelladers zijn dus een handige noodoplossing wanneer je weinig tijd hebt. Zoals gezegd zijn sommige USB chargers in dit artikel voorzien van een snellader of is één van de USB-poorten voorzien van deze functie.

De 6 beste USB chargers van 2021

Hieronder lees je over de beste USB chargers. Om een mix van goede producten te beschrijven, bevat de lijst enkele opladers met één USB-poort en opladers met meerdere USB-poorten.

Anker PowerPort 6

De Anker PowerPort 6 is een handige USB oplader met maar liefst 6 ingangen. Over al deze ingangen is maar liefst 60 watt en 12 Ampere beschikbaar. Dat is handig in combinatie met de Power IQ functie.

Die herkent de apparaten die je hebt aangesloten en zorgt ervoor dat de stroom zo efficient mogelijk wordt verdeeld om ze binnen no-time op te laden. In de oplader zijn daarnaast diverse beveiligingen ingebouwd om overspanning en kortsluiting te voorkomen. Het apparaatje wordt geleverd met een handige plakstrip, zodat je hem ook een vaste plek kunt geven.

€35,99
Voorraad: ✔️
vanaf 28 februari 2024 4:45 am
Amazon.de
€39,99
Voorraad: ✔️
Bol.com
Anker PowerPort 6 USB chargers
Via: anker.com (cropped)

Belkin Family Rockstar

Ook Belkin heeft een handige USB charger die in staat is om meerdere apparaten op te laden. Het apparaat heeft in totaal 5,4 Ampere te verdelen over de vier poorten, waarbij iedere poort kan rekenen op een maximaal vermogen van 2,4 ampere.

Door de dynamisch opladen functie herkent de oplader precies welk apparaat je hebt aangesloten en hoeveel stroom er benodigd is om deze zo snel mogelijk op te laden. Dat zorgt voor efficiënter opladen en minder vaak een leeg toestel. Door de meegeleverde kabel van 3 meter kun je de oplader op iedere denkbare plek aansluiten om op de laden op jouw favoriete plek in huis.

Belkin Family Rockstar USB chargers
Via: belkin.com

Chargeroo – Qualcomm Quick Charge

Wil je een oplader voor één toestel en ben je op zoek naar een echte krachtpatser? Deze Chargeroo met Qualcomm Quick Charge functie is in staat om maar liefst 18W en 3 Ampere aan stroom te leveren. Beschik je over een geschikte telefoon, dan laadt deze oplader je telefoon tot wel 4x sneller op dan een reguliere oplader.

Om de levensduur van de oplader te verlengen is daarnaast gebruik gemaakt van verstevigingen op kwetsbare plekken, waardoor je nooit bang hoeft te zijn dat je door kabelbreuk zonder stroom komt te zitten. Eindeloos wachten op een volle telefoon is met een Chargeroo oplader snel verleden tijd.

€14,95
Voorraad: ❌
Bol.com
Chargeroo Qualcomm Quick Charge 3.0 USB chargers
Via: bol.com

RAVPower Dual USB adapter

Ben je op zoek naar een USB oplader met twee poorten, en heb je geen behoefte aan een lange kabel? Dan komt RAVPower met een oplader die in totaal 4,8 Ampere kan leveren, verspreid over twee poorten.

Per poort kan maximaal 2,4 Ampere worden verdeeld, waardoor zelfs twee tablets tegelijk op volle snelheid opgeladen kunnen worden. Door het handzame formaat is de RAVPower Dual USB Adapter de ideale reiskameraad. Voornamelijk als je naar hotels gaat met slechts één stopcontact of een volle treincoupé kan dat het verschil betekenen tussen irritaties en een comfortabel verblijf.

Via: ravpower.com

Xtorm Vigor Power Hub XPD16

Een flinke naam voor een usb-oplader, maar gelukkig kan de Power Hub ook goed opladen. De 6 poorten van de power hub zijn onderverdeeld in 4 reguliere USB-poorten, 1 Quick Charge USB 3.0 poort en één USB-C uitgang voor de nieuwste apparaten.

Met deze USB charger hoef jij nooit meer een andere oplader te gebruiken omdat je met deze diversiteit altijd de juiste poort bij je hebt. De Hub gebruikt daarnaast gebruik van slimme technologie om de stroom te verdelen onder de apparaten. Zo verlies je geen tijd en ben je altijd efficiënt aan het laden.

€99,99
Voorraad: ❌
Bol.com
€51,99
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
Voorraad: ❌
Amazon.de
Via: xtorm.eu

Aukey Charging Station 5-poort

Deze USB charger van Aukey beschikt over 5 poorten, waarvan er vier een reguliere USB-poort zijn. Daarnaast zit er ook één Qualcomm Quick Charger poort op de oplader. Dit zorgt ervoor dat apparaten een stuk sneller opladen wanneer zij deze functie ondersteunen.

Het apparaatje heeft in totaal 55 Watt en 7,2 Ampere te verdelen en analyseert automatisch hoeveel stroom elk aangesloten apparaat nodig heeft. Op die manier worden je apparaten efficiënt opgeladen. Door het kleine formaat is het Charging Station van Aukey ook nog eens heel handig voor op reis. Zo kom je nooit meer ergens zonder stroom te zitten.

Via: aukey.com

Baseus Quick Charge 3.0 Dual USB

Dat goedkoop niet altijd duurkoop hoeft te zijn, bewijst het Aziatische bedrijf Baseus met de 24 Watt versie van hun USB oplader. Voor ongeveer een tientje heb je namelijk dezelfde technologie als in enkele van de voorgaande opladers, en zijn je toestellen 2 tot 3 keer sneller opgeladen dan met een reguliere oplader.

De oplader beschikt over twee poorten, waarvan er ook één reguliere oplader bij zit. Wordt snel laden niet door al je apparaten ondersteund, dan kan je op die manier efficiënt je apparaten opladen.

Welke USB lader is voor jou geschikt?

Heb jij altijd vier apparaten bij je die opgeladen moeten worden? Dan kun je het beste kiezen voor een USB charger met zoveel mogelijk poorten. De prijs verschilt vaak niet eens zoveel van een oplader met minder poorten.

En wie weet kun je ooit nog eens iemand helpen, die in paniek op zoek is naar een oplader om zijn telefoon met nog maar 1% batterij te redden. En dan is rondlopen met een extra USB-poortje een kleine prijs om vervolgens als held te worden ontvangen.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...