Egloo: zo goedkoop was verwarming nog nooit

Egloo: zo goedkoop was verwarming nog nooit

Het verwarmen van een ruimte kan een dure aangelegenheid zijn, gasprijzen fluctueren flink en er gaan de nodige m3’s doorheen. Egloo claimt dat dit goedkoper kan, voor zo’n 10 cent per dag.

Egloo

Egloo maakt gebruik van kaarsen om de ruimte te verwarmen. Nadat de waxinelichtjes op de bodemplaat gezet zijn, wordt er een rooster overheen gelegd. Hier bovenop komt een kleine, aardewerk ‘kamer’ met daaroverheen nog een groter exemplaar. In de grootste zit een opening bovenin en door het proces dat plaats zal vinden in de Egloo komt er warmte naar buiten.

Lees ook: deze doorzichtige dakpannen wekken energie op

Smart week bij tink = veel korting op smarthome

Smarthome-deals bij tink
Groot assortiment
Bijzonder interessante combi-deals
Tot 52% korting

Goedkope verwarming

In de video geven de makers aan dat Egloo met vier kaarsjes, die zo’n vijf uur branden, een kamer van 20 vierkante meter kunnen verwarmen. De temperatuur zal in deze periode toenemen met zo’n twee tot drie graden celsius. Een flinke prestatie voor vier kleine kaarsjes. Uiteraard kan de Egloo ook gebruikt worden voor het warmen van je handen, kop thee, of zelfs het aansteken van een sigaret. Laat je niet afleiden door de saaie stem in de video.

Egloo kopen

Egloo is te vinden op IndieGoGo en heeft het financiële doel al ruim overschreden. Voor $ 60 (+$ 15 verzendkosten) is de Egloo te bestellen.

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo