Op deze manier ontsnap je snel uit bijna elke escape room

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Escaperoomfeatured

Escape rooms zijn hot en terecht: het is leuk om met vrienden, collega’s of familie samen te werken en proberen te ontsnappen. Maar een escape room is vaak lastiger dan gedacht, veel lastiger…

Toch lastiger dan het lijkt

Ook al begin je altijd vol goede moed aan de escape room, toch is het altijd lastiger dan je vooraf dacht. Het principe is bij elke escape room hetzelfde: probeer binnen een uur uit de ruimte te ontsnappen door samen te werken met de hele groep.

Via: pixabay.com | qimono, CC

Eigen ervaring van escape rooms

Mijn ervaring is dat dit zeker niet altijd even eenvoudig is en er waren dan ook keren dat we het gewoon niet gered hadden. Toch zijn veel escape rooms op dezelfde manier opgebouwd en kun je met een aantal handige tips uit (bijna) elke ruimte ontsnappen.

Grote rage in Nederland

Er komen steeds meer escape rooms bij in Nederland, in alle vormen en maten. Er is bijna geen stad meer waar je geen vertier kunt vinden als het om escape rooms gaat en eerlijk is eerlijk, het is ook bijzonder leuk.

Escape room foto
Via: depositphotos.com | mdurinik

Tegenwoordig zijn er veel verschillende versies van het concept, de ene moet je uit een oude gevangenis ontsnappen, de andere is een ‘eenvoudige’ kamer. Daarom zijn onderstaande tips voor veel escape rooms van toepassing, maar zeker niet allemaal.

Toch is het handig om hier naar te kijken en dit te weten. Veel elementen zijn herkenbaar en je weet: oefening baart kunst! IQ-testen kun je immers ook trainen…

Tips ontsnappen escape room

Het ontsnappen uit een escape room is gebonden aan een aantal basisprincipes en die worden in onderstaande video uit de doeken gedaan. Natuurlijk is dit geen garantie, maar het biedt wel handvaten die één en andere een stuk eenvoudiger maken.

Escape room ontspannen tips
Via: depositphotos.com | Vaicheslav

Video met handige tips

In de video zien je een aantal handige tips en ook al zijn er een aantal vrij voor de hand liggende terug te vinden, er zijn ook wat diepgaandere tricks die je de volgende keer zeker gaan helpen.

Dus heb je binnenkort een escape room op het programma of wil je weten wat je vorige keer fout hebt gedaan, check dan zeker onderstaande video en wie weet zet je dan wel een record neer…

Kan jij uit een escape room ontsnappen?

Met deze tips in het achterhoofd wordt jouw volgende escape room-avontuur een stuk eenvoudiger. Wie weet ben jij de held van jullie volgende Escape room-uitstapje. Laat hieronder in een reactie jouw tip weten om te ontsnappen!

Escape room thuis spelen?

Wist jij dat er ook leuke escape-room gezelschapsspellen zijn, waardoor je gewoon die escape room thuis kunt spelen? Check verder ook deze eens:

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...