Thuis bier brouwen was nog nooit zó makkelijk

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

Niets mis met een kratje bier van de supermarkt, maar met dit eenvoudig apparaat maak je thuis heerlijke speciaal biertjes. Zin in een projectje?

Bier brouwen: hoe ga je aan de slag?

Genieten van een biertje na een dag hard werken of tijdens een gezellige avond met vrienden. Niet lang geleden haalde je voor zulke momenten een kratje ‘gewoon’ bier bij de plaatselijke supermarkt. Niets mis mee natuurlijk, maar de laatste jaren verovert speciaal bier steeds meer marktaandeel.

We leren de verschillende smaken en eigenschappen van bier kennen en willen meer. Dus naast ons kratje bier halen we verschillende meer unieke biertjes in huis om tijdens speciale momenten van te genieten.

bier brouwen
Via: pixabay.com | StockSnap, CC

Zelf bier brouwen

Echte bierliefhebbers (en dan bedoelen we fijnproevers, geen zuiplappen) brouwen hun bier ook graag zelf. Leuk als hobby, maar minder geschikt voor wie geen tijd heeft om het proces stap voor stap met zorg te begeleiden. Voor hen is er iGulu. Een apparaat dat thuis bier brouwen makkelijker maakt dan ooit tevoren.

Vul de iGulu met de juiste ingrediënten en kies via een display de biersoort die je wil maken. Dan doet iGulu de rest! Een druk op de knop en je hop, gist en malt worden 1-3 weken lang gefermenteerd.

Via: youtube.com (capture) | Igulu SmartBrewery

De app

Er is meer dan enkel het apparaat. iGulu ontwikkelde ook een app. Hiermee word je onmiddellijk betrokken in een hele community van bierliefhebbers – je kan recepten uitwisselen en tips geven – maar word je ook op de hoogte gehouden van het proces van je eigen bier! Je ziet in welk stadium je bier zich bevind. Interessant maar ook gewoon handig.

Via: youtube.com (capture) | Igulu SmartBrewery

Je favoriete speciaalbier

Dankzij verschillende kant-en-klare pakketten, kun je in een handomdraai jouw favoriete speciaal bier brouwen. Wil je iets creatiever aan de slag?  Experimenteer dan met losse ingrediënten en hun hoeveelheid. Dan maak je een heel persoonlijk biertje. Smaakt ‘ie goed? Dan kun je het recept opslaan op je apparaat en delen via de app.

Via: pxhere.com | pxhere.com, CC

Bier brouwen set kopen?

Loopt het water je al in de mond? De iGulu is via Indiegogo verkrijgbaar voor €516 (omgerekend). Wij hebben ook nog een aantal andere sets gevonden om zelf bier te brouwen!

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...