Het vliegtuig van Max Verstappen: zo ziet het er binnen uit

Door

Roel Verdonschot

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Privévliegtuig Max Verstappen feat

Dacht je nu écht dat de 2-voudig Formule 1 Wereldkampioen met opgetrokken knieën en een magnetronmaaltijdje op schoot de wereld over vliegt in een regulier passagiersvliegtuig?

Als je weet dat (onze) Max Verstappen per jaar vele honderden uren van A naar B en terug vliegt om deel te nemen aan F1-races, dan begrijp je direct waarom hij al jaren met een luxe privéjet reist.

PH-DTF Dassault Falcon 900EX  Max Verstappen, Maastricht Aachen Airport - EHBK/MST
Via: flickr.com | BjörnV (embed)

Benieuwd? Het vliegtuig van Max Verstappen: zo ziet het er van binnen uit.

Het privévliegtuig van Max Verstappen

Om het reizen wat gemakkelijker te maken kocht Max in 2020 het ‘oude’ privévliegtuig van de Richard Branson, een Engelse zakenman die zijn vermogen onder andere verdiende in de luchtvaartindustrie.

Ander kleurtje moest erop waaronder natuurlijk Oranje, maar verder deed het vliegtuig het nog prima. En zo had Max zijn eigen occasionnetje.

Mavic Aviation (Max Verstappen) Falcon 900EX PH-DTF GRO 09/05/2021 (F1)
Via: flickr.com | Jordi Grife (embed)

Beelden interieur: de beelden die we hieronder tonen, zijn niet specifiek gemaakt in het vliegtuig van Max Verstappen, maar tonen het interieur van precies hetzelfde model via chartermaatschappij Clay Lacy.

Dassault Aviation Falcon 900EX

Waar het bij de meeste van Max zijn leeftijdgenoten om een afgeragd autootje gaat – die had Max al een paar – betrof het in zijn geval echter een gebruikt vliegtuig.

De aanschafprijs is noemenswaardig genoeg, om er verderop een aparte alinea aan te wijden.

En dan is de Dassault Aviation Falcon 900EX van Max niet eens eerste-, niet tweede- maar zover als bekend zelfs derdehands.

privéjet max verstappen van binnen
Via: © Clay Lacy

Aan wegenbelasting, onderhoud en vliegplanning enzo is onze topcoureur, afgezien van de aankoop, ook nog periodiek wat centen kwijt. De vaste kosten bedragen enkele miljoenen euro’s per jaar.

Maar ja, nu kan hij wel gaan en staan waar en wanneer hij maar wil. Wat een vrijheid! Het leverde prompt 2 wereldkampioenstitels op.

Specificaties privévliegtuig Max

Wie dacht dat Max Verstappen zijn topsnelheid al zwetend haalde op het racecircuit heeft het mis. Dat doet hij namelijk achterover leunend in de luie stoel van zijn privévliegtuig van ruim 20 meter lang, met nagenoeg dezelfde spanwijdte en van 7,5 meter hoog.

De topsnelheid van dit gevaarte bedraagt 950 kilometer per uur en hij kan er zo’n 7.500 km aan een stuk mee vliegen. Bij wedstrijden aan de andere kant van de aardbol is ook met dit vliegtuig dus af en toe een pitstop nodig.

In het privévliegtuig heeft hij een ruime cabine ter beschikking van zo’n 25m2. Lukt het je om goede vrienden met Max te worden dan ben je wellicht een keer een van de 12 gelukkige passagiers die met hem mee kunnen reizen.

Hoe ziet het er van binnen uit?

Volgens insiders en online rondcirculerende foto’s is de verblijfscabine voorzien van zeven luxestoelen en een comfortabele slaapbank. Ideaal natuurlijk zo’n loungesfeer wanneer je topsporter bent en goed uitgerust aan je wedstrijden moet beginnen.

vliegtuig van max verstappen interieur
Via: © Clay Lacy

Ook voeding speelt dan een essentiële rol. Er schijnt de beschikking te zijn over een luxe keuken waarin de koelingen voortdurend met Champagne gevuld zijn. Dat is dan trouwens voor na de wedstrijd.

