Is het streamen van games de toekomst?

Door

Redactie

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Redactie

Laatste update:

0

Streamen van games

Het streamen van content doen we al jaren met muziek en film via streaming services zoals Spotify en Netflix. Ook het streamen van games komt steeds vaker voor.

Ondanks dat het streamen van games nog in de kinderschoenen staat, kiezen steeds meer consumenten voor een abonnement in plaats van een fysieke game. Cloud-based gamen zoals met PlayStation Now en Steam wordt dan ook steeds vaker gedaan.

Games streamen
Via: depositphotos.com

Hoe werkt het streamen van games?

Het streamen van games kun je vergelijken met Spotify en Netflix. Je betaalt een relatief klein bedrag per maand en krijgt toegang tot honderden games. Vervolgens kun je uit de ‘bibliotheek’ je favoriete game kiezen en beginnen met spelen.

Het mooie hieraan is dat je alleen een apparaat met een goede internetverbinding nodig hebt. Het systeem maakt namelijk verbinding met een externe server.

Waarom kiezen gamers voor game-streaming services?

Het streamen van games wordt niet voor niks steeds populairder. Een grote reden waarom gamers voor game-streaming services kiezen, is dat je niet veel ruimte op je harde schijf nodig hebt om games te streamen. Dit scheelt een hoop geld.

Daarnaast hoeft er geen software gedownload of geïnstalleerd te worden. Verder is het natuurlijk super leuk dat je voor een klein bedrag per maand honderden verschillende games kunt uitproberen.

Denk aan games zoals Saints Row 3, Catherine, Enslaved: Odyssey to the West en Darkside. Tot slot kun je tijdens het streamen van games met een VPN makkelijk geografische beperkingen deblokkeren en zijn game-streaming services relatief betaalbaar.

Games streamen services
Via: depositphotos.com

De toekomst van game-streaming services?

Liefhebbers van fysieke games hoeven zich geen zorgen te maken. De kans dat wij in de toekomst alleen nog gebruik zullen maken van game-streaming services is namelijk niet zo groot.

De reden hiervoor is dat niet in elk land goede internetverbindingen mogelijk zijn. Nu is dat in Nederland natuurlijk wel goed geregeld, maar is dat in lang niet alle landen zo.

Het zal dus nog wel even duren voordat fysieke games verdwijnen.

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...