Segway-Ninebot MAX G30: lekker elektrisch scooteren naar je werk

Door

Peter Dragstra

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

segway ninebot kickscooter max g30

De elektrische step of zogenaamde ‘electric scooters’ zijn hot! Door regelgeving zie je ze in Nederland nog minder, maar in België en andere Europese landen zijn ze steeds vaker te zien op straat. Segway heeft zich een tijdje geleden al gemeld in de markt, maar heeft nu een nieuw model: de Segway Ninebot Kickscooter Max G30. Een hele mond vol, maar is hij het ook waard?

Segway
Via: youtube.com (capture) | Segway Europe

Segway elektrische step

Segway kwam ooit op de markt met een uniek product. Een elektrische ‘step’ die je kon besturen door middel van je eigen bewegingen. Destijds werd het aangeprezen als hét product van de toekomst, maar dat is ‘m toch niet geworden. Vooral toeristen in grote steden willen nog wel eens op een Segway rijden, maar daar houdt het zo ongeveer wel op. Het bedrijf achter de Segway legt zich daar niet bij neer en heeft de afgelopen jaren veel verschillende producten uitgebracht.

Ninebot KickScooter MAX G30

Het laatste e-vervoersmiddel dat Segway op de markt heeft gebracht is de Ninebot Kickscooter Max G30. Deze elektrische step is een kwalitatief en hoogwaardige variant in een groeiende markt, dus een goede zet van Segway. Ook ten opzichte van zijn voorganger(s) zijn er een paar goede verbeteringen gemaakt.

Via: segway.com

Accu 

Segway bracht al eerder twee modellen van de KickScooter uit. De ES1 en de ES2 lijken erg op elkaar, de tweede versie heeft een paar kleine updates gekregen. Bij dit nieuwe model heeft Segway echter alles vernieuwd. Vooral de 551 Wh batterij is beter geworden. Waar je bij de oude modellen 25 kilometer kon rijden met een volle batterij, zou je het met de Max G30 maar liefst 65 kilometer vol moeten kunnen houden. Om de step volledig op te laden heb je zo’n zes uur nodig, maar dat kan nagenoeg overal dankzij de ingebouwde snelle lader. Dat maakt hem ook meteen veel geschikter voor woon-werkverkeer. 

Motor

Dankzij de verbeterde 350 Watt motor zijn ook de acceleratie en topsnelheid verhoogd ten opzichte van de oude KickScooter. Je kunt nu ruim 25 kilometer per uur rijden, daarmee zul je gelijk op gaan met menig elektrisch fietser en is een tikkeltje sneller dan de gemiddelde elektrische step. De Max G30 is met zijn 18 kilo wel een stuk zwaarder geworden dan zijn voorgangers en concurrenten.

Lees ook: Okai Neon elektrische step review: kopen of beter niet?

Applicatie

Om meer inzicht te kunnen krijgen in je voertuig heeft Segway heeft de Ninebot-applicatie ontwikkeld. Via de app kun je de step vergrendelen, snelheidslimieten of cruisecontrol instellen en informatie krijgen over de prestaties van je voertuig. Ook is de app nodig om de step te updaten met de nieuwste firmware. Als je vrienden met een elektrische step hebt, kun je in de app elkaars prestaties vergelijken en elkaar uitdagen. 

Probleem in Nederland…

Er is wel een groot probleem voor Segway en alle andere aanbieders van elektrische steppen in Nederland. Op dit moment is de KickScooter namelijk nog niet toegestaan op de openbare weg. Segway heeft tijdens het ontwerp van de Ninebot Max G30 wel goed gekeken naar de veiligheid. Zo zijn de 10 inch banden tubeless zodat je niet zomaar met een lekke band komt te staan, is de Segway KickScooter voorzien van goede lichten, remlichten en een bel en is de MAX G30 waterdicht; een redelijke vereiste voor Nederland.

segway-ninebot-kickscooter-max-g30
Via: segway.com

Prijs van de Ninebot MAX G30

Een ander ‘probleem’ van de Segway Ninebot MAX G30 is toch wel de prijs. Alhoewel hij concurrenten zoals de Xiaomi M365 pro (al is Xiaomi meer een zustermerk) overtroeft in de specs (en daarmee ook gewicht), doet hij dat ook zeker in de prijs. De MAX G30 is in ieder geval wel het overwegen waard…

Nu nog hopen dat de wetgeving binnenkort zal worden aangepast.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...