Egloo: zo goedkoop was verwarming nog nooit

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Het verwarmen van een ruimte kan een dure aangelegenheid zijn, gasprijzen schommelen flink en er gaan de nodige kubieke meters doorheen. Egloo claimt dat dit goedkoper kan, voor zo’n 10 cent per dag.

Egloo: eenvoudig en slim

Egloo maakt gebruik van kaarsen om de ruimte te verwarmen. Nadat de waxinelichtjes op de bodemplaat gezet zijn, wordt er een rooster overheen gelegd.

Hier bovenop komt een kleine, aardewerk ‘kamer’ met daaroverheen nog een groter exemplaar. In de grootste zit een opening bovenin en door het proces dat plaats zal vinden in de Egloo komt er warmte naar buiten.

Egloo

Egloo (officieel)

15% KORTING
TIJDELIJKE ACTIE
Sfeervol en geeft warmte
Stevig & duurzaam
Gebruik code GadgetsDaily voor 15% korting

Deze methode van verwarmen is niet nieuw, maar dit product heeft het wel in een praktisch, goed uitziend product weten te gieten. Op deze manier heb je dus stijlvolle decoratie staan, die ook nog eens warmte in de ruimte brengt waardoor je uiteindelijk weer geld op de stookkosten bespaart.

Lees ook: deze doorzichtige dakpannen wekken energie op

Goedkope verwarming

In de video geven de makers aan dat Egloo met vier kaarsjes, die zo’n vijf uur branden, een kamer van 20 vierkante meter kunnen verwarmen. De temperatuur zal in deze periode toenemen met zo’n twee tot drie graden celsius.

Een flinke prestatie voor vier kleine kaarsjes. Uiteraard kan deze ook gebruikt worden voor het warmen van je handen, kop thee, of zelfs het aansteken van een sigaret. Laat je niet afleiden door de saaie stem in de video.

Er is een flinke run op deze manier van vewarmen gekomen, vooral door de toenemende stookkosten in de winterperiode. Het is echter wel lastig om de Egloo in Nederland te kopen, maar daarover hieronder meer.

Egloo is in ieder geval een milieuvriendelijk alternatief om de temperatuur in een ruimte toch een beetje op te krikken, zonder daar de verwarming voor aan hoeven te zetten.

Er zijn meerdere producten die dit doen, elk op hun eigen manier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een radiator ventilator zoals de Speed Comfort, waarmee de warmte van de radiator beter en sneller door de kamer verdeeld wordt.

Zo wordt Egloo gemaakt

Tijdens de crowdfunding-campagne werd ook een video gedeeld waarin te zien was hoe het product tot stand is gekomen en hoe het (met de hand) wordt gemaakt.

Hierin zien we dat er veel aandacht en tijd wordt besteed aan het product en dan is dan de besparing ook nog eens mooi meegenomen!

Egloo kopen (in Nederland)

Egloo is te vinden op IndieGoGo en heeft het financiële doel al ruim overschreden. De Egloo kun je kopen in de officiële webshop.

Update: de IndieGoGo-campagne is inmiddels afgelopen, bestellen alleen hier mogelijk. Wel zijn er alternatieven in Nederland verkrijgbaar

Wil je de Egloo in Nederland kopen, dan zul je er al snel achter komen dat het product alleen in de officiële shop verkrijgbaar is. Er zijn wel alternatieven, die er mogelijk iets minder fancy uitzien, maar precies dezelfde functie bieden.

Deze producten maken gebruik van hetzelfde principe om de ruimte sneller en effectiever te verwarmen. Hiermee is het dus eenvoudig om op de stookkosten te besparen en dat is natuurlijk wel wenselijk met de hoge gastarieven.

Lees ook

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...