Nieuwe leeftijdsverificatie technologie start met bier uit frisdrankautomaat

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Sommige momenten vragen om een lekker koud biertje. Maar supermarkten zijn niet altijd open en tankstations vind je ook niet op iedere hoek van de straat. De frisdrankautomaten van Civic zijn daarom uitgerust met leeftijdsverificatie technologie. Jij komt zo nooit meer zonder pils te staan.

De bierautomaat

Waar je in Signapore een sportauto automaat hebt, is drank een iets meer voor de hand liggend product. Toch moet je dan oppassen met het ongewild verkopen van bier aan minderjarigen. Er is nu een veilige manier om bier te verkopen, zonder zorgen te maken over leeftijd. Je kunt bier uit de automaat van Civic halen door middel van een app. Deze app is gelinkt aan jouw identiteit, maar wordt beschermd door blockchain technologie, wat nogmaals bewijst dat deze verder gaat dan alleen crypto munten. Eerst selecteer je het drankje dat je wilt kopen, waarna de automaat een QR-code laat zien. Deze scan je met de app, waarmee de automaat je leeftijd verifieert. Slaag je voor de leeftijdsverificatie, dan komt je koude biertje uit de automaat rollen.

Via: youtube.com (capture) | Civic

Civic

Het tech-bedrijf Civic is volledig gericht op identiteit. En die identiteit willen ze zo goed mogelijk beschermen. Dat doen ze door gebruik te maken van blockchain technologie en de biometrische gegevens op je mobiele apparaten. Zo wordt er steeds een unieke code gecreëerd door een derde partij, waarmee je aankopen kunt doen die leeftijdsgebonden zijn.

Bierautomaat Civic Leeftijdsverificatie
Via: civic.com

De gegevens van de gebruiker van een telefoon met de Civic app zijn alleen te verkrijgen door bijvoorbeeld een vingerafdruk van de eigenaar. Hoewel de automaat je leeftijd wel nodig heeft, blijft er niets van je identiteit hangen bij de automaat. Ook overheidsinstanties zoals de politie kunnen de gegevens niet verkrijgen van Civic omdat er altijd een derde partij tussen zit.

Technologie met meerdere mogelijkheden

De leeftijdsverificatie voor deze bierautomaat is slechts een voorbeeld van de mogelijkheden die er zijn. Zo kan een casino bijvoorbeeld besparen op leeftijdscontrole, maar ook nachtclubs die nu handmatig alle ID’s moeten checken. Daarbij kun je ook betalen in de crypto currency Civic, waardoor je met één app alle aankopen kunt doen, die volledig anoniem zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=FIqbfUNrI3c

Identiteit en privacy

De bierautomaten van Civic zijn nog niet globaal verspreid, maar de technologie is wel erg interessant. Mobiel betalen is al geaccepteerd, maar wanneer je dit overal anoniem kan doen, dan zal dit veel mensen aan gaan trekken. Met name in een tijd waarin het onderwerp identiteit en privacy een belangrijke rol spelen.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...