5 redenen waarom je de iPhone 12 (Pro) moet kopen

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Zo richting het einde van het jaar, weet Apple de gemoederen altijd flink bezig te houden met de aankondiging van de nieuwe iPhone. Ook dit jaar zien we weer een (meer dan één) nieuwe versie van de iPhone 12. Wij hebben de 5 redenen voor je op een rij gezet waarom je dit toestel zou moeten kopen.

1. Vernieuwd design

Als je fan was van de iPhone 5, dan ga je het design van de iPhone 12 zeker waarderen. De bijna nu al iconische looks van deze Apple-smartphone zien er niet alleen erg goed uit, maar het daadwerkelijk gebruiken ervan voelt ook anders, beter zelfs.

Daarnaast heeft Apple ervoor gekozen een nieuwe kleur uit te brengen: blauw. Alhoewel deze er anders uitziet voor zowel de iPhone 12 Pro als de gewone iPhone 12, ze hebben allebei hun eigen charmes. Dit in combinatie met de matte afwerking geeft de iPhone een bijzonder stijlvolle look. Ik ben in ieder geval enthousiast!

2. Hardware en software

In de nieuwe iPhone zit simpelweg goede hardware, waaronder de nieuwe A14 Bionic-chipset. Nu zegt dit natuurlijk misschien niet direct zoveel, maar waar Apple vooral goed in is, is het afstemmen van de hardware en software.

Ze maken alles zelf: van de chipset, tot het besturingssysteem, waardoor de samenwerking tussen alle componenten optimaal is. Combineer dit met de het relatief strenge beleid van Apple voor het goedkeuren van apps en games voor in de App Store en je hebt een ideale combinatie.

Hierdoor is een iPhone 12 een goede aankoop: je kunt er nog lang mee vooruit, maar daarover bij #4 meer.

3. Camera’s

Tegenwoordig is smartphone-fotografie booming: wie neemt er nog een extra camera mee bij een dagje weg of avondje stappen. De iPhone 12-serie heeft een interessante range aan camera’s op het toestel zitten.

Afhankelijk van het gekozen model, krijg je twee of drie camera’s, waarbij je naast de ‘reguliere’ ook een tele- en groothoek-lens krijgt. Dit is handig voor bijvoorbeeld in- en uitzoomen van beelden.

Met de camera-setup van deze iPhone-serie schiet je de mooiste plaatjes, waarbij de pro-modellen ook nog extra professionele instellingen ontvangen.

> Bekijk alle artikelen over de iPhone op GadetsDaily

4. Je kunt jaren vooruit

Eén van de grote voordelen van het kopen van een iPhone is het feit dat je er lang mee doet. Dit heeft enerzijds te maken met de afstemming van de hardware en de software zoals we al bij #2 zagen, maar er is nog meer.

Apple staat er ook om bekend om lang ondersteuning te bieden voor software-updates. Vaak is dit een jaar of 4-5, soms wel langer, na de lancering van een toestel. Het is natuurlijk mooi om extra functies te krijgen, maar ook de beveiligings-updates zijn meer dan wenselijk. Als er een lek gevonden wordt, zul je ook jaren na aanschaf nog een (snelle) update krijgen die dit verhelpt.

5. Sneller mobiel internet (5G)

4G kennen we inmiddels allemaal, maar de nieuwe opvolger – 5G – is inmiddels ook beschikbaar. Sterker nog, steeds meer providers bieden een landelijk dekkend netwerk met deze technologie.

Misschien is je abonnement nog niet geschikt op dit moment, maar een iPhone koop je meestal voor een langere periode, waarbij het dus goed is om op de toekomst voorbereid te zijn. Er is ten opzichte van 4G sowieso een snelheidsverbetering merkbaar, waardoor je ook mogelijkheden krijgt als Facetimen in full HD via het 5G-netwerk.

Genoeg redenen om de iPhone 12 aan te schaffen. Nog meer info kun je hier vinden.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...