Elektrische auto’s en elektrisch rijden: dit zijn de laatste trends

Door

Redactie

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Redactie

Laatste update:

0

Waarschijnlijk is het je al opgevallen: er rijden steeds meer elektrische auto’s rond. Een trend op zich dus, maar wat zijn de laatste trends op het gebied van elektrisch rijden? We bespreken ze hieronder.

Elektrisch rijden

Waarschijnlijk zijn de voordelen van elektrisch rijden je inmiddels wel bekend. Denk hierbij aan het milieu, minder geluid maar ook de lagere verbruiks- en onderhoudskosten. Minder beweegbare delen in de elektromotor, zijn natuurlijk ook minder (dure) bezoekjes aan de garagist! Maar juist de onderstaande trends maken elektrische rijden steeds aantrekkelijker…

Grotere actieradius

Een 100% elektrische auto rijdt inmiddels verder dan je denkt. Was een tijdje geleden 100 km nog een uitzondering, tegenwoordig hoef je niet bang te zijn om stil te komen te staan. Zo kan de Renault ZOE al 300 km halen op een volle accu.

Laadpalen en de snellader

Het bereik wordt bovendien significant vergroot door de groei in laadinfrastructuur. In Nederland en België, maar ook de rest van Europa, zijn steeds meer laadpalen te vinden, die bovendien steeds innovatiever worden. Een lunch langs de snelweg bij een snellader en je kan weer vooruit!

Hulp van slimme apps

Ook zijn er coole extra mogelijkheden, die je helpen bij het slim organiseren van je reis of simpelweg stroomkosten besparen. Zo zijn er apps, die je ideale reis berekenen of je veel besparen door gebruik te maken van vraag en aanbod van duurzame energie! Smart Charging is hier een mooi voorbeeld van.

Uiteraard betreffen trends niet alleen de technische mogelijkheden, maar is ook het gemak waarmee je een elektrische auto kunt leasen of zelfs delen sterk toegenomen en wat dacht je van design?!

Elektrisch leasen of delen

Waar vroeger hybride modellen ook zo’n sterk voordeel hadden, hebben nu alleen 100% elektrische auto’s 4% bijtelling. Je kan ook steeds vaker opladen op het werk. Met de toegenomen actieradius wordt elektrisch leasen dus met de dag aantrekkelijker.

Ook in opmars is het gebruik van elektrische deelauto. Hierbij staat de auto altijd in je de buurt (je hoeft dus niet naar een verhuurbedrijf) en kun je deze snel voor korte periodes reserveren.

Design en gevoel…

Last but not least: elektrische auto’s zien er simpelweg steeds gaver uit en rijden geweldig; het verschil met een ‘gewone’ auto is inmiddels al helemaal weg. Omdat elektrisch rijden meer prioriteit wordt, zie je dat de focus van autofabrikanten verschuift en de nieuwste modellen ook (of vooral) elektrisch zijn. Hierin is goed te zien, dat de nieuwste innovaties in mobiliteit vaak perfect samen gaan met het elektrisch rijden. Ooit al eens in een elektrische auto van Renault gereden?

Dutch Design Week (DDW)

Dit jaar vind de Dutch Design Week plaats van zaterdag 17 tot zondag 25 oktober. In deze coronatijden blijft het uiteraard onzeker of het evenement daadwerkelijk zal kunnen plaatsvinden. Ga jij een kijkje nemen?

Lees ook: Segway-Ninebot MAX G30: lekker elektrisch scooteren naar je werk


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...