Privévliegtuig Max Verstappen badkamer keuken
Via: © Clay Lacy

Het zweet kan dan worden afgewassen in de in de Dassault Aviation Falcon 900EX aanwezig zijnde luxe badkamer. Daar kan de champagne er ook weer uitgeplast worden trouwens.

Afgezien van de aanwezige faciliteiten straalt ook de sfeer van de privéjet niets dan luxe uit. Max zit er ruimer en zachter dan jij in je huiskamer. Wanden, tafels en andere interieurelementen zijn verfraaid met hoogwaardig notenhout.

Privévliegtuig Max Verstappen badkamer
Via: © Clay Lacy

Max’s privéjet spotten: callsign PH-DTF

Zoals je wellicht weet, is het mogelijk om continu de bewegingen van veel vliegtuigen online te volgen. Op veel aviation websites kun je zelfs zien welk specifiek vliegtuig er momenteel boven je hoofd voorbijraast.

Daarbij kun je gebruik maken van het callsign, het vliegtuigregistratienummer oftewel het unieke nummerbord van iedere jet.

Het callsign van het vliegtuig van Max is PH-DTF. De letters PH zijn daarbij kenmerkend voor een vliegtuig dat in Nederland is geregistreerd. Op o.a. Flightradar24 worden de signalen die ieder vliegtuig uitzendt, gekoppeld aan openbaar bekende gegevens in een database.

PH-DTF | Dassault Falcon 900EX | Exxaero
Via: flickr.com | james.ronayne (embed)

Op die manier kan uiteindelijk ieder vliegtuig, hoe onwenselijk voor de eigenaar dat soms ook is, worden getraceerd. Veel eigenaren van privéjets, waaronder ook Max Verstappen, proberen deze informatie begrijpelijkerwijs oninzichtelijk te maken. Tja pottenkijken is leuk, maar wie wil er nu zelf pottenkijkers?

Overigens vliegt Max zijn vliegtuig niet dagelijks voorbij. Zijn aviationbedrijf zetelt in Luxemburg en Max woont om fiscale redenen officieel in Monaco. Vanzelfsprekend is hij sowieso veel in het buitenland.

De prijs van het vliegtuig van Max Verstappen

De Falcon 900EX is al heel wat jaren oud en de nieuwprijs bedroeg destijds een kleine 40 miljoen dollar. Gebruikte vliegtuigen van de aard en leeftijd van die van Max Verstappen worden vandaag de dag verkocht voor een waarde van zo’n 10 miljoen dollar.

Dat voor een vliegtuigje dat al 2 keer van hand tot hand is gegaan en dat duidelijk niet van een oud omaatje is geweest. Note: Richard Branson, de vorige eigenaar, staat nogal bekend als een daredevil.

Overigens hoef je geen medelijden te hebben met Max want hij verdient toch een jaarsalaris van een slordige 50 miljoen euro. Hij kan wat financiële schade lijden dus.

privéjet max verstappen van binnen cockpit piloot
Via: © Clay Lacy

De privéjet van max verstappen: onze conclusie

Max verstappen schafte in 2020 een gebruikt vliegtuigje aan en restylede het wat om er een comfortabel en prestatiebevorderlijk vervoermiddel van te maken.

Afgezien van de buitenkant biedt de binnenkant alles wat Max nodig heeft om uitgerust op bestemming aan te komen. Een feestje na de overwinning kan hier ook prima in gevierd worden.

Dat het een investering is geweest die hem geen windeieren heeft gelegd moge nu al duidelijk zijn, nu de tweede WK-overwinning inmiddels een feit is. En dat terwijl je pas 25 jaar oud bent. Niet raar wanneer er in deze fraaie jet nog heel wat flessen ontkurkt gaan worden de komende jaren.

Wat denk jij?

Een privévliegtuig blijft toch een geweldige, maar vaak onbereikbare gadget. Hopelijk heb je dan ook genoten van meer insights over dit pronkstuk van Max Verstappen.

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw opmerkingen. Heb jij meer informatie over de privéjet van Max Verstappen en vooral over hoe die er vanbinnen uitziet en wat er allemaal aan boord is?

Deel je kennis met ons en onze nieuwsgierige volgers via een reactie onderin!

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...