Deze kleine RC wagen rijdt sneller dan jouw auto

Een jaar of twintig geleden kwamen de eerste radiografisch bestuurbare auto’s op de markt. Een bereik van een paar meter en snelheden van 15 kilometer per uur waren de standaard en daar kwam lange tijd weinig verandering in. Deze Shockwave RC auto bewijst met een topsnelheid van meer dan 200 kilometer per uur dat de term speelgoed allang niet meer op zijn plek is.

De Shockwave RC wagen

Auto’s en mannen gaan vaak goed samen. Of het nu gaat om ’the real thing’, van elektrische auto’s tot oldtimers, of zelfs speelgoedauto’s. De RC auto (remote control) is bij die laatste categorie niet weg te denken. Veel radiografisch bestuurbare auto’s zijn nog steeds gelimiteerd tot een bepaalde snelheid. Dit is om ervoor te zorgen dat kinderen geen gevaar lopen met het speelgoed en ook omdat de prijs anders te hoog zou worden. Maar de professionele markt voor de minuscule racemonsters is niet gelimiteerd aan snelheden.

Deze inhoud wordt niet getoond.

Klik op dit blok om al onze content te tonen, door onze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

De Shockwave uit de video is waarschijnlijk één van de snelste radiografisch bestuurbare auto’s ooit. De auto is eigendom van Youtuber Innovations RC die een eigen kanaal op Youtube heeft. Hier plaatst hij regelmatig tips hoe je een eigen RC auto zo snel mogelijk kunt laten gaan en welke modificaties hij zelf heeft gedaan aan de voertuigen.

Shockwave RC auto
Via: youtube.com (capture)

RC auto met 200 km / uur

De RC haalt in de video een snelheid van bijna 200 kilometer per uur. En dat is met een GoPro camera achterop die de aerodynamica van de sportwagen drastisch veranderd en de maximale snelheid naar beneden haalt. Deze snelheid wordt al gehaald binnen 8 seconden. Dat is iets dat weinig sportwagens ook kunnen zeggen. Hoewel de batterijen het natuurlijk niet zo lang volhouden, is de snelheid van 200 kilometer per uur in ieder geval sneller dan de meeste auto’s die in Nederland rondrijden.

Deze inhoud wordt niet getoond.

Klik op dit blok om al onze content te tonen, door onze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Geen speelgoed meer

Waar je vroeger een RC auto kon kopen voor een paar tientjes, moet je voor deze racemonsters wel iets dieper in de buidel tasten. Een standaard auto kost je enkele honderden euro’s. En dan hebben het nog niet over eventuele tuning en andere modificaties aan de hardware. Om eenzelfde soort resultaat te krijgen zal je waarschijnlijk meer dan 1000 euro neer moeten tellen, maar dan weet je zeker dat je de snelste op afstand bestuurbare auto van de buurt hebt.


Meer gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer