Fun

Shotgun tool: deze 3-in-1 bier gadget moet je hebben

Door

Luuk Verschuren

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

shotgun tool bier drinken atten

Soms heb je van die dagen dat je enorm veel zin hebt in een biertje. De een kiest ervoor om het biertje in een glas te schenken en ervan te genieten. Een ander kiest voor een iets snellere methode: shotgunning. Ben jij zo’n laatste persoon? Dan moet je deze shotgun tool zeker hebben!

Wat is shotgunning?

Waarschijnlijk hoeven wij jou niet uit te leggen wat shotgunning is. Deze drinktechniek is vooral populair in de Verenigde Staten, maar ook hier zie je het steeds vaker. Bij deze techniek heb je een drankje nodig dat in blik wordt geserveerd. In theorie kan dat dus ook met een blikje frisdrank, maar het gaat vaak om een blik bier. Het doel? Zo snel mogelijk jouw bier wegtikken!

shotgunning biertje
Via: flickr.com | YoHandy, CC

Drinken van een biertje

Als je normaal gesproken een biertje drinkt, maak je het blikje open met het lipje aan de bovenkant. Jij zet jouw mond op de opening en drinkt een aantal slikken. Omdat jouw mond het enige gat in het bierblikje bedekt, wordt er vacuüm gecreëerd dat de bierstroom vertraagt.

Theorie achter bier shotgunnen

Bij shotgunnen maak je een gat aan de zijkant van het blikje. Op die manier zijn er twee openingen. De lucht kan nu vrij naar binnen om het bier sneller te laten stromen. En dat belandt vervolgens in jouw mond… met een enorm hoog tempo!

bier shotgunnen
Via: flickr.com | Daniel Parks, CC

Wat is het record shotgunnen?

Er zijn al veel bierliefhebbers die jou voorgingen met het shotgunnen van een biertje. Het wereldrecord van snelste tijd om een biertje te shotgunnen is helaas nooit officieel vastgelegd. Wat wij wel weten is dat een aantal personen wel erg snel zijn. De man hieronder doet er namelijk slechts 2 seconden over! De hele video kan je via zijn YouTube-kanaal bekijken.

record bier shotgunnen

Word je van shotgunnen sneller dronken?

Hoe sneller je alcohol drinkt, hoe meer dronken je wordt. Dat heb jij vast in een aantal situaties meegemaakt. Of jij je dat nog actief kan herinneren is een andere vraag. Ook van shotgunnen word je dus sneller dronken.

Jouw lichaam kan alcohol veel sneller absorberen dan jouw lever het kan verwerken. Gemiddeld heeft jouw lever en jouw lichaam daar een uur voor nodig. Als je veel alcohol drinkt kan jouw lichaam dat niet aan. Het alcoholgehalte in jouw lichaam stijgt en je wordt sneller dronken. Uiteraard spelen zaken als jouw lengte, jouw gewicht en in hoeverre jouw maag is gevuld zeker mee.

dronken drunk
Via: pixabay.com | Alexas_Fotos, CC

Hoe werkt shotgunnen?

Als jij normaal gesproken een biertje wilt shotgunnen volg je een aantal stappen. Je hebt altijd een scherp voorwerp nodig om een gat te maken aan de zijkant van een blik bier. Je plaatst jouw mond over dit gat en draait het blik zodat het lipje omhoog wijst.

Zodra je het lipje openmaakt, stroomt het bier met hoge snelheid in jouw mond via het gemaakte gat. Kan dit handiger? Jazeker, en wel met onderstaande shotgun tool!

shotgun tool
Via: bol.com

Deze 3-in-1 shotgun tool moet je hebben

Het probleem van shotgunnen is vaak dat je niet een scherp voorwerp bij de hand hebt. Begrijpelijk dat je ook niet steeds jouw sleutel wilt gebruiken om een gat te prikken in een blik. De oplossing? Deze shotgun tool! Je maakt de tool eenvoudig vast aan jouw sleutelbos en je kan voortaan op ieder moment een biertje atten!

Andere functies van de shotgun tool

Met deze gadget haal je niet alleen een tool in huis om een gat te maken, maar ook direct een flessenopener en een blikopener. Jij hebt daarmee voortaan alle benodigdheden in één keer op zak om het weekend goed af te trappen. Nu alleen nog koud bier (en het liefst blikjes…) en jij kan jouw shotgun skills tonen aan je vrienden!

shotgun tool flessenopener
Via: bol.com

En dit is de functie van de blikkenopener…

shotgun tool blikopener
Via: bol.com

Wie moet deze shotgun tool hebben?

Iedereen heeft wel zo’n vriend(in) die altijd een biertje wilt atten. Deel dit artikel met deze persoon of laat ons in een reactie weten wat jouw favoriete bier gadget is!

Lees ook:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...